Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Akik nem tudták...

Kismamák! Akik nem tudták letenni a cigit. :- ( mennyit szívtok egy nap? Eredményetek rendben van? Anonim oldal! A kioktatást nem kérem. Tudom magamtól is:- ( (

Figyelt kérdés
2009. dec. 30. 17:26
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:

Azért,mert pontosan ugyanezekkel a szavakkal,mondatokkal tette fel,emlékszem rá.És pont ezért nem hiszem,h valóban a leszokás sarkallja,inkább provokál,mert se akkor,se most nem reagált egy mondatot sem.

De különösebben nem érdekel,az ő dolga.

2009. dec. 30. 20:06
 22/54 anonim ***** válasza:

És,h lásd,igazat beszélek:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

Gondolom nem valószínű,h két embernek pont ugyanaz a kérdés jutott eszébe,és ugyanazokkal a szavakkal tette fel.

2009. dec. 30. 20:09
 23/54 anonim ***** válasza:
57%

Én napi 1 dobozt fogyasztottam a terhességig. Amikor megtudtam, le akartam tenni, de nem sikerült, csak lecsökkentettem napi 3 szálra. Az elég nehéz szakasz volt az életemben, nagyon leterhelt lelkileg,(most azt nem részletezném). Nem mentegetőzni akarok, de ez tényleg olyan tényező volt, ami a leszokást ellenkező irányba befolyásolja. Ez van. 16 hetes voltam amikor rendeződtek a dolgok, azóta nem gyújtottam rá. Nem volt könnyű, de olyan erősen le akartam tenni, hogy már attól lelkifurdalásom volt, hogy rá gondolok. Hidd el, jobb lesz úgy, azóta sokkal jobban érzem magam. Nem gondolok folyton arra, hogy ebből mennyi jut babának.

Nekem is vannak ismerőseim akik dohányoztak, és egészséges gyerekeik lettek, velem is dohányzott anyukám, és nem panaszkodom, semmi bajom, se allergia,semmi. De akkor sincs rendjén, hogy ilyen pici babát már ilyenekkel "mérgezünk". Próbáld meg letenni, vagy a legminimálisabbra mérsékelni.

Jó egészséget!

27 hetes km

2009. dec. 30. 20:40
 24/54 anonim ***** válasza:
55%

Nincs gusztustalanabb látvány, mint egy dohányzó kismama! Egy-két feles is lecsúszik mellé időnként? Úgy az igazi!

Írjátok, hogy nem biztos, hogy lesz baja a babának.Ha egy százalék esélye is van annak, hogy ártok vele neki, akkor azonnal abba hagyom, nem???Miféle anyák lesztek ti???Undorító!!

Kedves kérdező! Ne várj megértést ilyen kérdéssel.

Én is cigiztem a terhesség előtt 9 évig, de letettem a babámért. A mai napig hiányzik, de ha eszembe jut a lányom, rögtön el is múlik a vágy. Szedd össze magad és mindenki aki dohányzik terhesen, és dobjátok a kukába legalább a szoptatás végéig!

2009. dec. 30. 21:04
 25/54 anonim ***** válasza:
72%

Én nem tudnék a gyerekem szemébe nézni, ha dohányoztam volna a terhesség alatt. Én 11 évig szívtam előtte napi 1-2 dobozzal. Nekem ne mondja senki, hogy nem lehet lerakni. Van elképzelésetek róla, hogy még mennyi mindenről kell lemondanotok a gyerek miatt? Az sem fog menni?

Én nem ítélek el senkit, de azért senki "baromságát" nem szabad azzal igazolni, hogy én is dohányzom/dohányoztam a terhesség alatt, vagy az anyám is dohányzott...ettől ez még egy undorító dolog marad, akárhogy szépítjük.

Kedves kérdező: A baba érdekében kérlek próbálj meg leszokni, vagy valamilyen szakemberhez fordulni, mert ha tényleg valami baja lesz, soha nem fogod megbocsátani magadnak (de szerintem a párod sem neked)

2009. dec. 30. 21:10
 26/54 anonim ***** válasza:
13%
De unom már az ilyen "bagózós" kérdéseket! :S
2009. dec. 30. 21:56
 27/54 anonim ***** válasza:
24%
Sose cigiztem, undorítónak találom, nem tudom elképzelni mit lehet élvezni benne. A finom minőségi boroknak (és csak annak)viszont rajongója vagyok, és így terhesen is előfordul, hogy megiszom egy egy pohárral (mondjuk kb heti 2-3 alkalommal egy deci bor) erre is sokan fújnak biztos, bár más orvos még ajánlja is vérszegénység ellen. Valószínűleg nem jó, mert van benne alkohol (bár a jó borban sok más hasznos dolog is) a lényeg, hogy el tudom képzelni, hogy nem lehet csak úgy letenni valamit, bár a ciginek tudtommal semmilyen előnye nincs...SZóval ha minimálisra csökkented (pl 2-3 szál hetente) akkor nem lehet baj, ennyi füstöt bárki beszív passzívan, ha jár emberek közé... De valóban a legjobb lenne, ha segítséget kérnél.
2009. dec. 30. 23:42
 28/54 anonim ***** válasza:

Én is dohányoztam a terhesség előtt. Hazudnék, ha azt írnám könnyű megválni tőle. Viszont belegondoltam, hogy ha megszületik a babám neki nem dugdoshatok cigit a szájába, hogy a szokásos nikotin adagját megkapja. Én ugye felnőtt fejjel tudom mi a bajom, de neki lesz éppen elég "gondja" a születése után. Úgy gondoltam nem lehetek ennyire önző, hogy a babámat tegyem ki egy ilyen "elvonókúrának"

Nem pálcát akarok törni feletted, csak erről még senki nem írt.

2009. dec. 31. 04:28
 29/54 anonim ***** válasza:
65%
Egyik rokonom cigizett terhesség alatt. Titokban, nem tudom mennyit szívhatott el. A baba nagyon kicsi súllyal született és a későbbiekben asztmás rohamai lettek. Sokat jártak vele orvoshoz, beteges fiú volt.
2009. dec. 31. 08:43
 30/54 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező! Kérlek írj valamit, változott e a véleményed a válaszok láttán? Vagy ne legyek naív? Nagyrészt támadás ért, de bennem például tuti sikerült volna lelkiismeretfurdalást kelteni, ha én kapnék ilyen válaszokat.

Hiába írod, hogy nem kell a kioktatás, tudod magadtól is, szerintem nem tudsz semmit, vagy legalább is hiányos az információd a dohányzás káros hatásairól a babára nézve. Szóval dohányzó kismamák, LE A CIGIVEL, míg nem késő!

Aki nem tud lemondani a cigiről, az ne vállaljon gyereket!Nincs joga hozzá, hogy mérgezzen egy fejlődő szervezetet, aki még megvédeni se tudja magát. Jó lenne, ha emiatt nem csak erkölcsi támadás érne titeket a társadalom részéről hanem mondjuk valami enyhébb büntetés is járna érte.

2009. dec. 31. 09:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!