Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Segítség! Hogyan kell vértiszt...

Segítség! Hogyan kell vértisztítani? 8 hónaposan még mindig dohányzom

Figyelt kérdés

, már önbecsülésem nincs, utálom magam, aggódok, nem tartom magam méltónak arra, hogy kimondhassam a várva várt gyermekemnek, hogy szeretem, magyarán a poklok poklán vagyok, de azért a cigi aaaz persze ott van.

fokhagyma?

isten?

vagy mi segít?

2014. márc. 21. 14:49
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
84%
Kedves kérdező megmagyarázhatnád nekem mi a fracnak írsz ki ilyen kérdést ha te magad megmagyarázod, hogy amit csinálsz az nem feltétlenül rossz???!!! Komolyan ez megint csak arra jó hogy rajtad kívűl mindenki hülye és a kicsi lelkedet akarod megnyuktatni!!!Hát azt csinálsz amit akarsz,de ahogy már sokan írták szegény gyereket előre sajnálom hogy ilyen önző anyja lesz!!!Szegénységi bizonyítványod odaba**!!!Gratulálok!!!!!
2014. márc. 21. 16:21
 32/67 A kérdező kommentje:

írtam, hogy nem várok megértést

mert én sem értem meg.

én már azon a ponton vagyok, hogy amit tudok, azt tegyem meg ellene.

2014. márc. 21. 16:44
 33/67 A kérdező kommentje:

talán úgy lehetne elképzelni, mint a skizofréniát

más vagyok és más irányít

2014. márc. 21. 16:47
 34/67 A kérdező kommentje:

pl amikor megyek a boltba cigit venni

nem vagyok képes nem odamenni

sokszor gondolkodom út közben, hogy most mi az ami odahúz.

és ha nem-et mondok neki, felerősödik és valami pánik alakul ki. visszatartom 41-2 óráig utána meg már SEMMI más nincs az egész agyamban, csak a megvásárlás.

volt, hogy társaságban rám is szóltak, mi van velem, csendben vagyok, és akkor vettem magam észre hogy érdekes, azt sem tudom miről volt szó, miről folyik a beszélgetés, csak azon voltam, a kocsiban van kint a cigi.

szóval ott sem voltam.

de minek is írom, magam sem tudom.

2014. márc. 21. 16:51
 35/67 anonim ***** válasza:
80%
Egy felelőségteljes anyuka,kismama,szűlő nem keres kifogásokat!!!!Nem magyarázza meg a hülyeséget a nyílvánvalót (ez esetben az hogy ártasz a gyerekednek)!!!! Én mondom neked aki előtte 14 évet végig doházott hogy igen is le lehet tenni ha az emberben van annyi hogy a saját gyereként nem mérgezi feleslegesen!!!Igen vannak külső hatások meg stb.., de ha nem muszály nem kell még a cigivel is súlyosítani!!!!Akaraterő semmi más a többi csak kifogás!!!Én mindig arra gondolok hogy minden egyes doboz cigi árából tudok neki mást venni vagy 10 napi cigi árából egy fisher price pihenőszéget vagy valami mást!!! csak az első 3 nap rossz utána már könnyű!!!Foglad le magad cigi helyet egyél szotyit vagy gyümölcsöt!!!!
2014. márc. 21. 16:53
 36/67 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem ez hülyeség, már ne haragudj. Meg nagyon sok minden más, amit most olvastam tőled. Nem akarlak megsérteni, de úgy látom, hogy egyedül az elhatározás hiányzik belőled. És igen, tudom, miről beszélek, mert én is dohányoztam addig a napig, amíg meg nem tudtam, hogy terhes vagyok. Előtte millió sikertelen próbálkozásom volt, hogy letegyem. Nem ment. Aztán elég volt egy pozitív teszt meg némi önfegyelem és láss csodát! Az első pár nap borzasztó volt, aláírom. De aztán sokkal jobb lett. És örülök, hogy így alakult, sokat segített az egészségemen, úgyhogy szoptatás után se akarok visszaszokni többé.

Jusson eszedbe az, hogy ha most nem teszed le, a babád üvölteni fog a nikotinelvonástól születése után, így nem tehetsz mást, hogy megnyugtasd, mint hogy tovább mérgezed. Anyum végig dohányzott a terhessége alatt az öcsémmel. Hadd ne írjam le, milyen gyerek lett belőle.

2014. márc. 21. 16:56
 37/67 A kérdező kommentje:

köszi a biztatásokat

önmagunk legyőzése a legnagyobb küzdelem, de a legnagyobb győzelem. :)

2014. márc. 21. 17:08
 38/67 anonim ***** válasza:
81%
Mas szempontbol megkozelitve: szerintem surgosen keress fel egy pszichologust, aki megerositi az onbizalmad, nagy szukseged lesz ra a tovabbiakban a babahoz es az elethez. Valoszinuleg valami veszteseget kompenzalsz, ezert panikolsz a lerakastol. Azt hiszed, nem tudod elengedni, mintha az eleted mulna rajta. Velhetoen korabban is tudtal a ragaszkodasorol a cigihez es figyelted masok cigihez valo viszonyat, dohanyzasi szokasait. Szomoru, hogy gyermeket vallaltal az elott, hogy feloldottad volna a szorongasod. Csak akkor tudod letenni a cigit, ha rendbe szeded a lelkivilagodat. Kiegyensulyozott, ket labon allo, magaval rendben levo ember nem kapaszkodik a cigibe. Szakember segitseget azert javasolnam, mert mar keves az idod a baba szuleteseig. A gyermeked egesz embert kivan. Ha elvezni szeretned az eleted, jo anyanak szeretned erezni magad, rakd ossze magad. Dontsd el, boldog szeretnel-e lenni, onbizalommal, vagy a tovabbi eletedben is boldogtalan, megkeseredett.
2014. márc. 21. 17:15
 39/67 anonim ***** válasza:
84%

Én elég sokat cigiztem, de amikor megtudtam, hogy babát várok, rögtön leraktam.

Nem mondom, hogy egyszerû volt,de letettem ,mert a gyermekem egészsége százezerszer fontosabb.

2014. márc. 21. 17:22
 40/67 anonim válasza:
80%

Dohányozni nem betegség, mérgezed magad és a szegény babát is.

Mindenre találsz kifogást nálad, miért nem fog problémát okozni.

Az eddig 8 hónapban már annyi kárt okoztál a babának, hogy most már kb. majdnem mindegy.

Azon filózol, hogy szülés után, hogy tudsz majd dohányozni, hogy a babának ne ártson...

"fokhagyma?

isten?

vagy mi segít?" ---> nem kell rágyújtani ilyen egyszerű.

Tudom miről beszélek, láncdohányos voltam, de az előző párom azt mondta, nem áll szóba dohányosokkal. Egyik napról a másikra szoktam le, ennek 2,5 éve.

Nőként mondom, hogy az ilyen nőknek nem szabadna hagyni, hogy gyereket vállaljon.

25\L

2014. márc. 21. 17:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!