Teherbe estem,18 éves vagyok az apuka pedig 21. Együtt voltunk 1 évig szakitottunk fél éve, de közbe tartottuk a kapcsolatot, hiányoztunk egymásnak de nem kezdtük újra mert félelmeim voltak hogy újra megcsal, vagy megint veszekszünk majd. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
1 hónapja újra találkoztunk. Szexeltünk, jól éreztük magunkat és teherbe estem. Beszéltünk azóta ő még mindig békülne én nem akartam, mert sok sérelmem van tőle. Na de most nem tudom mit csinálja. Félek ha elmondom Anyámnak ő rákényszerít hogy vetessem el,mert nincs munkám hogyan is tarthatnám meg, mellesleg a volt barátomat akit csak hívjunk inkább a páromnak utálja. Nem jönnek ki jól. De én nem szeretném hogy ez a pici élet a mi hibáin miatt haljon meg. Mit tegyek? Itthon titkoljam el míg túl nem megyünk a 12.héten? ÉS mondjam h én se vettem észre? Na de oké tegyük fel így lesz. Mit kezdjek majd? Csak azt tudom hogy akarom ezt a babát, életem első szerelmétől van és minden vágyam ez volt és neki is. Őt Isten adta. De hogy neveljem fel? Hogy gondoskodjak róla mikor nincsen keresetem? ÉS em akarom hogy a párommal csak a baba miatt kezdjük újra. Ha nélküle vágnék bele( amit úgyse hagyna) mihez kezdjek?2014. jan. 20. 08:42
11/39 A kérdező kommentje:
Ez nem naivság de ismerem, mindent ellehet róla mondani, de azt nem hogy ha gyereke lenne akkor azt nem szeretné teljes szívéből és lenne mellettünk. Nem hinném hogy gyerekcsinálás céljából, bár ez most elgondolkodtatott, de nem, a volt barátnőjével csalt meg de szeretett mert éreztem. Együtt laktunk külön, és mindig velem volt bármi kellett ő ottvolt, rengeteget nevettünk, meg jól éreztük magunkat, csak aztán mikor összevesztünk hazajöttem kiborult, ő lement a nagybátyáékhoz egy közeli városba ahol a unokahúga barátnője az exe és ő is ott volt tovább nem kell mondjam. mi pont össze vesztünk erre ő félre ment..
2014. jan. 20. 09:08
12/39 A kérdező kommentje:
10es válaszolónak, igen jól gondoltad de nem akartam írni mert vannak olyanok akiknek elég ennyi hogy negatív hozzá állásukat kifejezzék. Ő teljesen az én csak félig. De nem voltam szűz mikor összejöttünk de mégis asszonyának akart mert megetszettünk egymásnak de így is a 2.lett az életembe és azóta is ezt a helyet foglalja és nem is akarok rajta kívül mást. ÉS ezek nem pillanatnyi érzések
2014. jan. 20. 09:10
13/39 A kérdező kommentje:
Igen mondta is nekem, hogy ha lenne egy gyerekünk és összevesznénk akkor nem engedné h a mi problémáink miatt eltaszítsam magunktól, és a gyerektől.
2014. jan. 20. 09:11
14/39 anonim válasza:
a te URAD??jézusom. Ha normális erkölcsi normák között nőttél/nőnél fel teherbe se estél volna,ha már megtörtént elvetetnéd mert hagyjuk ezt az Isten ajándéka dumát,Isten nem fog adni pelenkát a gyerek seggére,meg bébiételt,NEM kapsz 100.000 Ft-ot,alap gyest,ami 28.000 ezer és a családi,ami 15.000 mert egyedülálló anyuka vagy,max lehúzod az önkormit egy elmű számlára vagy 5000 erzsi utalványra meg a dugópajtid ami ad,ha ad havonta,és ebből Ketten kéne hogy megéljetek!nem hiszed el most,de NEM számíthatsz majd minden nap minden egyes órájában majd a fickódra,CSAK anyukádra!!ő segítene felnevelni a gyereket,vagy inkább ő nevelné.
15/39 A kérdező kommentje:
Mikor egy évig külön éltünk nem kellett anyám ahoz hogy legyen mit enni, pedig én nem dolgoztam, volt pénze arra h vegyen nekem ruhát vagy ha olyanom volt elvigyen ide vagy oda akkor nehogymár a gyerekéről ne gondoskodna. Ezt az egyet tudom h megtenné akárhogy is. De másrészt meg igazad van mert tudom ez már nem csak rólunk szólna, itt anyu nélkül nehezen boldogulnénk, pláne hogy neki nincsenek szülei mármint vannak de annyit érnek mintha nem lennének. Elfogom anyunak mondani, rájöttem tényleg nem titkolhatok el egy oylan dolgot ami az Őéletére is kihatással lesz, de félek attól hogy rákényszerít az abortuszra. Egyszer mondta ha teherbe esnék biztos nem tarthatnám meg, és ettől jobban félek mint a többi dologtól.
2014. jan. 20. 09:19
16/39 anonim válasza:
Én semmiképpen nem pártolom az abortuszt. Ebben egyetértek veled, akkor is, ha ez sokaknak itt nem tetszik. Ha így alakult, tartsd meg, vagy add örökbe a picit, ha nem tudjátok felnevelni. A CSP sajnos tényleg 12-13.000 körül van, a GYES meg 28.000 HUF. Ez nem sok. Érdeklődj a helyi önkormányzatnál, hogy ők adnak-e legalább egy egyszeri támogatást. Amúgy a helyi védőnőhöz látogass el és érdeklődj a nyílt örökbeadásról. Ennek a lényege, hogy bár nevelőszülőkhöz kerül a gyerek, a te neved, kiléted nem lesz titkos, sőt meg is látogathatod a gyereket. Ha viszont otthon nevelnéd, mindenképpen beszéld meg Édesanyáddal, hogy tudjàtok-e vállalni. Mivel az ő élete is megváltozik, mindenképpen hallgasd meg a véleményét. Van a Gólyahír Egyesület, amely segít a kilatástalan helyzetben levő kismamáknak, hogy nyugodtan kihordhassák a terhességet. Segítenek megoldást keresni arra, hogyan tudnád otthon nevni a babát, ha ez nem megy, a nyílt örökbeadás során is segítenek. Tel.: 06 80 203 923. 06-22:00 közötti ingyenes szám. Van a Bölcső Alapítvány is. Tel.: 0620 944 3566. Keresd fel őket! Minden jót!
17/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, de az még rosszabb lenne számomra hogy én én véremet más nevelje fel. Nem tudnám csak úgy oda adni más kezébe az én életemet. Akkor inkább elvetetném, mint azzal a tudattal éljek hogy mást hív az anyjának vagy más tartja a karjaiba nap mint nap, még ha én is láthatnám még úgy se. Beszélni fogok az anyámmal, a párommal és eldöntjük mi legyen.
2014. jan. 20. 09:26
18/39 anonim válasza:
Szia. Írj rám, hasonló korú kismama vagyok, bármi kérdésed van, hátha tudok segíteni.
19/39 anonim válasza:
6 vagyok.èn màshogy gondolom,akkor is mint az elöttem felszolalok.szerintem beszèlj a fiúval ès probàljàtok meg. szerintem szeret tèged ha mèg mindig akar tölled valamit ès nem màs nöt keresget.bärki bårmit mond èn adnèk az egèsznek egy esèlyt ès a gyereknek lenne apja aki ottvan mellette nem csak egyhèten egyszer meglàtogatja.ha nem csal meg mèg egyszer,akkor màs hibàjåt ellehet fogadni.a gyereknek is sokat fog jelenteni,ha apa mellett cseperedig felnötè.
20/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, mindenképp beszélek vele bármi is legyen amúgy se döntenék a tudta nélkül.
2014. jan. 20. 09:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!