Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik dohányoztak, hogyan...

Akik dohányoztak, hogyan tudtátok letenni?

Figyelt kérdés

29 hetes vagyok,nem tudom lerakni!max 6 szál!

mire számíthatok?Eredmények rendben.

Olyanok válaszát várom akik hasonló helyzetben vannak jelenleg mint én!

2014. júl. 1. 08:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%
Meglattam a pozitiv terhessegi tesztet.
2014. júl. 1. 08:29
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy kiderült, rögtön abbahagytam, egyik napról a másikra.

De én ezt előre el is döntöttem.

Elég sok cikket, riportot láttam a dohányzó kismamákról és a következményekről. Én nem kockáztatnék az biztos.

2014. júl. 1. 08:38
 3/16 anonim válasza:
100%

Eldöntöttem hogy leszokok és ennyi, nem gyújtottam rá utána.

Nincs trükkje, csak akaraterő kérdése.

2014. júl. 1. 08:42
 4/16 anonim ***** válasza:
81%
Leraktam és pont. Szerintem elég gáz, ha valaki a születendő babájáért ennyit nem tud megtenni... Arról nem is beszélve, hogy rosszul vagyok ha belegondolok, hogy azt a puha finom kis babát büdös bagós szájjal megpuszilja az ember. Szoptatáskor sem túl előnyös cigizni... Kicsit erőt kell venni magadon, és akkor sikerülni fog. HA akarod.
2014. júl. 1. 08:46
 5/16 anonim ***** válasza:
24%
Első terhességemnél a teszt után csak néha beleszívtam a párom cigijébe. Most akárhogy is probálom nem megy. 8 szál alá még nem mentem, szégyenlem magam baromira, de nagyon kívánom és ha nem gyújtok rá délutánra sírógörcs jön rám. Doki azt mondta persze jobb lenne ha letenném, de ez miatt ne aggódjak.
2014. júl. 1. 10:01
 6/16 anonim ***** válasza:
61%
Én 6 hetes vagyok,épp a leszokással küzdök.Borzasztó nehéz,de nem tudom magam elképzelni se,hogy nagy pocakkal cigizzek.Neked már nagy a baba.Amikor elszívsz egy cigit,nem jut oxigén a babának,olyan mintha fulldokolna,ráadásul neki többszörösen árt az a méregmennyiség (nikotin, szénmonoxid, formaldehid, arzén stb), mint neked!Gondolj arra, hogy az a kis élet tőled függ! Ő nem tud tiltakozni, hogy "anya, ezt ne csináld, mert megfulladok!" Gondolj rá, hogy neki ez szenvedés!
2014. júl. 1. 10:09
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

A párommal együtt hagytuk abba, mert gyereket terveztünk. Pár nap alatt teljesen leraktam.

Csak akaraterő kérdése!

Nem akarlak megbántani, de ha már ebben ennyire akaratgyenge vagy, akkor hogy fogod a gyerekedet kezelésekre, sóbarlangba vinni a dohányzás miatt kialakult légzőszervi betegsége miatt? Vagy a dohányzás miatti koraszülésből eredő alacsony súllyal járó nehézségeket hogy fogod venni? Éjjel-nappal számolgathatod a súlyát, hogy eleget eszik és eleget fejlődik-e! Nem egy ilyen anyukát ismerek, az egyik egyszer azt mondta, hogy lapáttal pofozná fel önmagát, amiért dohányzott terhesség alatt. EGY EGÉSZ ÉLETRE KISZÚRT A SAJÁT GYEREKÉVEL!

Legyen eszed könyörgöm! Bmeg nem tudod tűrtőztetni magad rohadt pár hónapra a SAJÁT GYEREKED miatt? Utána ott lesz az egész életed, hogy szétdohányozd a tüdőd!

Vagy pedig legyen gerinced és vállald fel, hogy Te dohányzol és ez Neked így jó! Akkor egy szót nem szólnék, a Te életed és azt csinálsz a gyerekeddel, amit akarsz. Na de hogy rinyálsz, idegeskedsz, parázol a következmények miatt, de ugyanúgy pöfékelsz minden nap? Soha nem értem meg az ilyen embereket...

A minap láttam egy dohányzó anyukát a kocsiban, egyik ablak RÉSNYIRE lehúzva. Hátul meg a pár hónapos gyerek!

2014. júl. 1. 10:14
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Pozitív teszt után 1 héttel tudtam lerakni a cigit, tehát 5 hetes terhesen a férjemmel együtt. Azt mondják, a baba nem kap semmit a cigiből a 6. hétig, csak utána jut el az ő szervezetébe. DE! Egy éves a kisfiam és bár tudatában vagyok annak, hogy elvileg nem mérgeztem egy percet sem a babámat, de ha ránézek, összeszorul a szívem, hogy gyenge voltam és a pozitív tesztet követően azonnal nem hagytam abba a dohányzást. Ettől a gondolattól, míg élek, nem tudok megszabadulni.

Ha nem tudod magad miatt letenni, tedd le a gyermeked miatt legalább addig, ameddig megszületik és ameddig szoptatsz.

2014. júl. 1. 10:27
 9/16 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem ne nyugtasd, áltasd magad azzal, hogy max. 6 szál, mert az igenis sok.

El kellett volna dönteni, hogy mit szeretnél, babát vagy dohányozni? A kettő együtt nem megy.

A legrosszabb az, hogy nem te, hanem a gyereked fogja majd viselni a következményeket. Remélem, nem lesz semmi baja szegénykének :(

2014. júl. 1. 10:30
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Ismerősöm is dohányzott a terhessége alatt és beteg lett a gyereke, pedig neki tudnia kellett volna, hisz az eü-ben dolgozik.

Megszületett a baba, az egyik veséje már nem működött, mert már tönkre volt menve, hamar ki is operálták. A másik se olyan szuper, mert megvan nagyobbodva de folyamatosan járnak vele kontrollra, még működik. De mi lesz vele amikor már nem?

Persze, lehet mondani, hogy lehet a cigizés nélkül is baja lett volna, de mi van ha nem? Te bemered vállalni ezt a kockázatot? Hát hajrá.

Én 15 éve cigizem, volt hogy már 3 évre leraktam aztán visszaszoktam rá sajna mert máshogy nem tudtam kontrollálni a hatalmas éhségem de olyan szívesen leraknám egy gyerekért. Agyban dől el az egész. Az ember nem attól lesz idegbeteg hogy hiányzik a nikotin (nem lesz semmi testi tüneted a hiányától) hanem attól hogy az agyaddal nem tudod elfogadtatni hogy ez neked nem jó, ne csináld. Éjjel kibír az ember 8-10 órát nikotin nélkül de ha felkel és nem gyújt rá 5 percen belül akkor idegrohamot kap.. azért mert az agyad irányít... programozd át az agyad. Ha minden kötél szakad és a rituálé hiányzik akkor vegyél elektromos cigit, attól semmi bajod nem lesz.

2014. júl. 1. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!