Kismamák! Akik nem tudták letenni a cigit. :- ( mennyit szívtok egy nap? Eredményetek rendben van? Anonim oldal! A kioktatást nem kérem. Tudom magamtól is:- ( (
Magamtól undorodtam én is,és rettegtem mind a 2 terhességem alatt.Ugyanis dohányoztam.Itthon!utcán,emberek előtt nem!!Utálom azt a válaszokat,hogy:-napi 1-2 szál!Nem igaz! én is többet szivtam!sőt,néha kivántam.kvtól rosszul voltam,pedig erős kvs voltam.Egyik gyerekem se torzszülött,nem születtek kis sullyal,egyik se beteges,a nagy kitünő tanuló,pedig anyám,és párom anyja is bagózott,sőt tulhordtam őket,könnyü szüléseim voltak. 1mg-os cigit szivtam,biztos hogy egy lapáttal rátettem,arra,ami mocsok a levegőben van,de nem tagadok.Mindkét gyerekem átaludta első pilanattól az éjszakát,egyik se idegbeteg,az elsőt 20 hoig szoptattam,amásodik még cicizik.
ENNEK ELLENÉRE HA SIKERÜL,TEDD LE,ÉN IS SOKAT ŐRLÖDTEM,FÉLTEM,ALIG VÁRTAM,LÁSSAM,MEGVAN MINDENE A GYEREKEIMNEK!CSAK AZÉRT IRTAM LE AZ ÉN ESETEM,HOGY NE CSAK RÁGALMAZÁSOKAT KAPJ,ÉS SOK-SOK RENGETEG C-VITAMINT FOGYASSZ!!!!SOK SIKERT,GYÖNYÖRŰ,EGÉSZSÉGES BABÁT KÍVÁNOK!!!ÉS BÚÉKOT!
ÉS MA FOGADD MEG,HOLNAPTÓL NINCS CIGI! NEM ÁLLOK A TE PÁRTODON SE,MEG AZ ELLENTÁBORÉN SE!
Szia, nagyon együtt érzek, biztos nem lehet egyszerű.. Nekem sikerült letenni: az első 12-24 óra nagyon rossz volt (durva megvonási tünetek), utána már csak játék szerintem (nem szabad túlparázni). Én mindig azt mondtam magamnak, hogy ezt még most kibírom és tényleg mindig ki lehet bírni. 15 évet cigiztem és most egyik nap még igen, másik nap már nem.
Egyébként: anyukám is cigizett napi 1-2 szálat és van egy jó barátom, akinek az anyukája többet is. Mind a ketten kitűnő tanulók és egészségesek voltunk gyerekként és felnőttként is. Mondjuk ezt csak azért mondom, hogy ilyen is van :) Szerintem jobb letenni, ha sikerül.
Szia! Sajnos én is dohányoztam, így tudom mit érzel. Jelenleg 14 hetes vagyok és 7 hetes voltam, amikor kiderült. "Normál" állapotban sosem reggeliztem, minden reggel kávé és cigarettával keltem-párommal együtt. Már sejtettük, hogy babánk van, de nem tudtam lemondani a reggeli "szeánszunkról". Én elbújtam a világ elől ha rágyújtottam, mert tudom a véleményeket... Sajnos nem tudtam megállni a dolgot, napi 4-5 szálat elszívtam. Olyan lelki beteg voltam, hogy nem bírtam tükörbe nézni! Most nyáron volt az esküvőnk, szeretnénk és terveztük a babót, mégsem bírtam magammal. Borzasztó érzés! Álltam sírva, reggeli kávéval és cigivel a kezemben, szidtam magam.... A párom győzködött, hogy ne legyek ilyen önmagammal, inkább szívjam el azt a pár cigit, de ne kínozzam magam egész nap emiatt, mert nézni is rossz. Szóval így teltek a mindennapok, a páromon és a legjobb barátnőmön kívül senki nem tudta. Aztán nekem szerencsém volt, mert napról-napra kevesebbet gyújtottam rá és már nem is szívtam el, majd a pároméból szívtam egy-két slukkot és egy szép reggel megundorodtam tőle. Kívánni nagyon kívántam, de szerintem már olyan lelkiállapotba kerültem miatta, hogy emiatt nem eshetett jól - ezt csak én gondolom. (Az én vergődésem kb másfél hétig tartott.) Nem bátorítani akarlak, de valóban azt mondják orvosok és védőnők is, hogy napi 3-4 szál még nem a világ vége... Nagyobb stressz a babának a hirtelen megvonás és a lelki gyötrelem. Szerintem ha neked sincs erőd letenni, akkor ne kínozd magad egész nap! Nálam eljött egy rosszullétes-hányásos időszak, így most már egyáltalán nem kívánom. Hülye dolog örülni a rosszullétnek, de van úgy, hogy jól jön.
Kitartást és boldog babavárást!
Ui: Bocs, kicsit hosszú lett....
kedves kérdező, én is dohányoztam, 12 évig, és letettem, akkor hagytam abba, mikor a gyerekem megmozdult a hasamban. ha még nem tartasz ott, lehet, hogy az ad majd egy lökést, mert akkor arra gondoltam, hogy ő nem biztos, hogy szereti a cigit... nem lehet fokozatosan, vagy leszoksz, vagy nem... határozd el magad, és ha úgy döntesz, leszoksz, tegyél meg mindent, hogy elkerüld azokat a szituációkat, melyekben tuti, hogy rágyújtanál...
Pl.: nem mentem a kollégákkal kávézni, mert annak cigi a vége..., reggel, munkába menet mindig rágyújtottam, a terhességem alatt minden reggel ettem inkább valamit menet közben - alma, csoki, szendvics -, ha nagyon felidegesítettem magam valamin, akkor kirohantam a kertbe, ugyan úgy, mint mikor rágyújtottam, mély levegőket vettem, kifújtam, mint a cigit, ez megnyugtatott. nagyon nehéz, de hidd el, hamar túl leszel a nehezén. Ma már majd 4 hónapos a fiam. Szinte minden nap eszembe jut, hogy úgy elszívnék egy szálat, de nem teszem, mert még szoptatok, még nincs vége... szeretnék nem visszaszokni, de nem tudom, kibírom-e. Minden esetre most nagyon büszke vagyok magamra, és a gyerekem egészségén túl ezért is marhára megérte. Kívánom neked ezt az érzést :-) sok sok sok sikert kívánok. És az ócsárló szentfazekakkal meg azért ne törődj, mert tuti ők is csinálnak olyat, ami árt a babának.... pl. szénsavas cuccot isznak... :-)
A fenébe már, hogy azok, akik akármilyen módszerrel is (durván, szépen, szelíden, akárhogy!!!) próbálják lebeszélni a kérdezőt a terhesség alatti dohányzásról, azok szentfazakak! Milyen jogon mondod ezt? Legtöbben cigiztek, de a pocakjukban fejlődő babájuk miatt letették! Mert volt egy céljuk, egy okuk, hogy letegyék! Itt nem másról van szó, mint önfegyelemről! TEDD LE A CIGIT és kész! Nem természetes a babádnak a kátrány és nikotin. Az, hogy kipuffogógázt lélegzel be, arról nem tehetsz, de a cigi a te döntésed. Hogy szívod, vagy nem szívod. Tedd meg most a gyermekedért a legtöbbet, amíg tudod. Utána már késő bánat.
Tiszta szívemből drukkolok Neked, kérdező!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!