Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan akinek csak 1...

Van itt olyan akinek csak 1 gyereke van és úgy gondolja elég az az 1?

Figyelt kérdés
Mindenképpen szüksége van egy gyereknek egy testvérre???
2014. máj. 23. 13:41
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
pedig de, a kérdésről szól. Olvashatod, hogy mi az indok és miért nincs szükség testvérre.
2014. máj. 23. 14:52
 32/47 anonim ***** válasza:
84%
Azért havi félmilliós bevételnél kicsit erős nyomorról beszélni. Te csak provokálni akarod itt a jónépet ugye? Kár, mert (bár engem totál lepontoztak valamiért), eddig szerintem normális válaszok érkeztek. Ne tegyél tönkre egy normális kérdést. 3. vagyok.
2014. máj. 23. 14:52
 33/47 anonim ***** válasza:

De tudjátok, hogy 450.000 egy félév egy egyetemen manapság? Vagy ha orvos, akkor egy milla? És nem, nem lesz már állami hely, már most is alig van.

De ez csak egy példa volt, mert szerintem itt sajnos el is "tudod" költeni szépen számlákra+életedre a fizudat, hiába magasabb, mint mondjuk Szegeden.

Sajnálom, nem akarom bizonygatni, hogy miért nem szülök még kettőt, egyszerűen nem érezném biztonságban a jövőjüket. Én megdolgoztam mindenért, amim van, ahogy a férjem is, mégsincs gyakorlatilag semmi kézzelfoghatónk. A gyereknek szeretnék jobb körülményeket. Ennyi a sztori.

2014. máj. 23. 14:53
 34/47 anonim ***** válasza:
88%
Én is úgy gondoltam régebben, hogy egy gyerek elég, mert nagyon jó a kapcsolatunk a kisfiammal és így kerek minden (apa,anya, kisgyerek), de teltek az évek és most érzem, amikor már mindjárt 5 éves, hogy bizony kell a tesó neki és kell nekünk a 2. gyerek. ők már nem fognak együtt játszani, autót tologatni, de ha hosszú távon gondolkodom, akkor bizony fontos a testvér. Pont az miatt is, amit a 20-as válaszoló írt. Ki tudja, hogy mi meddig élünk, történik-e baleset, vagy akármi. Nem szeretném, hogy a nagy világban egyedül legyen, és ne legyen egy testvér, akire számíthat, akivel beszélgethet...stb. Nekem is van testvérem, van már családunk, külön városban élünk, nem találkozunk naponta, de tudjuk, hogy ott van a másik és bármikor beszélhetünk, találkozhatunk, együtt lehetnek a gyerekeink. A kisfiam mondogatja is, hogy szeretne testvért, persze nincs tisztában vele, hogy ez pontosan mivel jár. Talán annyira nem lesz boldog, ha tényleg itt lesz és rá kevesebb időm jut. Ez viszont rajtam múlik majd, hogy tudjak mind a kettővel foglalkozni, ne hanyagoljam el a nagyot, mert itt a kicsit, vagy legyen külön programom a nagyobbal, mint régen. Ha kirándulni megyünk és látok egy családot, ahol csak egy gyerek van, aki már 7-8 éves, akkor mindig azt látom, hogy külön van a szüleitől, csak bambul, apa-anya egymással beszélgetnek és valahogy ilyenkor mindig azt érzem, hogy szegény kisgyereknek nincs egy tesója, akivel beszélgethetne, játszhatna, mindig a felnőttekkel kell kommunikálnia és nincs ott egy másik gyerek. Én ettől függetlenül nem ítélem el, aki csak egy gyerekben gondolkodik, nem vagyunk egyformák.
2014. máj. 23. 15:00
 35/47 A kérdező kommentje:
De van olyan is aki nem anyagi szempont miatt nem akar másikat,hanem mondjuk lelki okokból,betegség,vagy nem jön össze neki...De az valóba igaz,hogy jó,ha van neki valaki mikor már a szülők nem lesznek.De bízzunk abban addigra már ő is boldog családi életet él mielőtt ez beteljesedik.Hallottam már olyanról is akik vannak tesók vagy 5 en és alig foglalkoznak egymással.Nem látogassák egymást meg semmi....
2014. máj. 23. 15:08
 36/47 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

Ezt a kérdést én tettem fel nemrégen. Itt hálisten normális válaszok jöttek, örültem is neki.

Nekem 1 van, fantasztikus pasi. Egy is marad.

2014. máj. 23. 15:27
 37/47 anonim ***** válasza:
100%

Mi nem állunk túl jól anyagilag, de nem is éhezünk. Az tény, hogy most mindent meg tudunk adni az egyetlen gyerekünknek, úgy, hogy mellette lakáshitelt is fizetünk.

Bennünk is felmerült, hogy az anyagiak miatt nem vállaljuk be a 2. gyereket, mert ha mind a kettő iskolás lesz, akkor nagyon nehezen fogjuk bírni. Viszont egy gyerek lemondással is jár, majd spórolni fogunk, kevesebbet költünk a boltban, de biztos nem csak vajas kenyér lesz az asztalon. Egyébként sosem lehet tudni, talán 10év múlva jobb anyagi körülmények között leszünk, nyerhetünk a lottón, vagy jön egy jobban fizető állás. Azért azt nem szeretném, hogy 10 év múlva, amikor mondjuk jobb a helyzetünk, de gyereket már nem vállalok (mert 44 leszek) azon rágódjak, hogy "mégis be kellett volna vállalni a tesót" Tehát azt akarom az egészből kihozni, hogy bár nem túl rózsás az anyagi helyzetünk, de csak ez miatt nem mondám, hogy nem vállaljuk be a 2. gyereket.

2014. máj. 23. 15:34
 38/47 anonim válasza:
100%
Erre a kérdésre nincs objektív válasz. Ha úgy érzed, hogy kerek az életetek egy gyermekkel, akkor ne legyen lelkiismeret furdalásod. Csak mert kérdezgetik, hogy mikor lesz tesó, nem kell kellemetlenül érezni magatokat. Értelmetlen kérdéseket mindig fogsz kapni. Nekünk a napokban születik meg az ötödik gyermekünk és így kerek a világ. (De még megkérdezik, hogy lesz-e hatodik?) Egyébként én egyke voltam. Ettől függetlenül maximálisan meg tudom érteni azt a nőt is, aki egyáltalán nem szeretne gyermeket, mert neki így jó és azt az anyát is, aki keveselli a közel fél milliós havi bevételt. El tudom fogadni, hogy valaki gyűjtöget a gyermeke egyetemi éveire, pedig erre az esetre én számos más alternatívát is látok. Az emberek különbözőek, érdekes meghallgatni mások véleményét, de utána mindenki saját belátása szerint járja a maga útját. Kívánom, hogy úgy alakuljon az életetek, ahogy nektek a legjobb!
2014. máj. 23. 16:12
 39/47 anonim ***** válasza:
.
2014. máj. 23. 17:04
 40/47 anonim ***** válasza:
94%

Mindenképpen szüksége van egy gyereknek egy testvérre???

Egyke vagyok,és nem,de jó ha van,én nagyon bánom,hogy nincs tesóm,annak ellenére hogy valszeg kevesebb jutott volna nekem,ha lenne,de tényleg bánom.Van egy 3 éves lányom,neki szeretnék testvért,de most nem ideálisak a körülmények.Lehet lesz már 10 éves is,mire eljutunk oda,de szeretném ha lenne neki.Nem jó egykének lenni,és nem azért amiért sokan mondják.Színes gyerekkorom volt,sok kis barát,nem éreztem a testvér hiányát.Most felnőttként viszont érzem,nagyon is érzem,és borzasztóan hiányzik egy jó testvér.

2014. máj. 23. 17:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!