Akik dohányoztak, hogyan tudtátok letenni?
29 hetes vagyok,nem tudom lerakni!max 6 szál!
mire számíthatok?Eredmények rendben.
Olyanok válaszát várom akik hasonló helyzetben vannak jelenleg mint én!
Ahogy kiderült, rögtön abbahagytam, egyik napról a másikra.
De én ezt előre el is döntöttem.
Elég sok cikket, riportot láttam a dohányzó kismamákról és a következményekről. Én nem kockáztatnék az biztos.
Eldöntöttem hogy leszokok és ennyi, nem gyújtottam rá utána.
Nincs trükkje, csak akaraterő kérdése.
A párommal együtt hagytuk abba, mert gyereket terveztünk. Pár nap alatt teljesen leraktam.
Csak akaraterő kérdése!
Nem akarlak megbántani, de ha már ebben ennyire akaratgyenge vagy, akkor hogy fogod a gyerekedet kezelésekre, sóbarlangba vinni a dohányzás miatt kialakult légzőszervi betegsége miatt? Vagy a dohányzás miatti koraszülésből eredő alacsony súllyal járó nehézségeket hogy fogod venni? Éjjel-nappal számolgathatod a súlyát, hogy eleget eszik és eleget fejlődik-e! Nem egy ilyen anyukát ismerek, az egyik egyszer azt mondta, hogy lapáttal pofozná fel önmagát, amiért dohányzott terhesség alatt. EGY EGÉSZ ÉLETRE KISZÚRT A SAJÁT GYEREKÉVEL!
Legyen eszed könyörgöm! Bmeg nem tudod tűrtőztetni magad rohadt pár hónapra a SAJÁT GYEREKED miatt? Utána ott lesz az egész életed, hogy szétdohányozd a tüdőd!
Vagy pedig legyen gerinced és vállald fel, hogy Te dohányzol és ez Neked így jó! Akkor egy szót nem szólnék, a Te életed és azt csinálsz a gyerekeddel, amit akarsz. Na de hogy rinyálsz, idegeskedsz, parázol a következmények miatt, de ugyanúgy pöfékelsz minden nap? Soha nem értem meg az ilyen embereket...
A minap láttam egy dohányzó anyukát a kocsiban, egyik ablak RÉSNYIRE lehúzva. Hátul meg a pár hónapos gyerek!
Pozitív teszt után 1 héttel tudtam lerakni a cigit, tehát 5 hetes terhesen a férjemmel együtt. Azt mondják, a baba nem kap semmit a cigiből a 6. hétig, csak utána jut el az ő szervezetébe. DE! Egy éves a kisfiam és bár tudatában vagyok annak, hogy elvileg nem mérgeztem egy percet sem a babámat, de ha ránézek, összeszorul a szívem, hogy gyenge voltam és a pozitív tesztet követően azonnal nem hagytam abba a dohányzást. Ettől a gondolattól, míg élek, nem tudok megszabadulni.
Ha nem tudod magad miatt letenni, tedd le a gyermeked miatt legalább addig, ameddig megszületik és ameddig szoptatsz.
Szerintem ne nyugtasd, áltasd magad azzal, hogy max. 6 szál, mert az igenis sok.
El kellett volna dönteni, hogy mit szeretnél, babát vagy dohányozni? A kettő együtt nem megy.
A legrosszabb az, hogy nem te, hanem a gyereked fogja majd viselni a következményeket. Remélem, nem lesz semmi baja szegénykének :(
Ismerősöm is dohányzott a terhessége alatt és beteg lett a gyereke, pedig neki tudnia kellett volna, hisz az eü-ben dolgozik.
Megszületett a baba, az egyik veséje már nem működött, mert már tönkre volt menve, hamar ki is operálták. A másik se olyan szuper, mert megvan nagyobbodva de folyamatosan járnak vele kontrollra, még működik. De mi lesz vele amikor már nem?
Persze, lehet mondani, hogy lehet a cigizés nélkül is baja lett volna, de mi van ha nem? Te bemered vállalni ezt a kockázatot? Hát hajrá.
Én 15 éve cigizem, volt hogy már 3 évre leraktam aztán visszaszoktam rá sajna mert máshogy nem tudtam kontrollálni a hatalmas éhségem de olyan szívesen leraknám egy gyerekért. Agyban dől el az egész. Az ember nem attól lesz idegbeteg hogy hiányzik a nikotin (nem lesz semmi testi tüneted a hiányától) hanem attól hogy az agyaddal nem tudod elfogadtatni hogy ez neked nem jó, ne csináld. Éjjel kibír az ember 8-10 órát nikotin nélkül de ha felkel és nem gyújt rá 5 percen belül akkor idegrohamot kap.. azért mert az agyad irányít... programozd át az agyad. Ha minden kötél szakad és a rituálé hiányzik akkor vegyél elektromos cigit, attól semmi bajod nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!