Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Teherbe estem,18 éves vagyok...

Teherbe estem,18 éves vagyok az apuka pedig 21. Együtt voltunk 1 évig szakitottunk fél éve, de közbe tartottuk a kapcsolatot, hiányoztunk egymásnak de nem kezdtük újra mert félelmeim voltak hogy újra megcsal, vagy megint veszekszünk majd. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
1 hónapja újra találkoztunk. Szexeltünk, jól éreztük magunkat és teherbe estem. Beszéltünk azóta ő még mindig békülne én nem akartam, mert sok sérelmem van tőle. Na de most nem tudom mit csinálja. Félek ha elmondom Anyámnak ő rákényszerít hogy vetessem el,mert nincs munkám hogyan is tarthatnám meg, mellesleg a volt barátomat akit csak hívjunk inkább a páromnak utálja. Nem jönnek ki jól. De én nem szeretném hogy ez a pici élet a mi hibáin miatt haljon meg. Mit tegyek? Itthon titkoljam el míg túl nem megyünk a 12.héten? ÉS mondjam h én se vettem észre? Na de oké tegyük fel így lesz. Mit kezdjek majd? Csak azt tudom hogy akarom ezt a babát, életem első szerelmétől van és minden vágyam ez volt és neki is. Őt Isten adta. De hogy neveljem fel? Hogy gondoskodjak róla mikor nincsen keresetem? ÉS em akarom hogy a párommal csak a baba miatt kezdjük újra. Ha nélküle vágnék bele( amit úgyse hagyna) mihez kezdjek?
2014. jan. 20. 08:42
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
86%

Nézd, egy dologban biztos vagyok. A párod jól érzi veled magát, és akarta ezt a gyereket, nem kétlem, hogy igyekezne mindent megtenni érte, DE...

1.Vajon téged is szeret? Nekem nem az jön le, ha az első összeveszés alkalmával mással fekszik össze.

2.Tényleg el tudna tartani benneteket? A szándék csak egy dolog, a másik a lehetőségek. Van munkahelye, van végzettsége, eddig dolgozott?

3. Eddig ezek szerint te nem dolgoztál, és ha szülsz ezután sem fogsz egy pár évig. (utána meg csak reménykedhetsz, hogy találsz valami állást). Lefordítva, teljesen ki leszel szolgáltatva a párodnak. Függni fogsz tőle anyagilag, és biztos vagyok benne, hogy ezt ki is fogja használni.

4.Mi van, ha a legközelebbi összeveszéskor mást ejt teherbe? Gondolom arról a gyerekről sem fog lemondani.

5. Egyszer azt írod, nem bízol már úgy benne, utána meg azt, hogy életed szerelme. Szerintem fogalmad sincs róla, hogy milyen az, amikor két ember szereti egymást. Azok nem így viselkednek.

6. Mi van, ha nélküle vágsz bele? Szerintem ha gyereket szülsz tőle, soha az életben nem szabadulsz meg tőle, akár megcsal újra, akár nem. Akár próbálsz majd új párkapcsolatot kialakítani, akár nem. Már írták előttem, hogy a romák ragaszkodnak a gyerekükhöz.

7. Egyedül nem fog menni, már írták, hogy 25+13 ezer forint még a gyerek kiadásait sem fedezi, vagy a párod tart el (ha tud), vagy anyukád.

Én abszolút abortuszellenes vagyok, de vannak esetek, amikor még mindig jobb. Beszélj anyukáddal, és amit mond, azt fogadd el. Több a tapasztalata, szerintem jobb az emberismerete is, és gondolom nem azért nem szereti a párodat mert roma (írtad, hogy félig te is az vagy), hanem mert látja, hogy nem jó ember. És így nem lesz boldog életed mellette, sem neked, sem a babának, ha mégis megtartanád.

2014. jan. 20. 09:40
 22/39 anonim ***** válasza:
83%
hidd el,ha anyud ragaszkodna ahhoz hogy vetesd el,tudnál vele beszélni,még ma mond el neki,ezzel tartozol neki,lenne időtök ezt átbeszélni,ha még nem vagy 10 heter terhes,mert Ő az egyedüli ember a földön aki feltétel nélkül szeret,és ha azt mondja hogy,vetesd el,járd ki az iskolát,szerezz szakmát,lesz még 10 ilyen ember az életedben akinek gyereket szülhetsz,és idővel meg fog szünni a fájdalom amit a meg nem született kisbabád iránt érzel és lesz még gyermeked,amikor már eszedbe se fog jutni hetekig ez az abortusz.és igaza lesz. Tudod én bárcsak hallgattam volna anyukámra ilyen fontos döntésekben az élemben...mindben igaza lett.
2014. jan. 20. 09:54
 23/39 anonim ***** válasza:
89%

"Amúgy a helyi védőnőhöz látogass el és érdeklődj a nyílt örökbeadásról. Ennek a lényege, hogy bár nevelőszülőkhöz kerül a gyerek, a te neved, kiléted nem lesz titkos, sőt meg is látogathatod a gyereket."

Ezt az orbitális baromságot honnan szedted??? Nem látogathatja a gyereket, csak ha az örökbefogadó szülők is beleegyeznek. Emellett nem nevelő szulei, hanem törvényes, teljes jogu szulei lesznek a gyereknek, a biológiai szülőnek pedig a világon semmi joga nem lesz a gyerekhez.

2014. jan. 20. 09:56
 24/39 A kérdező kommentje:
21-es válaszadó: A válaszod elég elszomorító volt számomra de igaz. Volt már munkahelye igen, bár nehezen tűri ha mások mondják meg neki mit tegyen, de mivel nincs olyan helyzetbe hogy ő mondja meg másoknak így eltűri. Már egy ideje nem dolgozik, de állandó pénzforrása volt. Anyunak igenis az volt a baja vele hogy cigány. Anyu magyar Apám volt cigány. ÉS épp ezért nem örül annak hogy énis ilyen pasit fogtam magam mellé, mert tudja milyen az mikor elkell viselnie dolgokat,és azt is tudja hogyha Apu nem halt volna meg élete végéig vele kellett volna legyen ha akarja ha nem. Viszont lehet néhányan azt hiszik ez hülyeség de Apura ütöttem, mert nem vonzódom a magyar fiúkhoz. Egy olyan barátom se volt még, és nem tudom magam elképzelni egy magyar férfi mellett. Próbáltam már de valahogy nem, nem tudom megmagyarázni de úgy nem vagyok önmagam. Szeretett engem, és szeret is fél éve ennek és azóta könyörög utánam rengeteget keres, ide jött, anyámmal is összeveszett mert ő nem engedett hozzá. Én is sok sérelmet kaptam az ő családjától, de Anyám elfelejti hogy ő is a miénktől. ÉSoktlanul. a Testvérem is mikor legelőször meglátta itt kifejezte a nem tetszését, és csúnyán is beszélt velem össze is vesztek. OTt hagyhatott volna mert minden ujjára találhatna nőt, de Ő maradt és kitartott mellettem, az hogy akkor félre lépett az undorító volt a részéről, nem is magyarázom. ÉS igen, ha a babát megszülöm nehéz lenne nélküle lenni lehet ha akarnám se tudnék, de ha azt akartam hogy haggyjon belül akkor is vágytam rá és élveztem hogy nem hagyja annyiba :) Viszont ha megcsalna úja nem tudom mit csinálnék, de a gyereket akkor is szeretném mert Tőle van. ÉS nem az hogy nem vagyok tisztába az érzéseimmel mert írtad h irtamh életem szerelme utána meg hogy nem bízok benne. Igen a legnagyobb sérelmek mindig azoktól fájnak akiket szeretünk. PErsze hogy fájt, és nem tudok bízni benne de idővel menne de Anyu miatt nem adtam magunknak újabb esélyt. Anyuval minél előbb beszélek és a barátommal is és bízok abba hogy bárhogy is lesz nem bánom meg
2014. jan. 20. 10:22
 25/39 anonim ***** válasza:
87%

Vannak emberek,akiken nem lehet segíteni,te is köztük vagy.A párod egy csődtömeg,az életed is az lesz,vele és a gyerekkel,de téged ez nem érdekel.Az biztos,hogy még nem vagy kész anyának,mert felelősségérzeted nulla.

Egész kapcsolatotok alatt egyszer sem védekeztetek,pedig tudod,hogy a semmire leszel terhes,mégis tojsz rá.

A srácnak néha van pénze,néha egy vasa sem.Ezzel el lehet tengődni tizenévesen,ha az embernek annyi gondja van,hogy azon a héten nem veszi meg a cigi adagját,de a gyereknek mindennap kell enni,mindennap kell pelenka és az áramot sem kapcsolhatják ki vagy zárhatják el a vizet,ha csecsemő van a házban.Nektek nem lesz bajotok a koplalástól és ha büdösen fekszetek le aludni,de te ezt akarod a gyerekednek? A gyámügyről nem is beszélve.Ez pedig még csak az anyagi oldal.A srác a gyerekéhez ragaszkodik,nem hozzád.Az sem érdekelte,hogy tönkreteszi az életedet,ő bizony nem védekezett,jó lesz az úgy.Megcsalt,mert neki így volt jó,egy ösztönlény,akinek a szája nagy.Elengedni nem fog,mert van annyira paraszt,hogy ha szülsz neki a tulajdonának tekint.Te tényleg ennyire tartod magad?

Anyukád maga az ördög,mert szóvá merte tenni,hogy egy senkivel álltál össze,pedig ő az egyetlen a történetben,akinek van esze.Jobb sorsot szán neked,amit te épp most készülsz eltemetni.

Ha örököltél bármennyi észt anyukádtól,akkor ülj le és gondold végig,hogy mire is készülsz és kivel.

2014. jan. 20. 11:06
 26/39 anonim ***** válasza:
82%

21-es vagyok. Nem megbántani vagy megsérteni szerettelek volna. De még csak 18 éves vagy, elhiszem, hogy úgy gondolod, most találtad meg életed szerelmét, de hidd el, ezen mindenki átesik. Aztán pár évvel később, tapasztalt fejjel rájön, hogy akkor nem volt igaza. Optimális esetben a többség ilyen fiatalon nem hoz végleges döntést, és felnőtt fejjel pedig már sokkal okosabban dönt.

A tények, amiket írtál egyértelműen arra utalnak, hogy nem ez a fiú lesz számodra az igazi. Szerintem ezt anyukád is tudja/látja, és nem akarja, hogy ugyanaz a sors várjon rád, mint rá. Épp te magad írtad le, hogy miért. Tényleg ezt akarod?

"Anyunak igenis az volt a baja vele hogy cigány. Anyu magyar Apám volt cigány. ÉS épp ezért nem örül annak hogy énis ilyen pasit fogtam magam mellé, mert tudja milyen az mikor elkell viselnie dolgokat,és azt is tudja hogyha Apu nem halt volna meg élete végéig vele kellett volna legyen ha akarja ha nem."

Szóval ebben az egész helyzetben az egyetlen ember, akire igazán számíthatsz, és megbízhatsz benne, meg a jóakaratában, az egyedül anyukád. Már én is írtam, és más is, hogy amit mondd, fogadd el.

A legrosszabb verzió, hogy ha vele is összeveszel, akkor kire számíthatsz az életben? A párodra szerintem nem. Még magát sem tudná eltartani, (még ha meg is van benne a szándék), nemhogy egy családot.

"Már egy ideje nem dolgozik, de állandó pénzforrása volt."

Mégis miből? És nem gondolod, hogy az az állandó pénzforrás is kiapad, ha nem kezd el dolgozni?

Sajnálom, hogy ilyen naív voltál, és nem védekeztetek, de azt hiszem ez egy örök tanulság lesz, akárhogy is döntesz.

2014. jan. 20. 11:09
 27/39 anonim ***** válasza:
25%

Úgy adjátok elő mintha a kérdező nem engedte volna, hogy felcsinálják.

28 ezer meg bruttó a gyes abból csak 25 ezret kap kézhez.

2014. jan. 20. 11:33
 28/39 anonim ***** válasza:
0%
Az igazság az, hogy a nyílt örökbeadásnal a nevelőszülők és a szülő anya tarthatják a kapcsolatot, sőt megegyezhetnek abban is, hogy bizonyos időközönként találkozókat tartanak, ahol az anya megnézheti a gyerekét. Sz kétséges, hogy ez a gyereknek mennyire jó...Általában viszont sokan megelégednek azzal, ha néha kapnak egy fotót és egy levelet arról, hogyan fejlődik a gyerek. Mivel ettől határozottan elzárkózik a kedves kérdező, így erről nem érdemes vitát nyitni.
2014. jan. 20. 11:59
 29/39 anonim ***** válasza:
5%
Jah és igazad van, hogy teljes jogú szülei lesznek a gyereknek. Az anya ugyanis ebben az esetben lemond a jogairól. Szóval, teljesen igazad van!
2014. jan. 20. 12:02
 30/39 anonim ***** válasza:
90%
Tarthatjak, igen, de erre nem kotelezhetoek. Sot, ha az orokbefogado par azt mondja, hogy ok, lesz valamilyen kapcsolattartas es meggondolja magat, a biologigi szulo semmit nem tehet. Es ez igy van jol.
2014. jan. 20. 13:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!