Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valakinek mûtôttè...

Valakinek mûtôttèk-e a kisfiàt rejtett here miatt? Hàny èves korban, ès hogyan èltètek tùl?

Figyelt kérdés
2011. okt. 14. 00:05
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Szia! Az én fiam másfél éves volt mikor műtötték. Jobban féltem a műtéttől mint amilyen volt valójában. Bementünk reggel a kórházba, megvizsgálták, megnézte az altatóorvos, aztán felmentünk az osztályra és kapott egy ágyat. Kb rá 1 órára "elkábították", aztán vitték a műtőbe. 1,5 óra volt a műtét, aztán kitolták, hamarosan fel is ébredt. Az esti vizit után még aznap hazajöhettünk, és 5 nap múlva kellett kontrollra menni. Akkor ott nagyon féltettem a fiamat, de így utólag belegondolva tényleg nem volt olyan vészes. Mondjuk az volt nagyon durva, hogy nem ehetett ihatott semmit aznap reggel, és ébredés után is csak kortyolva. Enni meg este hatkor kaphatott... 1 joghurtot. De túléltük :) Remélem tudtam segíteni, ne aggódj ha nektek még vissza van!
2011. okt. 14. 08:56
 2/17 anonim ***** válasza:
Szia! Az én kisfiamnak nem szállt le a jobb heréje, hanem a hasüreg bejáratánál megrekedt, de már a lágyékrészben. 15 hónapos volt, amikor megműtötték, a műtét teljesen úgy zajlott, mint az előző hozzászólónál, annyi eltéréssel, hogy nekünk "csak" 45 percig tartott a beavatkozás és csupán másnap mehettünk haza. És tényleg, én is jobban féltem a műtéttől, mint a kisfiam, nekem az volt a legnehezebb, amikor elkábítva betolták a műtőbe! Utólag tényleg nem volt vészes beavatkozás, ma már csak nevetünk rajta, hogy mennyire paráztunk az egésztől! Most 3 éves múlt, a műtéti heg alig látszik, aki nem tudja, hogy átesett rajta, az nem is veszi észre!
2011. okt. 14. 13:14
 3/17 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a vàlaszokat. Sajnos mèg a mûtèt elôtt vagyunk most 25-èn fogjàk mûteni. Nàlunk a bal here hiànyzik, most 16 hònapos a kisfiam. A herèt ultrahanggal sem talàltàk meg, ezèrt kell mûteni. Ên Mexikóban élek, itt a gyereksebész azt mondta, ha nem lesz semmi komplikáció nem kell bentmaradni. Nagyon parázok én is, rádásul hat hónapos terhes vagyok a kistesóval, igy még nehezebb nyugodtnak lenni.
2011. okt. 15. 23:48
 4/17 anonim ***** válasza:

Nálunk is a bal here hiányzott, nem találták ultrahanggal, ezért laparoszkópiás műtét lett, ezért tartott olyan sokáig. Sajnos nem is találtak ép herét :( elsorvadt.

Első válaszoló voltam.

Gondolok rátok, és ne aggódj, biztos hamar túl lesztek rajta! Te nehezebben fogod viselni mint a kisfiad, kitartás! Majd írj! Szia :)

2011. okt. 17. 10:02
 5/17 A kérdező kommentje:
Szia! Sajnos èn fèlek attòl nagyon, hogy nem lesz here vagy màr elsorvadt. Itt nem csinàlnak lazaroszkopias mütètet,nyilt feltàràs lesz ezt mondta az orvos. De ha nincs here vagy elsorvadt mi vàrhatò a kèsôbbiekben? En azt olvastam, hogy kèt èves korig legalàbb 60%-ban èlô a here, ezek szerint mègsem? Nektek mondtak valami biztatòt a jôvôt illetôleg?
2011. okt. 18. 18:31
 6/17 A kérdező kommentje:
Mûtèt utàn irni fogok, mindenkèpp, ès nagyon köszönöm, a vàlaszaitokat, kicsit erôt ad, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problèmàval. ês ha ti kibirtàtok èn is tùl fogom èlni remèlem
2011. okt. 18. 18:33
 7/17 anonim ***** válasza:
Megint én! Ne aggódj, nem lesz semmi baj! Nekünk azt mondta az orvos, hogy 1 herével is lehet akár 100 gyereke :) A férfiaknál nem olyan necces az egy here, mint a nőknél az 1 petefészek. Millió spermát termel az az egy is, csak vigyázni kell rá a későbbiekben. Páros szerv, nem lesz gondjuk a fiúknak. És gondolj bele, hol fog már járni az orvostudomány mire a mi fiaink a gyermekvállaláshoz érnek! Természetesen én is félek, pláne attól, hogy magyarázom el neki, hogy miért nincs kettő... na de ez a jövő zenéje, még csak 2 éves múlt a gyerekem. Te viszont ne aggódj, lehet hogy meglesz nálatok a másik, csak jól elbújt. Írj mindenképp, én nagyon szorítok!!!
2011. okt. 18. 23:40
 8/17 anonim ***** válasza:
Jajj bocsi, elfelejtettem írni, hogy azt is mondta a doki, hogy 6-7 éves korában kap egy implantátumot, amit kamaszkorban véglegesre cserélnek, így tapintásra, küllemre fel sem fog tűnni hogy csak egy heréje van. Tényleg ne aggódj :)
2011. okt. 18. 23:43
 9/17 A kérdező kommentje:
Szia! Sorstàrsak lettünk. Tùlèltük a mûtètet, de sajnos nàlunk is elsorvadt a here. Az az èrdekes, hogy a herezacskòban volt, de nagyon picike ès màr sorvadt. Az orvos sem tudja mi törtènhetet, valòszinû a làgyèkcsatornàba volt, ès onnan kerülhetett bele, de màr elsorvadt âllapotba. Most màr probàlok megnyugodni, de lelkileg nagyon nehezen dolgozom fel. Nekünk is azt mondta, hogy a kèsôbbiekben lehet implantàtum, de lehet, hogy ezt majd ràbizom. Ha nagyobb lesz ès zavarja, hogy egy van. Most ûgy èrzem, mèg egy ilyen megprobàltatàst nem tudok elviselni.
2011. okt. 26. 16:39
 10/17 anonim ***** válasza:

Szia! Nagyon sajnálom! :( Én is nehezen dolgoztam fel, még ma is nyomaszt, pedig februárban volt a műtét mikor kiderült, hogy ez van. Arra gondolok, hogy így egészséges ő. Ezen változtatni nem lehet, és ha nem veszik ki az elsorvadt herét, akkor később komoly gondok lehettek volna belőle. Én az implantátumot mindenképp támogatni fogom. Jobb lesz így a gyereknek. Olyan kegyetlenek tudnak lenni az emberek, ne kellejen ezért magyarázkodnia. Pl akár iskolai vizsgálat, öltöző, mittudomén... Pláne hogy a férfiasságról van szó. Már abból problémát tudnak csinálni egyesek, ha "túl kicsinek találják a szerszámot", akkor gondolom egy here kifejezetten vicces lehet valakiknek. Na de ez még odébb van. Az a lényeg, hogy egészséges, teljes értékű férfiak lesznek a fiaink, és mi boldog nagymamák leszünk egyszer! :) Tudod, csak pozitívan! Örülök hogy jól vagytok, és túl vagytok ezen. Ugye hogy nem is volt olyan szörnyű a procedúra mint amennyire féltél tőle? A kicsi hogy viselte? Gondoltam ám rátok, minden nap megnéztem írtál-e. Jobbulást kívánok! :)

Bernadett

2011. okt. 26. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!