Segítség! Hogyan kell vértisztítani? 8 hónaposan még mindig dohányzom
, már önbecsülésem nincs, utálom magam, aggódok, nem tartom magam méltónak arra, hogy kimondhassam a várva várt gyermekemnek, hogy szeretem, magyarán a poklok poklán vagyok, de azért a cigi aaaz persze ott van.
fokhagyma?
isten?
vagy mi segít?
és ma kibírtam, még jobban lefeleztem az adagot.
meg tegnap is
ma maszeknál ellenőriztettem mindent
még mindig nem támasztanak alá semmi rosszat, a baba nagy, méhlepény rendben
kedves utolsó, ami a babának rossz, az nekem is fájna, így értettem, hogy esetemben félek egyesek önigazolást várnának azzal, hogy rossz adódna
nem vettem külön magam a babától
Szia!
A linket megnézted amit küldtem?
Szerintem érdemes mindenkinek kipróbálnia.
nem tudtam abba hagyni, sőt, a végefelé olyan depis lettem, hogy már betartani sem tudtam, hogy napi 1-3 szál legyen csak.
38.hétre született
3100 Kg (de lett volna 4 is, ha nem dohányzom)
de baktérium miatt antibiotikumozni kellett születés után, nem tudták azonosítani melyik baktérium, de azt mondták lehet olyanról van szó, ami anyára nézve nem veszélyes, nem okoz panaszt(valami hüvelyi)de a magzatnak árt. 1 hétig bennt maradtunk ezért.
azt mondták nem felel meg 38 hetesnek, 1,5 hetes a lemaradás és jelezték majd mindent később fog csinálni, mint a társai, de behozza, ne ijedjek meg, lassabban fog szopizni, stb
de nem így lett, azonnal jó evő volt, levegőt nemigen nyelt soha, csak az én babám nem volt büfis, már aggódtam, de a csecsemősök mondták, hogy ez nem baj, ha nem kell büfiznie(de valahol meg azt olvastam később, hogy a kiegyensúlyozott babákra jellemző, hogy nem levegőt nyelve eszik, hanem ügyesen)
és már 1 héten belül követett a tekintetével, fordult fejjel utánam, hasonfekvéseben igaz gyengécskén, de tudta emelni a fejét, ülésbe húzásnál megtartotta
a bölcsőhaláltól tartottam nagyon(ezt kiemelten írják terhes dohányos babáira) a 2. hónap egyik hetében be is sípolt 5 ször is a légzésfigyelő(de felébresztés elég volt, nem volt szükség lélegeztetésre vagy ilyesmi), előtte, utána egyszer sem.
de figyeltem mindig a légzését alvás közben, később sokszor "hüppögött" . Amikor kifújta a levegőt, ekkor hüppögés(mint pl sírás után)és akkor vette az új levegőt, szerintem ekkor fejlődött ki az agyban a légzést kontrolláló reflexe.
és amúgy a neten is pont a 2. hónapot írják krízis időnek, ami a bölcsőhalált illeti.
mindent időben csinál 4 hósan már forgott, asszem hasról hátra
5-6 hósan már oda vissza és rengeteget gügyögött, komunikált
6-7 hó volt a kúszás ideje, plusz ülés magától
8-9 hósan kapaszkodva állás, járás
12 hó, már jár, de kicsit még instabil, sokszor mászik is még és szótagokat mond (dádá, aba aba, stb)
izomkötöttség miatt voltunk neurológusnál kb 5 hós korában, aki szerint a baba mindennek megfelel, neurológiailag semmi baja, nem idegrendszeri eredetű az izomkötöttség.
(valszeg az anyaméhben lehetett kényszertartásban)
*nem maradt ki a mászás.
a kúszásban rásegítettem, mert csak körbe körbe kúszott 7 hósan, a netes tornával 3 nap múlva már rendesen kúszott, erre pár nap és már mászott
naponta terhesség elején 6-10 szálat
közepén 10-15
a végefelé már le se merem írni
világoskék sophy (light)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!