Van itt olyan akinek csak 1 gyereke van és úgy gondolja elég az az 1?
De tudjátok, hogy 450.000 egy félév egy egyetemen manapság? Vagy ha orvos, akkor egy milla? És nem, nem lesz már állami hely, már most is alig van.
De ez csak egy példa volt, mert szerintem itt sajnos el is "tudod" költeni szépen számlákra+életedre a fizudat, hiába magasabb, mint mondjuk Szegeden.
Sajnálom, nem akarom bizonygatni, hogy miért nem szülök még kettőt, egyszerűen nem érezném biztonságban a jövőjüket. Én megdolgoztam mindenért, amim van, ahogy a férjem is, mégsincs gyakorlatilag semmi kézzelfoghatónk. A gyereknek szeretnék jobb körülményeket. Ennyi a sztori.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Ezt a kérdést én tettem fel nemrégen. Itt hálisten normális válaszok jöttek, örültem is neki.
Nekem 1 van, fantasztikus pasi. Egy is marad.
Mi nem állunk túl jól anyagilag, de nem is éhezünk. Az tény, hogy most mindent meg tudunk adni az egyetlen gyerekünknek, úgy, hogy mellette lakáshitelt is fizetünk.
Bennünk is felmerült, hogy az anyagiak miatt nem vállaljuk be a 2. gyereket, mert ha mind a kettő iskolás lesz, akkor nagyon nehezen fogjuk bírni. Viszont egy gyerek lemondással is jár, majd spórolni fogunk, kevesebbet költünk a boltban, de biztos nem csak vajas kenyér lesz az asztalon. Egyébként sosem lehet tudni, talán 10év múlva jobb anyagi körülmények között leszünk, nyerhetünk a lottón, vagy jön egy jobban fizető állás. Azért azt nem szeretném, hogy 10 év múlva, amikor mondjuk jobb a helyzetünk, de gyereket már nem vállalok (mert 44 leszek) azon rágódjak, hogy "mégis be kellett volna vállalni a tesót" Tehát azt akarom az egészből kihozni, hogy bár nem túl rózsás az anyagi helyzetünk, de csak ez miatt nem mondám, hogy nem vállaljuk be a 2. gyereket.
Mindenképpen szüksége van egy gyereknek egy testvérre???
Egyke vagyok,és nem,de jó ha van,én nagyon bánom,hogy nincs tesóm,annak ellenére hogy valszeg kevesebb jutott volna nekem,ha lenne,de tényleg bánom.Van egy 3 éves lányom,neki szeretnék testvért,de most nem ideálisak a körülmények.Lehet lesz már 10 éves is,mire eljutunk oda,de szeretném ha lenne neki.Nem jó egykének lenni,és nem azért amiért sokan mondják.Színes gyerekkorom volt,sok kis barát,nem éreztem a testvér hiányát.Most felnőttként viszont érzem,nagyon is érzem,és borzasztóan hiányzik egy jó testvér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!