Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan akinek csak 1...

Van itt olyan akinek csak 1 gyereke van és úgy gondolja elég az az 1?

Figyelt kérdés
Mindenképpen szüksége van egy gyereknek egy testvérre???
2014. máj. 23. 13:41
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
51%

Egy fiunk van, és 80%-ban úgy érzem, nem is lesz több. Egyrészt jól elvagyunk, leköti az energiánkat. Anyagilag megengedhetnénk, nálunk nem ez az indok.

Tartok még egy terhességtől, mert nem hiszem, hogy még egyszer ilyen mázlim lesz. Tartok tőle, hogy a második gyerek nem lesz ilyen nyugodt, én pedig rosszul tűröm a stresszt. Ez hülye kifogásnak tűnhet, de én tartok tőle, hogy tönkretenné a jelenlegi kiegyensúlyozott életünket.

Lehet, hogy egy tesó jó, lehet, hogy nem. Semmi sem garantálja, hogy jól kijönnek, hogy nem fogják verni egymást, felnőttként utálni egymást. Jelenleg egy plusz szobánk van, nem tudnánk nekik külön helyet biztosítani. Ez megint lehet jó, közelebb kerülnek egymáshoz, lehet rossz, mert egymás agyára mennek. Nem lesz privátszférájuk.

Szóval összetett kérdés ez, és csak azért, hogy legyen tesója, nem vállaljuk be. Attól, hogy valaki egyke, lehet rengeteg barátja, társa, családja, nem feltétlenül fog neki hiányozni egy testvér.

2014. máj. 23. 19:31
 42/47 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy fantasztikus testvérem, irigylésre méltóan jó a kapcsolatunk. Mindenben számithatunk egymásra. Ő a legjobb baratom. Mi nem éltünk nagylábon, nem volt külön saját szobánk, és nem voltak világmárkás cuccaink se, de nagyon boldogan éltünk. A párom egyke, neki mindene megvolt, elkényeztették anyagilag.

Most várjuk az első babát. Azt gondolná az ember, hogy én akarnék még egy gyereket és a párom nem. Hát épp forditva. Én mondtam, hogy talán egy is elég lenne, a párom viszont azt mondta, hogy neki mindig is hiányzott a testvér, hiába voltak barátai, hiába volt meg mindig a legjobb és legujabb játék, a testvér hiányát érezte.

2014. máj. 23. 19:38
 43/47 anonim ***** válasza:
Nekem pont tegnap mondta egy anyuka ismerősöm, akinek egy 10 éves gyereke van, hogy nehezen bírnak vele, szörnyen akaratos. Általában ez jellemzi az egykéket, hiszen mindent megkapnak pici baba koruk óta. Igenis jó, ha van tesó, megtanulja, hogy nem minden az öve, osztozni kell játékban, szeretetben. Nekem ez a véleményem, én így gondolom. Persze, ha valaki úgy érzi, hogy neki 1 gyerekkel teljes az élete, akkor el kell fogadni, és nem szabad ez miatt elítélni.
2014. máj. 24. 13:08
 44/47 anonim ***** válasza:
Én egyke vagyok, soha nem voltam olyan, mint amilyennek az egykéket jellemezte az utolsó válaszoló, sőt. Ez nem egykeség vagy nem egykeség kérdése, hanem a nevelésé. Normálisan, következetesen kell nevelni egy gyereket, akár egyke akár van 2,3 vagy 4 testvére és kész.
2014. máj. 25. 07:04
 45/47 anonim ***** válasza:

Az utolsó előttivel abban nem értek egyet én sem, hogy ilyenek az egykék (én is az vagyok). Viszont! Ha ezek a tulajdonságok meg is vannak egy emberben, azoknak vannak jó, kedvező vetületei!

Pl. ha akaratos, akkor eléri a céljait, ha minden csak az övé, akkor nem fogja eltűrni, hogy eltapossák, ő nem fog egy férfi mellett kitartani, ha az megüti/megcsalja őt. Elhiheted, hogy lesz annyi öntudata egy egykének.

És a feltétlen szeretet, amin nem kell osztozni, az király. Igazából mi nem tudnánk külön szobába se tenni őket, szóval ezért sem akarunk még egyet, de kinek milyen áldozat éri meg az újabb gyereket. Nekünk pl. ez már nem, hogy elveszítse a lányunk a magánszféráját.

2014. máj. 25. 11:19
 46/47 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy ennyien írtatok ide és megosztották ezek velem :)
2014. máj. 26. 06:34
 47/47 anonim ***** válasza:
Én 12 éves koromig a nővéremmel voltam egy szobában és mégis felnőttem. Mivel 2 szobás a lakásunk és hamarosan érkezik a tesó, így együtt lesznek Ők is és még biztos évekig ebben a lakásban fogunk élni. Engem azért ez nem fog eltántorítani. Persze remélem, hogy 10 év múlva esetleg egy 3 szobás lakásunk lesz.
2014. máj. 27. 15:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!