Segítség! Hogyan kell vértisztítani? 8 hónaposan még mindig dohányzom
, már önbecsülésem nincs, utálom magam, aggódok, nem tartom magam méltónak arra, hogy kimondhassam a várva várt gyermekemnek, hogy szeretem, magyarán a poklok poklán vagyok, de azért a cigi aaaz persze ott van.
fokhagyma?
isten?
vagy mi segít?
írtam, hogy nem várok megértést
mert én sem értem meg.
én már azon a ponton vagyok, hogy amit tudok, azt tegyem meg ellene.
talán úgy lehetne elképzelni, mint a skizofréniát
más vagyok és más irányít
pl amikor megyek a boltba cigit venni
nem vagyok képes nem odamenni
sokszor gondolkodom út közben, hogy most mi az ami odahúz.
és ha nem-et mondok neki, felerősödik és valami pánik alakul ki. visszatartom 41-2 óráig utána meg már SEMMI más nincs az egész agyamban, csak a megvásárlás.
volt, hogy társaságban rám is szóltak, mi van velem, csendben vagyok, és akkor vettem magam észre hogy érdekes, azt sem tudom miről volt szó, miről folyik a beszélgetés, csak azon voltam, a kocsiban van kint a cigi.
szóval ott sem voltam.
de minek is írom, magam sem tudom.
Szerintem ez hülyeség, már ne haragudj. Meg nagyon sok minden más, amit most olvastam tőled. Nem akarlak megsérteni, de úgy látom, hogy egyedül az elhatározás hiányzik belőled. És igen, tudom, miről beszélek, mert én is dohányoztam addig a napig, amíg meg nem tudtam, hogy terhes vagyok. Előtte millió sikertelen próbálkozásom volt, hogy letegyem. Nem ment. Aztán elég volt egy pozitív teszt meg némi önfegyelem és láss csodát! Az első pár nap borzasztó volt, aláírom. De aztán sokkal jobb lett. És örülök, hogy így alakult, sokat segített az egészségemen, úgyhogy szoptatás után se akarok visszaszokni többé.
Jusson eszedbe az, hogy ha most nem teszed le, a babád üvölteni fog a nikotinelvonástól születése után, így nem tehetsz mást, hogy megnyugtasd, mint hogy tovább mérgezed. Anyum végig dohányzott a terhessége alatt az öcsémmel. Hadd ne írjam le, milyen gyerek lett belőle.
köszi a biztatásokat
önmagunk legyőzése a legnagyobb küzdelem, de a legnagyobb győzelem. :)
Én elég sokat cigiztem, de amikor megtudtam, hogy babát várok, rögtön leraktam.
Nem mondom, hogy egyszerû volt,de letettem ,mert a gyermekem egészsége százezerszer fontosabb.
Dohányozni nem betegség, mérgezed magad és a szegény babát is.
Mindenre találsz kifogást nálad, miért nem fog problémát okozni.
Az eddig 8 hónapban már annyi kárt okoztál a babának, hogy most már kb. majdnem mindegy.
Azon filózol, hogy szülés után, hogy tudsz majd dohányozni, hogy a babának ne ártson...
"fokhagyma?
isten?
vagy mi segít?" ---> nem kell rágyújtani ilyen egyszerű.
Tudom miről beszélek, láncdohányos voltam, de az előző párom azt mondta, nem áll szóba dohányosokkal. Egyik napról a másikra szoktam le, ennek 2,5 éve.
Nőként mondom, hogy az ilyen nőknek nem szabadna hagyni, hogy gyereket vállaljon.
25\L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!