Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Miért lett most...

Kismamák! Miért lett most divat táppénzen lenni a terhesség egész ideje alatt?

Figyelt kérdés
nem vita tárgyát akarom képezni, csak mostanában ezt figyeltem meg. sokan indokolatlanul is otthon maradnak, amikor még jól érzik magukat, tulajdonképpen tudnának dolgozni. nem értem. és sokszor az orvos alapnak veszi, hogy terhes, irány a betegszabadság. vagy rosszul gondolom? ha igen, szerintetek miért van ez így?
2009. dec. 4. 09:42
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
84%

Én 24 hetesen jöttem táppénzre, bár dolgoztam volna még, egy hónapot még simán kibírtam volna, de az irodában nagy balhék voltak (főnökök között), azóta kolléganőt kirúgták, meg is szűnt. Ki tudja, hogy én meddig leszek még oda bejelentve (még maga a cég működik). Nekem nagyon hiányzott a munka, amikor itthon maradtam, még sokszor most is, de mostanában már nem tudnék a gép előtt ülni 8 órát, meg a méhszájam miatt már nem is ülhetnék.

Most már el vagyok foglalva a baba-cucc beszerzéssel+ pont ma kezdjük el a babaszobát kialakítani, tapétázni...De szerintem aki megteheti, nincs semmi problémája, nincs pihire fogva, nincsenek rossz munkakörülményei, a 8. hónapig simán dolgozgathatna, még ha csökkentett óraszámban is.

De én azt is megértem, ha valaki úgy gondolja, soha még egyszer ilyen nem lesz az életében (első babánál)és ki szeretné élvezni a terhességét, megteheti anyagilag, otthon marad.

2009. dec. 4. 10:00
 12/46 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszokat. Most már egy kicsit bele látok a dolgokba. :)
2009. dec. 4. 10:04
 13/46 anonim ***** válasza:
73%

"...már nem is tudtam annyira koncentrálni.." Bocs, előző vagyok.

És igen. Miért baj az, ha valaki megteheti, nem akar dolgozni, hanem inkább a babájával és saját magával foglalkozik? Én inkább azon csodálkozom, hogy akik anyagilag megengedhetik, azok miért nem maradnak otthon. Nem kell unatkozva a férjünket várni, nekem minden nap nagyon hamar eltelt, mindig csak azt vettem észre, hogy már megint délután 4 óra, mindjárt jön a párom, és megint nem csináltam semmit egész nap, de mégsem unatkoztam

Kinek mi. Lehet, ha te is babás leszel, majd változik a véleményed :o)

2009. dec. 4. 10:06
 14/46 anonim ***** válasza:
91%
Egyetértek az előzővel: ez egy egyszeri( valakinek többszöri) alkalom arra, hogy jó hosszú időre kivond magad a munkás mindennapokból. Később még dolgozhatsz eleget és úgyis csak 1-2 hét pihenőket tudsz kivenni egyszerre. Szóval ha ez megadatik a nőknek szerintem érdemes élni vele. Persze aki megengedheti magának.
2009. dec. 4. 10:06
 15/46 anonim ***** válasza:
10:06-os = 10:00-ás bocsi :o)
2009. dec. 4. 10:07
 16/46 A kérdező kommentje:
én meg úgy gondolom, hogy mikor meglesz a baba, akkor mindenképp otthon maradok vele minimum 2 évig. Tehát azt a pár hónapot előtte még kibírom, hogy dolgozzak. De tényleg elképzelhető, hogy más lesz majd a véleményem, ha már tényleg ott tartunk.
2009. dec. 4. 10:09
 17/46 anonim ***** válasza:
76%

10:00: 33 hetes

Még annyit hozzátennék, hogy aki babát vár, annak az első második... tizedik helyen is a baba van és utána jönnek az egyéb dolgok. A pszichikailag megterhelő munka (mint nálunk is a mindennapos balhék, rendőrség, irodai betörés...-egyik főnök kirakta a másikat, az meg betört és kipakolt...)sem kevésbé veszélyes, mint a fizikai. És igen is igazuk van azoknak , akik azt mondják, hogy eddig fizettek rendesen tb-t, (10 év alatt én egyszer sem voltam táppénzen)miért nem mehetnének táppénzre, főleg, ha a baba egészsége, sőt sokszor a megmaradása a tét? akik meg úgy gondolják, hogy bírják, vagy nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak, azok meg dolgozzanak. Ebben nincs szabály. Két terhesség sem, ugyanúgy két munkahely sem egyforma.

2009. dec. 4. 10:10
 18/46 anonim ***** válasza:
76%
Én nem dönthettem, mert amikor kiderült a baba, a doki azt mondta azonnal táppénzre kell mennem! Feküdnöm kellett hematóma miatt, fenyegető vetélés esete állt fenn. Utána diabéteszes lettem - magas vérnyomás, stb... Szóval végig veszélyeztetett vagyok, a munkahelyemre (csak oda) pedig legalább 1órát kellett volna utaznom (ez naponta min. 2óra lett volna), és a ha ehhez hozzáadom a munkaidőt, akkor már kapásból 10óra. Ha akartam volna, sem dolgozhattam volna tovább, de nem is volt kérdés, hiszen mindent a babáért. Nem kockáztatnék, főleg, ha az orvos tanácsára kellett azonnal abbahagynom a munkát. Ha nem lettem volna veszélyeztetett, biztos tovább dolgoztam volna, de csak addig, amíg jól esik és nem teher.
2009. dec. 4. 10:16
 19/46 anonim ***** válasza:
85%
Én nem vagyok veszélyeztetett, nekem a munkahelyem veszélyes, így azonnal javasolta a nőgyógyász, hogy betegállomány, a körzeti pedig nem tiltakozott, sőt!
2009. dec. 4. 10:22
 20/46 anonim ***** válasza:
84%
Engem 6 hetesen rúgtak ki próbaidő alatt. Könyörögve kerestem munkát, mert 1 percet sem bírok tétlenül ülve itthon. De válság van, hiába a diploma, nyelvtudás. Most 16 hetes vagyok és már ha akarnék sem venne fel senki. Én így jártam... Bárcsak dolgozhattam volna még... Jót tett volna a lelkemnek.
2009. dec. 4. 10:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!