Kismamák! Miért lett most divat táppénzen lenni a terhesség egész ideje alatt?
Kedves kérdező, akkor hogy megértsd az rodai dolgozókat is. Most 27 hetes kismama vagyok egy éve dolgozok a jelenlegi munkahelyen, nagyon korrekt a főnököm, mindenem megvan az otthonról végzendő munkához is. Mivel elndult ez az influenza járvány most már otthonról dolgohatok, de végig fogok így az utolsó percig. Sőt a szülést követően pár hétre rá is számítanak rám szintén otthonról végzendő, pár órás munkával.
De...
Az ez előtti munahelyem olyan stresszes volt, hogy terhes voltam és a stressztől evetéltem a 7 héten (legalábbis a doki azt mondta hogy nagy mértékben a stressz is kihathatott rá, és én tudom, hogy ez volt az oka az akkori munkahelyi körülmények miatt)
Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy ha ott maradtam volna és megmarad a terhességem, nagyon hamar táppénzre mentem volna mert az olyan közeg nem felel meg a kismamáknak és nem biztos hoyg tudtam volna tűrni a napi nyomást a főnöknő részéről, mely sokszor kiboruláshoz, síráshoz, depresszióhoz vezetett.
Nagyon sok ilyen munkahely van és biztos vagyok benne, hogy sokan irodai munkások ematt íratják ki magukat korán táppénzre.
10:25nek
biztos azért rúgtak ki, mert megtudták, hogy terhes vagy... ilyen sajnos a munkáltatók többsége, csak a saját érdekeiket tartják szem előtt
Én 6 hetes korom óta itthon vagyok táppénzen.
Ennek több oka is van:
- több táppénzt kapok, mint a fizetésem volt
- barnás folyásom volt a terhességem elején és 3 cisztám volt
- a terhesség első 4 hónapjában gyakori volt a napi 5szöri hányás
- azóta már a munkahelyem a pozícióm is megszűnt
Amúgy irodai munkám volt,de egy percig sem bánnom,hogy itthon vagyok, annak ellenére,hogy már nincs bajom.
27 hetes kismama
Szerintem egyáltalán nem csinálnak divatot ebből a kismamák. Mivel védőnő vagyok látom, inkább úgy kell őket rábeszélni, hogy jobb lenne , ha elmenne táppénzre. És általában nem indokolatlanul mennek el.
Látszik,hogy még nem voltál kismama, nem tudom hol dolgozol, de nem gondolom ,hogy fizikai munkát végzel. Egyébként mindenkinek szíve joga eldöneteni, hogy dolgozik, vagy táppénzen van és készül élete legszebb ajándékára. Neked ettől se jobb se rosszabb nem lesz.
Egyébként meg, ha végig gondolom a munkahelyeket nem is nagyon tudnék olyat mondani, ahol nincs semmi veszélyeztető tényező. Ha maga a munkahely nem is veszélyes, mondjuk télen nem ajánlatos egy kismamának pl. tömegközlekedést igénybe venni.
Szerintem mindenki foglalkozzon a saját dolgával és ne máséval. Főleg akkor ha nem is tudja a pontos helyzetet és még nem élte át az adott szituációt. Nem akarlak megbántani, de hidd el ha egyszer kismama leszel te is másképp fogod látni a helyzetet.
ne kezdjünk el ellenséges hangnemben beszélni, légyszíves!
én sem így tettem föl a kérdést, remélem érződött.
Amint látjuk, van itt olyan aki a mukahelye miatt, veszélyesztettsége miatt, vagy egyszerűen taktikából megy korán táppénzre. Érzem én, hogy mire gondol a kérdező, csak itt a kivételek szólalnak meg, olyan nem ír, aki csak kényelemből ment el táppénzre, pedig valóban van ilyen sok is.
Pl. én is lehettem volna ilyen, mert 1 babát elvesztettünk, mert 37 vagyok és cukros is lettem, és emberekkel foglalkozom, tehát stresszes a munkám. Legalább is állítólag. Én győzködtem az orvosokat, hogy én még dolgozni akarok, mert otthon nem telik az idő, pedig nem hordjuk a kaját, és nincs bejárónőm. Szóval nem voltam kényelmes. Most, a 30. héten már csak otthon dolgozom, de már csak egy hetet, most már érzem, hogy elég volt.
Talán azért is mennek el a kismamák olyan gyorsan táppénre, mert óvatosabbak vagyunk, mint anyáink. Sokkal többet tudunk a terhességről, a testi és lelki változásokról, a baba fejlődéséről, és szinten minden napra jut egy-egy aggódni való. Természetesen tudom, hogy van, akinek muszáj egészségügyi okokból vagy az elején, vagy a végén, vagy egész idő alatt táppénzen lenni, vagy valóban olyan munkát végez, amit terhesen egyáltalán nem lehet, vagy veszélyes. A többiek vagy nagyon óvatosak, vagy kicsit - mondjuk ki - lusták egy kicsit erölködni, vagy szebben fogalmazva kényelmesek. Ez köszönhető a szociális hálónak...nem tudom, hogy kicsit nyugatabbra hogy állnának ehhez, amikor gyerek születése után 6 héttel visszavárják az anyukákat dolgozni.
Szia!
Én vagyok a nem is olyan ritka "kivétel", aki azért ment táppénzre, mert lusta volt dolgozni... Irodai munkám volt. Nem volt stresszes, semmi extra, csak rossz volt 6-kor kelni. Simán elmentem táppénzre, miért fárasztottam volna magam?? Itthon még jobban telt az idő is, soha nem unatkoztam:takarítottam, főztem, neteztem, olvastam, barátnőztem. Király életem volt :))) Nem lesz ilyen mégegyszer, hacsak meg nem nyerjük a lottót :S Én ebben semmi kivetnivalót nem találok, mint ahogy abban sem, ha valaki végig dolgozik, ha neki úgy jó... Mert anyagi vonatkozása is alig van, szinte észre sem vettem a különbséget, pedig nem élünk olyan "hej de jól".
Hát én ezért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!