Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, akik eddig oltást...

Kismamák, akik eddig oltást nem akarták beadatni, most sem gondolkodtok el rajta? Nemtudom mit tegyek!

Figyelt kérdés
félek!!!!!!!!!!Mert most ki tudja mi lessz azokkal is akik fexenek, és altassák őket, túl élik e ugyan?
2009. dec. 2. 20:58
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
76%
Én már túl vagyok a 40. héten, a környezetemben mindenki be van oltva, közösségbe már nem járok, úgyhogy megvárom a szülést, és amint lehet, oltatok utána. De ha aktívan élnék, és a második trimeszterben lennék, oltatnék.
2009. dec. 2. 21:02
 2/23 anonim ***** válasza:

[link]

Sajnos, aki eddig lélegeztetőgépre került, az még élve nem került le róla...

Nem kellene megvárni, míg odakerülsz : inkább oltasd be magad és legalább utána EZ nem fog idegesíteni! (Amúgy is egy csomó mástól szorong egy kismama.)

2009. dec. 2. 21:04
 3/23 A kérdező kommentje:
csak hogy én 5 hetes vagyok, és hát most nem is szabad!!!!!
2009. dec. 2. 21:04
 4/23 anonim ***** válasza:
0%
A mai esetben a kismama már 5 napja volt lázas,csak az orvos nem kezelte,csak pihenést javasolt. akármilyen influenzánál tüdőgyulladást okoz,ha az első jelek megjelenésekor nem kezdik el kezelni.Abban a kórházban a megkérdezett kismamák mindegyike azt mondta,hogy nem oltatja be magát,inkább sok C-vitamin és megelőzés.
2009. dec. 2. 21:05
 5/23 anonim ***** válasza:
52%

A linkhez csak annyit fűznék hozzá.hogy sem Németországban,sem Svájcban nem oltják be a terhes nőket és a kisgyerekeket,mert nem tesztelték rájuk a vakcinát.

Ezek szerint,van ahol nem jó,ha beoltjáj a kismamákat,van ahol pedig jó.Melyik média mond igazat?

2009. dec. 2. 21:09
 6/23 anonim ***** válasza:
75%

21:05-nek

Rosszul tudod!!!

Abban a kórházban, éppen a mai napon kórházba került kismama volt az, aki külön megkérte a kezelőorvosát, hogy az üzenetét továbbítsák a többi kismamának : AKI CSAK TEHETI, OLTASSA BE MAGÁT!!!...

[link]

2009. dec. 2. 21:10
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Svédországban, Finnországban, Görögországban meg MINDENKIT beoltanak!

Amúgy rosszul tudod: a barátnőm Németországban él, 2 kisgyereke van (1,5 éves és 6 éves), mindkettőt beoltották és ő is kért oltást! :D

2009. dec. 2. 21:13
 8/23 anonim ***** válasza:

Az első kérdésedre válaszolok: nem, hiába gondolkoztam el, akkor sem adatom be a védőoltást.

Következőre: remélem, nem hal meg több ember... Ha kismamával történik ilyen, még szörnyűbb, de hogy mi lesz, senki nem tudja.

2009. dec. 2. 22:03
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azt az egyet nem tudom, hogy mégis mitől félnek ennyire a kismamák: mi rosszat tehet az oltás a 12. hét után a magzattal? (A fejlődési rendellenességek a 10-12. hétig kialakulnak, utána már minden szerve megvan, nem alakulhatnak ki fejlődési rendellenességek.) Jó lenne, ha egy orvos végre előállna és elmagyarázná, hogy mégis mi baja lesz a picinek az oltástól. Nagyon-nagyon kíváncsi lennék rá.

Mert azt már látja mindenki, hogy mi baja lehet egy kismamának és a magzatának, ha elkapja a betegséget: a magas láztól elvetélhet, ha meg szövődményekbe is belefut, akkor mindkettejük ÉLETE rámehet.

Én döntöttem, oltattam. (Igaz, én már 20 hetes vagyok - rettegtem is eddig, hogy ja, csak el ne kapjam valahol.) Így a magas láz kockázatával és a szövődmények kockázuatával nem kell szembenéznem, csak az oltás esetleges, de ezeknél jóval kisebb kockázatával. Ez se nulla, de nagyságrendekkel kisebb, mint amivel a magukat nem oltató kismamák és magzataik néznek szembe.

Szóval ha van itt egészségügyis, akkor mondja el, milyen veszélye lehet az oltásnak a magzatra a 12. hét után? Légyszi-légyszi...

2009. dec. 2. 22:05
 10/23 anonim ***** válasza:
2009. dec. 3. 07:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!