Segítség! Hogyan kell vértisztítani? 8 hónaposan még mindig dohányzom
, már önbecsülésem nincs, utálom magam, aggódok, nem tartom magam méltónak arra, hogy kimondhassam a várva várt gyermekemnek, hogy szeretem, magyarán a poklok poklán vagyok, de azért a cigi aaaz persze ott van.
fokhagyma?
isten?
vagy mi segít?
Bocsi,nem bántani akarlak,de azért nem gondolod ugye,hogy van egy "csodaszer" ami semlegesíti a dohányzást??:)
Amúgy a dohányzás nem csak a terhesség alatt veszélyes,hanem előtte is, mert a nikotin beivódhat az ivarsejtekbe is!
Miért nem nézel 1-2 cikket a neten,hogy mit okozhat a dohányzás terhesség alatt?Az sem rémítene meg annyira hogy letegyed?
Azért az már a kívülre helyezett kontroll csúcsa, hogy az orvosok a hibásak, mert 5ből egy sem mondta, hogy használhatsz-e nikotintapaszt... Gondolom annyi eszed van, hogy tudod, hogy az sem árt annyira, mint a cigi. Tekintve, hogyha dohányzol, akkor nyilvánvalóan nem oszt, nem szoroz a tapasz, abban sincsen több ártalom, mint egy szál cigiben.
Orvostól peidg ilyet ne kérdezz, a nikotintapasz nem gyógyszer, a legtöbbünk nem ismeri sem a felszívódási mechanizmusát, sem semmilyen egyéb fontos paraméterét, jó szívvel senki nem fogja neked azt mondani, hogy használd...
Hagyd abba, lehetőleg még ma, és ennyi. Vagy vizualizálj kissúlyú koraszülöttet, aki esetleg örökre ágyhoz kötve éli majd az életét. Nekem ennyi elegendő volna, hogy abbahagyjam... Lehet utálni magad, és aggódni, de el lehet kezdeni végre TENNI ellene.
de olvastam cikkeket a káros hatásairól, utánanéztem, de egy dohányosnak, mint függőnek, sajnos mindenre van magyarázata, szinte mindent el tudok bagatellizálni :(
főleg nemzőképességet károsít - ez nálam nem akt.
koraszülést okoz - ez sem
súlygyarapodás visszamaradás várható - a baba nagy
asztmát válthat ki - ezt világra jött gyerek melletti dohányzásra értik, nem terhesség alattira
agy nem kap elég oxigént - hál isten denevér pózban van :) gondolom pont lefelé folyik a vére, valamint az agy asszem 3-4 éves korig fejlődik
meg elvileg nem szabad nullára letenni, mert elindul a szervezetben egy drasztikus átállás ami nagy károkat okozhat és ha már meghagyok pár szálat, ahogy ismerem magam, abból még pár lesz :(
de tudom mindez szánalmasan hangzik!
vizualizálni viszont betegséget nem szabad, merft még egészséges szervezetben is beivódik a tudatalattiba. kismamáknak elvileg horrorfilmek, ill fogyatékosokról, stb filmeket nem is lenne szabad nézni, csak betáplálják maguknak.
pont hogy egészséges, mosolygós kisbabát kell vizualizálni.
így nem is értek eet a dobozokon feltüntetett képekkel. ez nem elretten tő hatású, hanem pont agyi programozás. pláne hogy nem csak szöveg. az emberi agy sokkalta fogékonyabb a vizualizált képek rögzítésére, elfogadására, megteremtésére magának.
Tényleg szánalmasan hangzik...
Tudod mit? Akkor dohányozz tovább. Pffff...
Nem kicsit vagy önző.
És a szülés után letennéd a cigit, hogy ne alakuljon ki nála az aszthma?
Akkor sem fogod, mert egész egyszerűen nem fontos neked a saját gyereked csakis Te önmagad.
Jajj. Ne haragudj, de őrületesen buta vagy... Olyan dolgokat írtál, amelyek miatt felvetődik bennem, hogy csak szórakozol, ha nem, akkor kicsit szedd össze magad.
Leírom akkor, hogy mi az, amit okozhat:
1. SIDS - az agyi légzőközpont éretlensége nyomán dohányzó kismamák gyerekeiben a csecsemőhalál előfordulásának valószínűsége sokszorosa nemdohányzó gyerek szüleivel szemben - ez nagyon is aktuális.
Az asztma is aktuális, gondolom, ha várandósan nem hagytad abba, semmi nem fog visszatartani, hogy ha megszületik, az arcába fújd a füstöt.
2. A mielinizációs folyamatok nem 3-4, hanem inkább 10-12 éves korig mennek végbe, azonban az ember 29%-ban kifejlett aggyal születik, más élőlényektől eltérően, ezért ha ezt a 29%-ot a dohányzással meggyepálod, akkor nem sok jóra számíthatsz egyebekben.
3. A dohányzás a lepény idő előtti meszesedése nyomán már méhen belül is vezethet oxigénhiányhoz, ez pedig sok egyébhez, meconiumos magzatvizet aspirálhat, ami tüdőgyulladást, légzési elégtelenséget, és ezálal számtalan dolgot okozhat.
4. A kis születési súly nem derül ki, míg meg nem születik, az uh gép a mellkaskörfogat és a csövescsontok hossza nyomán becsül súlyt, ha a tiédnél a súlybecslés jó, akkor az oké, de ez semmit nem jelent.
Az utolsó kérdésem pedig: hogy lehetsz ennyire, de ennyire felelőtlen...?
Ja, és még egy: nem az, hogy nem szabad nullára letenni a cigit: csak és kizárólag nullára szabad letenni. Most pedig szerintem felejtsd el a hókuszpókusz részét, és nagyon hamar kezdj el felelősségteljes anyukáv vedleni, ez az a képesség, amire szükséged lesz a következő hónapokban.
Abszolút nem a bántásodra írom ezeket, pusztán azért, mert remélem, időben észreveszed magad.
Nyugtasd meg magad azzal, hogy ritkán fordulnak elő ezek a szövődmények. Ha viszont veled fog előfordulni, ill. a gyerekeddel, akkor verni fogod a fejed a falba...
ez betegség
egy tolókocsisnak sem mondunk olyat, hogy önző, meg csak saját maga érdekli.
de nem várok megértést, én sem értettem meg mondjuk a pánikbetegeket mindaddig, míg nem láttam bnőmön a halottsápadtságot csak mert liftbe szálltunk
szóval megértést itt sem várok
amúgy meg az egész kálváriám csakis a gyerek miatt van, ha önző lennék, nem is érdekelne.
szülés után azon gondolkodom, hogy:
állítólag kb óránként ürül ki a nikotin, ezért kívánja az ember olyan sokszor. mivel 3 óránként kell (tudom sacc, mert babafüggő)szoptatni, így arra kelol ügyelni, hogy szoptatás előtt 1-2 órával ne gyújtsak rá. erre ez a teóriám.
de a baba mellett egy légtérben SOHA nem dohányoznék, ahogy most sincs ilyenről szó csak erkélyen.ergo aszthma kizárva, mellesleg akiknek aszthmásak a gyerekeik, meg allergiásak én úgy vettem észre nem is dohányos szülőktől vannak.
és pl a baba egészsége nagyon nagy kockázatban a születési komplikációktól függ.
hallottam olyanokat, hogy túlhordás, nem foglalkoztak vele, a végén halott babát vettek ki a nőből, császárnál a hirtelen nyomás különbség miatt most nehezebben tanul a gyerek, volt hogy beteg babát úgy is mosdattak, hogy még infúziók álltak ki a kezéből asszem 4 hónaposan meghalt, volt hogy újraélesztett anyukát még félhullán másnap az ápolók zaklattak, hogy menjen már tusolni, amikor meleg víz sem volt,..
szóval szerintem nagyon sok minden azon a bizonyos pillanaton fog múlni, meg azokon az orvosokon.
"Azért az már a kívülre helyezett kontroll csúcsa, hogy az orvosok a hibásak"
egy szóval sem hibáztattam az orvosokat. sőt. pont az a reakciójuk, ami nekem magamra. hogy erre már nem lehet mit mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!