Kismamák! Miért lett most divat táppénzen lenni a terhesség egész ideje alatt?
Figyelt kérdés
nem vita tárgyát akarom képezni, csak mostanában ezt figyeltem meg. sokan indokolatlanul is otthon maradnak, amikor még jól érzik magukat, tulajdonképpen tudnának dolgozni. nem értem. és sokszor az orvos alapnak veszi, hogy terhes, irány a betegszabadság. vagy rosszul gondolom? ha igen, szerintetek miért van ez így?2009. dec. 4. 09:42
41/46 anonim válasza:
Szia!
Azt tényleg nem tudom, hogy mennyire divat, de sajnos nekem is muszály volt a 3. hónaptól elmenni. Szalag mellett álló munkát végezni, ráadásul olyan gépek is voltak a közelben, ami nem tesz jót hosszútávon a babának. sajnos másik beosztást se tudtam kérni, mert a cég, ahol dolgozom rengetegteg anyagot szalagon végeznek, vagy pedig végig állnom kellett volna. Ha tehettem volna, november végéig biztos dolgoztam volna.
42/46 anonim válasza:
Én nem kényelemből vagyok itthon. Aki anyóssal lakik panelházban talán érti, hogy akármilyen rendes is a férj anyja, szinte annyi a sressz, mint a munkában. 3x veszítettem már és az oka a stresz volt:(. Engem minden ismerősöm, az orvosok és a védőnő is lebeszélt arról, hogy folytassam a munkám, én az anyagiak és az anyós miatt dolgozni akartam...csakhogy a 8.-12-ig hétig Na és K hiány miatt jártányi erőm is alig volt. A 13. héten már ismét dolgoztam és a munkaidőm már ismét 12 lett. A 10. napon begörcsöltem és korházba kerültem, félő volt, hogy beindul a vetélés. Azóta itthon vagyok. Nem unatkozom, de egyre depressziósabb vagyok. Én vidéki lány volnék. Ott szép házam van és sok barátom, de a férjemet a munkája/amit meg se fizetnek:( / Bp-en tartja. Most eléggé magányos vagyok. Szívesen dolgoznék, de sajnos olyan jellegű a munkám, hogy nem tudom napi 6 órában csinálni, és sok váratlan és stresszes szituáció adódik...Azt gondolom, hogy élvezném az itthonlétet, ha...
43/46 anonim válasza:
En szerettem volna dolgozni, de intenzives nover vagyok, es amikor 5 hetesen a nogyogyasz megallapitotta a terhesseget, nem engedett tovabb a fertozesveszely es a cipekedes miatt. A fonoveremet azert meg egy bucsu ejszakas muszakra sikerult rabeszelnem, de tobbet O se engedett, mert elotte par honappal volt egy terhes kollegano, aki dolgozott es 8 hetesen elhalt a babaja.
44/46 anonim válasza:
Azért, mert a törvény lehetővé teszi. Önmagában a terhesség ténye feljogosít arra, hogy tápppénzen legyél. hogyha valaki úgy gondolja, hogy kihasználja ezt a lehetőséget neked semmi közöd hozzá, vagy valami hátrányod származik abból, ha egy kismama táppénzen van és nem dolgozik? Mivel táppénzt csak munkaviszony után kaphat, ledolgozott idő függvényében, befizetett járulékainak arányában, még azt sem mondhatod, hogy a társadalmon élősködik. Szóval miért zavar ez téged?
45/46 A kérdező kommentje:
már egyszer érthetően (szerintem) leírtam, hogy nem zavar, csak érdekel az ő szempontjuk.
2009. dec. 9. 08:35
46/46 A kérdező kommentje:
18:36
sajnálom, hogy ilyen rossz a viszonyotok az anyósoddal.
2009. dec. 9. 08:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!