Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Miért lett most...

Kismamák! Miért lett most divat táppénzen lenni a terhesség egész ideje alatt?

Figyelt kérdés
nem vita tárgyát akarom képezni, csak mostanában ezt figyeltem meg. sokan indokolatlanul is otthon maradnak, amikor még jól érzik magukat, tulajdonképpen tudnának dolgozni. nem értem. és sokszor az orvos alapnak veszi, hogy terhes, irány a betegszabadság. vagy rosszul gondolom? ha igen, szerintetek miért van ez így?
2009. dec. 4. 09:42
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
Én is inkább a táppénzt választottam, több okból baromfifeldolgozó üzembe dolgoztam igaz irodán de az iroda mellett szállították be a jószágokat; a pénzem 15000 ft volt kevesebb és semmit nem csináltam csak otthon tevékenykedtem és pihentem, három négy hónapos terhes voltam amikor mindenkit kirugtak az irodából 30-ból 5-en maradtak, én meg így "maradtam" a benti dolgozókból meg 200 embert elküldtek. így a gyedem most minimálisan lesz kevesebb mint a fizum.
2009. dec. 8. 09:54
 32/46 anonim ***** válasza:
Én megbízási szerződéssel voltam irodista. Mikor megtudták, hogy terhes vagyok, hirtelen elfogyott a munka utánna 7 hósan szóltak, hogy annyi munka van, természetesen visszamentem, de hihetetlenül rossz volt, a sírógörcs kerülgetett minden nap. Előre dőltem fájt a hátam, baba se érezte magát jól, de ha hátradőltem jött a savam, levegőt nem kaptam. Nem akartak szellőztetni, folyamatosan betegek voltak a kollégák és sürgettek, hogy mikor lesz kész a munka, mert már kellene, de ők is előbb meg tudták volna kérelmezni a melót, de annyi nem volt bennük!
2009. dec. 8. 10:01
 33/46 anonim ***** válasza:
Én imádom a munkám,de kb. 20-22 hétig még dolgozom...nagyon édes a főnököm,szólt a többieknek,hogy emelésnél létrázásnál segítsenek vagy tegyék meg helyettem,patikában dolgozom,mikor a főnököm meg tudta,hogy terhes vagyok megijedt,hogy "na akkor már holnap sem jövök"...de mondtam neki,hogy ameddig bírok dolgozom,az ott készített termékeket más csinálja helyettem,a belélegzett por é a veszélyes lötyik miatt...a munkatársak is megértőek,de már bedurrant az állástól a bokám és a létrázástól a térdem,plusz a pocak miatt hajolni is nehezebb,néha kényelmetlen,így jövőhéten leszek 28 hetes,és onnantól kezdve mondta a főnököm,hogy most már húzzak el pihenni,bár még bírnám,de javasolta,hogy menjek inkább vásárolni babaruház!Nagyon aranyos imádni való!Így jövőhéten már nem megyek! :(( Sajnálom,mert imádom a munkám,csak lassan már nem férek oda a kasszához sem! :(
2009. dec. 8. 10:12
 34/46 anonim ***** válasza:
vagyis a főnöknek mondtam,hogy 20-22 hétig melózom!De kicsúsztam belőle,mert ki se lehet onnan lökni!:DDD
2009. dec. 8. 10:14
 35/46 anonim ***** válasza:

Vannak akiknek muszáj, mer veszélyeztettettek, vagy valami eü-ok miatt nem dolgoznak.

Vannak aki egyszerűen szerintem lusták, el vannak otthon,

És vannak, akik megtehetik, mert 100-%os táppénzt kapnak (pl katona)

Én csak közalkalmazott vagyok és a második terheségnél 34. hétig dolgoztam.

Azz elsőnél is a 36. hétig.

2009. dec. 8. 10:33
 36/46 anonim ***** válasza:
Én kénytelen voltam otthon maradni mert mikor megtudták hogy terhes vagyok lapátra tettek!!! NO, és mivel rokon is volt az illető némi fenyegetéssel sikerült visszaállítani a rendet! Magyarán azóta sem láttam mert mindent csak levélben küldözgettünk, pl: táppénzes papír! most 18 hós a csajszim és még látogatóba sem engettem őket ide, gondolom érthető! Akinek szupi ücsörgélős munkahelye van isteni főnökkel azt annyira irigyelem!! Remélem nekem is megadatik egyszer!
2009. dec. 8. 10:47
 37/46 anonim ***** válasza:
Nem tudom másnak miért divat, de nekem választási lehetőségem sem volt, hiszen veszélyeztetett terhes vagyok!A 7. héttől nem dolgozhatom! Ha másképp alakult volna se tudtam volna a terhességem végéig dolgozni akármennyire is szerettem volna, hiszen olyan a munkám. Most nem az én , hanem a babám érdekei a legfontosabbak.
2009. dec. 8. 12:23
 38/46 anonim ***** válasza:

Nem tudom divat-e vagy sem,de ha lenne egy tuti jó fizető állásom,mennék táppénzre minél hamarabb!:)

Világéletemben utáltam dolgozni...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DE....addig fogok melózni amíg bírok,mert feketén dolgozom,és majd csak szülés után fogom kapni a gyest....:(

18h

2009. dec. 8. 16:11
 39/46 anonim ***** válasza:
Lehet hogy irodai munkát végzek de 2*2 órát utazok hogy bejussak a melóhelyre,fojton szédülök és hányingerem van,gyenge vagyok és fáradt a pénz ugyanannyi végre 9 hónap amikor magammal törődhetek és nyugodt az életem.
2009. dec. 8. 16:38
 40/46 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát, az én munkám stresszes is volt, sokat is voltam emberek között (fertőzésveszély), bár irodai része is volt, barnáztam is sokat az elején, meg már vetélésem is volt, az orvosomnak mégsem jutott eszébe sem, hogy tp-re vegyen. A 31. hétig dolgoztam. Pedig, ha jól belegondolok, indokolt lett volna. Ja, és rendszeresen dolgoztam 8 óra helyett 9-10 órát és minden második hétvégét. Mégis kibírtam, ezért is csodálkozok én is rajta, hogy másokat (a teljesség igénye nélkül például a psziciátriai betegekkel foglalkozó, napi 2*45 percet utazó kismamát) mégis táppénzre vették. Tudom, hogy nem idevágó példa, de anyukám szombaton még dolgozott, következő kedden megszült engem. Mifelénk Romániában nagyon nem divat csak úgy tp-re venni az embert. Még csak betegszabin sem voltam az első 32 hétben.

2009. dec. 8. 17:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!