Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Teljesen kész vagyok, segítség...

Teljesen kész vagyok, segítségem semmi, szalad a ház, gyerekemhez türelmem semmi, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Olyan borzasztó, hónapok óta nem térek magamhoz, nem bírom magam utolérni, rendetlenség van, másfélévesem folyamatosan szanaszét gór mindent, mást se csinálok, csak pakolok utána, férjem egy lustaság, semmit nem csinál itthon, még egy pelenkát sem tett a gyerekre, de még csak vásárolni sem vásárol be, semmit. Én mosok, főzök takarítok, foglalkozom egyfolytában a gyerekkel, de kezdek megőrűlni, mert a szennyestartó dudig van, a vasalatlan elhalmozva, az ablakok mocskosak, a padlót nem mostam egy hete, mert nem tudom addig hova tenni a gyereket, iszonyatosan keveset alszik, most is rámol itt körülöttem, nem bírom, kész vagyok, totál végem. SOS, mit tegyek. Ne mondjátok, hogy hagyjam a házat, mert gyűlölöm a koszt és a rendetlenséget, bűntudatom van, ha nem foglakozom a gyerekkel és nem ehetünk hidegkaját mindennap. Ma sem tudtam főzni eddig. Már totál K.O. Félidős vagyok és fáradt is, nagyon:(:(:( Zűrzavar van, totálisan. Anyukámék 600 km-re:( Senki segítség.
2009. dec. 6. 13:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Először is járóka. Ha bent van a gyerek beszélhetsz hozzá, énekelhetsz és közben csinálhatod a házimunkát.

Szekrényekre gyerekzár, mindent elpakolni, amit szétdobálhatna. Nem kell 100 játéknak elől lennie, elég 3, jobban el is játszik akkor velük.

És nyugodj meg. Csinálj tervet, 1 hétre oszd be a lakást, az ablakokat, a vasalást, a mosást. Minden nap elvégzed amit kitűztél.

2009. dec. 6. 13:24
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az előttem szólónak, én még annyit tennék hozzá, hogy igen is el kell kapni apa grabancát! Segítsen be! Pocakkal nem lehet ennyi terhet egyedül a nyakadra venni! Ültesd le és mond el neki, hogy márpedig ez így nem jó! Kapja magát össze és segítsen be! Anyuci nem cseléd!
2009. dec. 6. 13:27
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Először is, a VASALÁSsal kezdeném, mert ez ugrott be először, ne vasalgass feleslegesen ilyenek, hogy ágynemű, alsónemű, konyharuha, stb..ezeket csak hajtsd össze, és tedd el, nem nézi senki, hogy gyűrött, meg első használat után úgy is gyűrött lesz.Mikor kiszeded a mosógépből a vizes ruhákat jó alaposan csapkodd ki, kisimulnak, nem kell vasalni, csökkentsd a minimálisra.

FŐZÉS egyszerre több napa főzz nagy adagokat, eláll a hűtőben :)

TAKARÍTÁS: tedd gyerek biztossá a házat, a kis limlomokat pakold be egy dobozba, és irány a padlás,nem kell mindennek elöl lennie, ekkora gyereknél, pakolj a fölső polcokra, amiket még nem ér el, az alsók maradhatnak csupaszon.Jól jöhetnek különböző egyszerűen felszerelhető gyerekzárak(pl.hűtőre, szekrényekre), nézz utána hol lehet kapni, ergó mozgósítsd a férjed ez ügyben :)

Na, egyenlőre ennyi jutott eszembe, majd írok még, ha kitalálok valamit :)

2009. dec. 6. 13:29
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
És a pároddal tényleg ülj le beszélgetni, hogy képzeli, hogy tökéletes legyél, ha útban a második bébi! Tessék elmagyarázni, hogy ezt NEM BÍROD, és nem ha jól emlékszel nem cselédnek fogadott, hanem felségül vett :)
2009. dec. 6. 13:33
 5/12 anonim ***** válasza:
32%
szia.bocs,de akkor mit csinálsz?azt leírtad,hogy mit nem,ez gyakorlatilag ki is merítette a a minden fogalmát,de akkor mivel telik el egy napod?Kicsit káosz an a fejedben,akkor káosz lesz körülötted is.fújd ki magad,higgadj le,és próbáld felírni egy papirra ma mit csinálsz meg.Elsőnek próbáld elzárni,leragasztani azokat a szekrényeket ahonnan a kicsid kipakol,igy már nagyobb kupi nem lesz,mert ha 2 szekrényt valahogy lezársz,oda már nem kell visszapakolni.2 porszívózd fel a lakást,utána törüld le a pórt.Ebbe nem tud akadályozni a babád,mert nyugodtan ottmaradhat ő is.igy már 3 dolgot minimum csináltál ma.a mosógépbe a ruhát nem olyan nehéz betenni,és a teregetés se ördöngösség.Aztán kapcsold ki a tv-ét és add a párod kezébe a gyereket,tessék tisztába tenni,vagy játszani vele,amíg te elmosogatsz.olyan nincs hogy nem segít.nem vagy te házicseléd.közösen vállalt gyereknek,közösek a terhei is.állj a sarkadra,ha apránként haladsz,és apró célokat tűzöl ki,akkor nem lesz olyan elérhetetlen.Ne akarj minden nap mindent megcsinálni,az úgy sem fog menni.Ha meg le teszed a babát azonnal moss fel,ezt még akkor is megtudod csinálni ha közben sír a babád,5 percbe nem fog belehalni,és legalább végeztél a felmosással.ahol pici baba van elengedhetetlen a kupi.egy kocka itt,egy könyv ott,egy autó egy ez meg az.én már csak a nap végén pakolok.a lakás értünk van,nem mi a lákásért.sok sikert,és nyugi,csak el kell kezdeni.
2009. dec. 6. 13:37
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Te szegény, együttérzek veled. Én nem vagyok ilyen helyzetben, de egyedül várom a babát, nekem se lesz nagyon segítségem, úgyhogy én is félek valami hasonlótól.

Legelőször is beszélnék a férjemmel, de gondolom ezt már megtetted, nem egyszer. Ebben az esetben azokat a teendőket hagynám utoljára, amik az ő kényelmét érintik, hátha egy kicsit észhez tér :-) !!

Nem írtad, hogy hol laksz, de ha van lehetőséged a lakhelyeden ételt rendelni, tedd azt. Sok ételszállító cég van, 600 Ft körüli főételekkel, viszonylag széles választékkal, én a munkahelyemen mindig rendeltem, idő és pénztakarékos. Ezzel a főzést ki tudod iktatni hétköznap.

Szerintem a vasalást is elhagyhatod, nekem azt mondta a védőnő, hogy minden gyerekholmit vasalni kell, de az ismerőseim közül senki nem tesz így, úgyhogy én se fogok. Csak azt fogom kivasalni, ami gyűrött.

Írtad, hogy gyűlölöd a rendetlenséget, de inkább legyen az, mint kosz. Ha a gyerek folyton szétpakol, reménytelen folyamatosan rendet rakni utána, fölöslegesen fárasztod magad, elég mondjuk napi kétszer. És amikor alszik, akkor fel tudsz mosni, meg ilyenek.

Ha támad még valami ötletem, írok, remélem tudtam segíteni. Kitartást és boldog babavárást!

38 hetes kismama

2009. dec. 6. 13:40
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Az első ötletem: öltöztesd fel a gyereket, tedd kocsiba és fogd be elé a férjedet. Vigye el min. 2 órára sétálni, közben boltba is mehetnének. Te meg addig rendbe teszed a házat. Vagy legalábbis megcsinálod azt, amit gyerek mellett nem lehet.

Ne haragudj meg érte, az én férjem is lusta, amit ő szeretne, abban persze nem, de én nem lennék a cselédje. Az enyém se cserélt egyiken se pelenkát sose. De ha kivagyok idegileg - nekem 3 van - elküldöm vele a gyereke/ke/t valahova. Kis szar helyen lakunk, játszótér sincs, de vigye. Mondom én. Mindkettőnk érdeke, hogy ne legyek házisárkány. Ha jól értettem, jön a következő baba? Hát, jól kiszúrtál magaddal...bocs, ez kijött. Nekem is ezt mondogatják: van férfi, akinek nem lehet gyereket szülni, másnak meg 5-öt is. Nekünk is meg kellett volna állni egynél. Úgyis azt imádja nagyon. Szóval én is legyerekesedtem, magamnak szültem, csináltam gondot, plusz a férjemet úgy emlegetik, ő a 4. gyerek. Értsd jól, szeretem őket, nem csinálnám vissza, de a tény az tény.

A gyereknek meg kéne egy hely, ahol játszhat. Egy saját hely. Konyhában pl járóka. Tudom, milyen a pakolós gyerek, nekem a 2. az. El is raktam mindent, amit szétpakolhatna. Leginkább akkor jön rá a pakolás, ha unatkozik. Mindenhez hozzányúl. Ráadásul az a fajta, aki mindent elront, eltör, kezébe marad. Kártékony.

Felmosáshoz pl tök jó az ajtó fölé szerelhető hinta. Főzésnél se rossz. Ha vesztek, akasszátok olyan helyre, ahol a legtöbbet dolgozol a házban, pl konyha, nálunk itt van.

Aztán ha te mozdulnál ki egyedül? Otthagynád a gyereket a férjedre és megmondanád neki, kiszellőzteted a fejed. Én tegnap elaltattam a 2 hónapost, felöltöztem titokban, kimentem a kapun és felhívtam a férjemet: utólagos engedelmeddel boltba mentem. Igaz, 2szer is felhívott, h mennyi ideig maradok már el, azt mondtam neki, addig, amíg te szoktál. Aztán hazamentem, a kicsi még aludt, a másik kettő a nyakamba ugrott, hogy megjöttem, kipucolták a cipőiket a Mikulásra való tekintettel, és én is teljesen máshogy tudtam rájuk nézni. Kitisztult az agyam, kiléptem abból a körből, h mosni kéne, felmosni, elpakolni, itt is ott is rongyok vannak. Ezt többször meg is fogom még csinálni. Hirtelen ennyi.

Szervezz, írd papírra a heti teendőket, és koppints a férjed fejére. Akkor is elfekszik majd, ha már meglesz a 2. gyerek?

A második terhességemnél a 39. héten a 3 méteres létra tetején álltam fürdőt meg wc-t meszelni (én barom!), miközben kedves férjuram a kertben sörözgetett. Azért írtam ennyifélét, h tudd, együtt érzek veled.

2009. dec. 6. 13:51
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Férjet mozgósítani! Tud ő is mosogatni, porszívózni. Pl. én megcsinálnám azt is, hogy nem főzök, és hideg élelem is max annyi lenne, ami egyszerre elég, és elmondanám neki, hogy bocsi, nem volt időm bevásárolni, így nem tudtam főzni se... Remélhetőleg észbe kap, és segít a bevásárlásban.

A kis lurkót is rá kell hagyni, mert ha meglesz a második baba, akkor neked igazán nagy segítség lesz, ha ő foglalkozik a nagyobbal, míg te a kicsit ellátod. Mert ha mindkét gyerekkel neked egyedül kell majd törődnöd, akkor fogsz kibukni igazán, arról ne is beszéljünk, hogy a nagyobb mellőzve fogja érezni magát, mert neked a picur lesz az első.

Igenis apuka ébredjen fel, hiszen már családja van!!!

A vasalás tényleg elhanyagolható. Ha meg végképp nem tudod hova tenni a gyereket, akkor vond be őt is játékosan a házimunkába. Nem olyan pici már, szerintem még élvezni is fogja. Mondd meg neki, hogy a piszkos ruhákat segítsen berakni a gépbe. Add a kezébe azokat, amiket egy adagban mosol, de rakja bele ő. Aztán ha teregetni kell, akkor adogassa neked a tiszta ruhákat. Lehet, hogy kétszer addig fog tartani, de a gyereket is lefoglalod, és mégis megcsinálod, amit kell. A játékok elpakolásával ugyanez a helyzet. Lassan meg lehet tanítani a rendrakásra. Este mindig közösen pakoljátok el a játékokat, mondván, hogy azok is mennek aludni, akárcsak ő, mert a játékok is elfáradtak. Időbe fog telni, mire egyedül elpakol, de megéri. Ha meg olyan dolgot rámol (pl. konyhaszekrény), akkor azt védd meg gyerekzárral, a játékokat meg ráér este elpakolni, mert ha elrakod, úgyis újra és újra elő fogja venni, mert nem érti még, hogy amit az előbb ő lerakott valahova, az miért tűnik el. Lehet, hogy nem játszik vele (ezért kell csak pár játékot kint hagyni), de ha ott van, akkor a látóterébe kell, hogy legyen. Ilyenek a gyerekek... :)))

Vagy pl. a mosásra visszatérve, ha apukának már nem lesz egy tiszta zoknija és gatyája sem, akkor talán elgondolkodik...

Mindenképp kitartást, sok erőt, és végtelen türelmet kívánok!!

A férjedet meg dorgáld meg helyettem is, hiszen neki most tehermentesítenie kellene téged amennyire csak lehet. Az idegeskedést pedig felejtsd el! Ha szalad a ház, akkor szalad.

2009. dec. 6. 15:07
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, csajok, még mindig szalad a ház, de már főznöm sikerült. Szóval: járóka: el van benne a gyerek, de nem sokáig, a hinta fel volt szerelve, állandóan hintázna, de csak úgy, ha ott állok mellette és bohóckodok vele, egyébként sír, pedig mindent belát a hintából, mert nagy a nappali konyhánk. A férjjel nem lehet beszélni, ha ő van a gyerekkel(ált max 1-2 órát a héten összesen!) míg én takarítom a hálókat, mire végzek, a nappali szanaszéjjel, edényekkel, konyharuhával, játékokkal, zöldségekkel minden mozdíthatóval. Szekrényzár: tök jó ötlet! Holnap veszek is, mindent lezárok. Vasalni a legszükségesebbeket, ma is mostam már 3 adaggal, az megszárad.., szekrény. A játékok nagy részét zsákba teszem és elviszem a vöröskeresztbe, a helyzet az vele, hogy csak szétgórja a gyerekem, értelmesen nem játszik. Jó ötlet az 1-2 darab szem előtt, az lesz és majd időnként cserélgetem azokat. Valaki kérdezte, hogy akkor mit csinálok..? mert leírtam, mit nem. Nem azt írtam, hogy ezt nem csinálom, csak hogy amint befejezek valamit kezdhetem elölről és sohasincs rend és hullafáradt vagyok és nincs vége. Az ebédrendeléssel az a gond, hogy nem szeretjük sajna, csak a házit :( Ami sok időmet elveszi az az ebéd főzás majd vacsora is másfajta. Igazatok van, jó nagya dagaot főzök majd több napig esszük. A legrosszabb az, hogy főzés után pl úgy lepihennék kicsit én is, de nem tudok és szerintem a fáradtság okozza a káoszt is és sokszori tétlenséget is nálam! Nagyon köszönöm a segítségeteket! Sok jó ötletet kaptam. Na megyek teríteni és mosogatni, ma korábban is vacsoráztunk. MInden jót nektek!
2009. dec. 6. 18:12
 10/12 anonim ***** válasza:

Tudjátok, a reklámban is mondják MAGNE B6. :)

A türelmetlenség ellen. Ott is azt javasolják az anyukának, aki ingerült a gyerekével.

2009. dec. 6. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!