Van itt olyan akinek csak 1 gyereke van és úgy gondolja elég az az 1?
Egy fiunk van, és 80%-ban úgy érzem, nem is lesz több. Egyrészt jól elvagyunk, leköti az energiánkat. Anyagilag megengedhetnénk, nálunk nem ez az indok.
Tartok még egy terhességtől, mert nem hiszem, hogy még egyszer ilyen mázlim lesz. Tartok tőle, hogy a második gyerek nem lesz ilyen nyugodt, én pedig rosszul tűröm a stresszt. Ez hülye kifogásnak tűnhet, de én tartok tőle, hogy tönkretenné a jelenlegi kiegyensúlyozott életünket.
Lehet, hogy egy tesó jó, lehet, hogy nem. Semmi sem garantálja, hogy jól kijönnek, hogy nem fogják verni egymást, felnőttként utálni egymást. Jelenleg egy plusz szobánk van, nem tudnánk nekik külön helyet biztosítani. Ez megint lehet jó, közelebb kerülnek egymáshoz, lehet rossz, mert egymás agyára mennek. Nem lesz privátszférájuk.
Szóval összetett kérdés ez, és csak azért, hogy legyen tesója, nem vállaljuk be. Attól, hogy valaki egyke, lehet rengeteg barátja, társa, családja, nem feltétlenül fog neki hiányozni egy testvér.
Nekem van egy fantasztikus testvérem, irigylésre méltóan jó a kapcsolatunk. Mindenben számithatunk egymásra. Ő a legjobb baratom. Mi nem éltünk nagylábon, nem volt külön saját szobánk, és nem voltak világmárkás cuccaink se, de nagyon boldogan éltünk. A párom egyke, neki mindene megvolt, elkényeztették anyagilag.
Most várjuk az első babát. Azt gondolná az ember, hogy én akarnék még egy gyereket és a párom nem. Hát épp forditva. Én mondtam, hogy talán egy is elég lenne, a párom viszont azt mondta, hogy neki mindig is hiányzott a testvér, hiába voltak barátai, hiába volt meg mindig a legjobb és legujabb játék, a testvér hiányát érezte.
Az utolsó előttivel abban nem értek egyet én sem, hogy ilyenek az egykék (én is az vagyok). Viszont! Ha ezek a tulajdonságok meg is vannak egy emberben, azoknak vannak jó, kedvező vetületei!
Pl. ha akaratos, akkor eléri a céljait, ha minden csak az övé, akkor nem fogja eltűrni, hogy eltapossák, ő nem fog egy férfi mellett kitartani, ha az megüti/megcsalja őt. Elhiheted, hogy lesz annyi öntudata egy egykének.
És a feltétlen szeretet, amin nem kell osztozni, az király. Igazából mi nem tudnánk külön szobába se tenni őket, szóval ezért sem akarunk még egyet, de kinek milyen áldozat éri meg az újabb gyereket. Nekünk pl. ez már nem, hogy elveszítse a lányunk a magánszféráját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!