Van itt olyan akinek csak 1 gyereke van és úgy gondolja
elég az az 1?
11/47 A kérdező kommentje:
Szerintem az se jó,ha valaki kicsire kicsit szül utána meg nyavalyog.De ha nagyon nagy a korkülönbség az se vmi jó.Szerintetek?
2014. máj. 23. 13:58
ez egyénfüggő (mármint a kisgyerek egyéniségéről beszélek, hogy mennyire tudja kezelni az adott korban a testvérséget)
2014. máj. 23. 13:59
Én is világéletemben 1 kisfiút szerettem volna, meg is kaptam, most 20 hónapos lesz.:) Én sem szeretnék több gyereket. Nem keressük agyon magunkat, de így hárman megvagyunk belőle. És csak azért, hogy legyen testvére, nem lesz, mert arra is gondolni, hogy akkor nélkülöznének.
2014. máj. 23. 14:00
15/47 A kérdező kommentje:
Az én lányom nem hajtja azt,hogy kell nem kistesó.De látom rajta,hogy szereti a kisbabákat.De ők sem maradnak örökké kicsik :) .Egy időbe pedig egyáltalán nem akart.Most szerintem úgy van vele,hogy ha lenne neki annak is örülne.De így sem baj neki,hogy nincs.Azt mondja másnak sincs.
Hát ahol egynek is nehezen tudnak mindent megadni, akkor egyet sem kellett volna vállalni...Most várom az elsőt,napok kérdése és érkezik. Szeretnék majd 2. gyereket is, de nem a gyerekemnek, hanem a nekem és a férjemnek. Nálunk anyagilag is belefér a kettő. Egyébként nem csak anyagiak, hanem beállítottság függvénye is. Ha valaki egy gyerekkel érzi jól magát, ahhoz sincs senkinek semmi köze...Persze vannak olyan családok, ahol 8-10 gyerek is van, de az a gond, hogy azt a dolgozó emberek tartják el, na inkább azoknak kéne a fejmosás...
2014. máj. 23. 14:03
Nemrég volt egy ugyanilyen kérdés egyébként, ott sokan írtak, azt is nézd át.:)
Nekem elég egy, hiszen nem a gyereknek van szüksége testvérre, hanem a mi házasságunknak még egy babára. Mi nem keresünk túl jól, 250-et én és 300-at a férjem, jó persze van bérlet meg cafetéria, de ez Budapesten a Belvárosban, szóval nem élünk sajnos luxusban.:( Egy babát vállaltunk be ezért csak, aztán később, ha jobb lesz az anyagi helyzetünk, talán még egyet!
Nem mániánk az egyke, majd örülünk annak, amit hoz az élet:)
2014. máj. 23. 14:06
18/47 A kérdező kommentje:
Azt a kérdést belinkelnéd? :) Én utálom azt mikor megkérdik,hogy mikor lesz kistesó...Senkinek semmi köze hozzá,hogy lesz vagy nem,és miért nem.Mindenkinek a saját élete.És pont olyanok kérdik akiknek szintén nem kéne inkább annyi gyereket szülni...
# 17/17 Időpont ma 14:06
Hát nem vagy semmi,hogy havi több,mint fél milliós bevételre azt írod, hogy nem kerestek túl jól. Neked fogalmad sem lehet,hogy emberek mennyiből kénytelenek éldegélni. :D
Aki most havi 140 ezerre szül 3 gyereket, az 550ezerre szerintem 8-at bevállalna :)
2014. máj. 23. 14:16
Én szerintem azért jó egy testvér mert például nekem amikor 15 éves voltam meghalt anyukám rákban,abban az évben meghalt az unokatestvérem autóbalesetben ,apám lemondott rólunk már régebben elváltak 1 nővérem van egyébként rá mindig számíthatok sokat segítettünk egymásnak,engem a nagy szüleim neveltek fel azóta már a papám is meghalt már külön élek családot szeretnék,de ha belegondolok hogy mi lenne ha nővérem se lenne akkor végképp nagyon magányosnak érezném magam!Én ha tehetem és isten is úgy akarja lesz testvére a gyerekemnek ha nem 1 akkor 2 is akár!!Sosem tudhatjuk hova sodor az élet!!Persze vannak barátok de az nem ugyanaz!!
2014. máj. 23. 14:16
Kapcsolódó kérdések: