Harmadik babám várom, annyira sűrű lesz az életem, mire számítsak úgy, hogy semmi segítségem? Milyen rejtett nehézségekre?
JÓTANÁCSOKAT VÁROM TAPASZTALTAKTÓL!!!!
legnagyobb 5éves, középső 2éves lesz mire dec végén megszületik a baba, és az 5éves most kezdi az ovit szept-ben...
Ugyan tanácsot nem tudok adni, de gondoltam küldök egy virtuális kézfogást, mert egyetlen ténytől eltekintve azonos cipőben járunk. :-)
Én is december végén szülöm majd a harmadik babát, a kevésnél is kevesebb segítségre számíthatok (férjem főállású, mellékállású, és szeptembertől továbbképzős-iskolás), a kicsi nekem is két éves lesz, a "nagy" viszont csak négy. :-)
Majd.. bátorítjuk egymást. :-)
Férjem reggel 6kor elmegy és este 6ra ér haza éhesen fáradtan, nyűgösen, szóval kb. lesz 4 gyermekem...viccet félretéve, tényleg semmi, se nagyszülők, se barátok se senki...de hát az ember magának szüli a babákat, szóval végül is nincs ezzel gond, de azért jó lenne legalább egy valaki a 73éves dédin kívül, akire azért számíthatok, de ez sajnos bármikor változhat, mert beteg.
Kedves utolsó, ez óriási, hát akkor sok sikert Neked is...kemény dió lesz, azért tényleg örülnék, ha írogatnánk, hogy hogy áll a helyzetünk:-) fiút vagy lányt vársz, nekem két lányom van már...
szia.
bár nekem néha be tud segiteni a párom de én is 2 lánnyal vagyok itthon egy 7 és egy 2 éves és most várjuk az öcsét..9 hét mulva érkezik ugyhogy kiváncsi vagyok mi lesz :D
Szia Kérdező!
A tegnapi 21:54-es vagyok, az azonos cipős. :-)
Jó Neked, hogy estére hazaér a férjed, az enyém heti 4-5 napon éjfél után ér haza. :-D
A 4 évesem első szavai azok voltak: apa-autó-tütü..
Vagyis "apa" beült reggel az autóba, és elment, búcsúzóul dudált neki.
Ebből az időszakból ennyi jutott neki apából, most ketten állnak a kerítésnél, és ketten integetnek. :-/
Vidéken lakunk, bébiszitter lehetőség kizárva, mert nincs, egyetlen segítség az apám, aki 65 éves.
Anyu meghalt, após sem él, anyós pedig már a második gyereket sem látta, a harmadikról nem is tud.
Ezek lennének az én koordinátáim. :-D
Tetszett, amit az öt gyerekes anyuka írt, hogy ezt az állapotot kellő vidámsággal, és lazasággal kell felfogni. Őt olvasva eltörpült az én sorsom nehézsége :-)
Olvastam egy könyvben, és nekem működik, hogy tettem egy kavicsot a zsebembe, és akárhányszor benyúlok, és megérintem, mindig sorra veszem, hogy mi minden csodálatos dolog van az életemben. A férjem, a gyerekek, a munkánk.. az egészségünk! Pillanatok alatt végigfut a gondolat, és utána valahogy minden könnyebb. Ez az én módszerem. :-)
MI is a 3. babát várjuk,detto semmi segítség! A párom 24/24 illetve 24/48-ban dolgozik. Ez annyit tesz,hogy elmegy pl.hétfőn hajnalban,haza jön kedden reggel,délelőtt-ha szerencséje van,alszik,délután meg megy a dolgára,de van hogy egész nap végig melózza "itthon" is (rendes munkán kívül),majd másnap hajnalban megy a rendes munkahelyére. Annyi itt még a +,hogy vannak kacsáink,amiket etetni-itatni kell,azt is én csinálom,fa tüzelésű bojlerünk van,azt is én készítem be,forgótárcsás mosógép van,nem automata. Ha valaki jön, (vállalkozása van a páromnak) akkor én megyek ki,én írom fel amit kell,vagy ha kell, ütöm a pénztárgépet. Tehát elég sok mindent kell csinálnom! Ilyenkor nem panaszkodom,télen a nagyon rossz.
Én semmilyen rejtett nehézségre nem számítok,mert aludni eddig sem tudtam éjszaka,mégis mindent megcsináltam amit kellett-kivéve a por törlés. Ami nehezebb lesz,az az,hogy a 2 gyerkőc már megszokta,hogy mi a rend,és a kicsi érkezésével borul majd egy kicsit,de én azt mondom,ha 2gyerkőccel ment,az elején úgy,hogy a kisebbik óránként!evett, éjszaka és nappal egyaránt,és ugyan így nem volt segítségem,akkor 3 gyerkőccel is menni fog!
Nálunk a nagy (4 éves)már oviba jár tavaly szeptember óta. A leendő középső nyáron töltötte a 2 évet,szerencsére már szobatiszta,sok mindent csinál egyedül,és jó gyerek-akár a nővére!
Hogy milyen rejtett nehézségek lehetnek? Minden felborul,a középsőben iszonyatos féltékenység lehet úrrá,-ha már nem pelenkás,akkor vissza kérheti... Esetleg a nagyobb is féltékeny lesz,mert oviba lett "száműzve" és "le lett cserélve" egy kicsi babára... Neked nyilván való,hogy nem ez a helyzet,de ezt a nagy nem biztos hogy így fogja érzékelni!
Hogy minden nem kívánt dolgot elkerüljetek,javaslom,beszélgess a gyerekekkel,hogy mi lesz ha megszületik a kicsi. Meglepő lehet,de a 2 éves is hamar felfogja mi van! Ha sokat magyarázol,akkor a nagy könyökén fog folyni a dolog,és a kicsi sem lesz féltékeny.
Pár hét,mondjuk ha hó végén kiemeled a kérdést,akkor már tapasztalatból tudok ide írni!
Üdv:38heteske
Sziasztok:) A nagyobbam 4 a középsőm 2 a legkisebbem 4 hetes...
Férjemen kívül nekem sincs senki, sajnos ő is 24/48 órázik, hétvégente pedig egyáltalán nincs itthon.
Nekünk is védekezés mellett jött a harmadik, egyébként eszem ágában nem lett volna ilyen kicsi különbséggel vállalni. Én is igyekszem pozitivan felfogni a nehézségeket, de momentán lóg a belem csúnyán mondva:)
A nagyobbam ovis, a középsőm iszonyat féltékeny, egyikükre sincs annyi időm amennyit szeretnék.(pedig a picurkámra nem panaszkodhatok, minden 2.éjjel egész jól alszik, és csak egy egész picit hasfájós persze azt estefelé mikor a nagyobbjaim is már extra nyügösek).
Ételt momentán rendelem így házhoz hozzák, de ez így elég drága úgyhogy muszáj leszünk visszaállni a főzőcskézésre.
A fürdetésük este (mikor már mindenki nyűgösebb) az nehéz dió egyenlőre, később ha a pici nagyobb lesz biztos egyszerűbb lesz.
Az etetést szintén még kicsit bonyolult levezényelni még ha 2en vagyunk a férjemmel rájuk, akkor is. Mert a pici ha éhes, nem tud egy pillanatot se várni, a középsőm viszont nem hajlandó enni ha én közben szoptatok mondjuk az asztalnál...
Valamelyik nap pedig elmentünk nagybevásárolni hát az komolyan mondom kabaré jelenettel ért fel:))
Néha tényleg egyszerűbb az embernek nem bosszankodni, hanem 10ig számolni vagy nevetni egy jót és kész.
Amit én nehezen viselek az a "jóakarók" beszólogatásai és nem túl kedves megjegyzései (egy részét csak visszahallom egy részét megkapjuk egy az egybe) miszerint:
Minek 3 gyerek a mai világba?
Úristen, mind 3 a maguké?
Milyen kicsi még az első kettő is, minek így kapkodni...
stb.stb...
Kedves Utolsó (3 gyerkőcös) Anyuka!
Mit szoktál reagálni,amikor mennek a beszólások?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!