Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Szerintetek ez igaz?

Kismamák! Szerintetek ez igaz?

Figyelt kérdés
Már 2 embertől is hallottam azt, hogy inkább szülessen a baba 7 hónapra, mint 8-ra. Álítólag azért, mert pont a 8.hónapban fejlődik vmit még a tüdő. És az nem jó, ha pont akkor születik meg. Valahogy úgy magyarázták meg, hogy 7 hónaposan a tüdő még fejletlen, de gyógyszerekkel rásegítenek. 8. hónapban meg fejlődés közben ha megszületik, nem tudnak úgy rásegíteni a gyógyszerekkel. Lehet kicsit bonyolultan hangzik, nekem is az. Én ezt olyan nehezen tudom elhinni, hogy tényleg így van, hisz az ember azt gondolná, minél többet bent van a baba annál jobb. Puszta kiváncsiságból teszem fel a kérdést, esetleg hallottatok e már erről és el e hiszitek!? Mert én ezt valahogy nem tudom elfogani...
2011. nov. 7. 10:51
 1/9 anonim ***** válasza:
63%

Ez butaság. Természetes, hogy inkább 8 hónapra szülessen. Az igaz, hogy akkor még fejlődésben van a tüdő, de az nem igaz, hogy nem tudnak segíteni, hisz akkor szoktak adni tüdőérlelőt.

Ha 7 hónapra vagy annál kisebb korban születik akkor sokkal kisebb az életben maradási esélye, mert a tüdeje nincs kifejlődve és nem biztos, hogy érlelővel a megfelelő folyamat indul el.

2011. nov. 7. 10:59
 2/9 anonim ***** válasza:
83%
Igen, én is ezt hallottam mindenkitől. Én elhiszem, de nem tudom neked elmagyarázni én sem jobban, mint te. :)
2011. nov. 7. 11:00
 3/9 anonim ***** válasza:
76%
Én is így hallottam mindenfelől,sőt anno a dokim is mondta,mikor vártam a kisfiamat,hogy a 7. hónapban nem jött ki,most már a 8.ban ki ne engedjem,had érjen be a tüdő!Szóval van benne valami.40+3-ra szültem :)
2011. nov. 7. 11:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is mondták már ezt, többek közt anyukám is, de nem tudom elhinni, hogy a 7.hónapban meg tudják menteni, a 8.hónapban meg nem...
2011. nov. 7. 11:19
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is mindenki mondta, amikor az első babámat vártam. Erre a dokim csak annyit mondott, hogy "minél tovább bent van, annál jobb a babának, természetesen nem a túlhordásról beszélek".
2011. nov. 7. 11:41
 6/9 anonim ***** válasza:

Igy van, ahogy az utolso valaszolo is irja. Minel tovabb van bent, annal jobb neki.

A legjobb a babaknak, ha a 36. het utan szuletnek meg, de ha mar valasztani kell, hogy korabban mikor akkor inkabb szulessen 34 hetesen a 8. honapban, mint 30 hetesen a 7-ben.

Eleve azt mondja, hogy 28 het alatt hatalmas az esely arra, hogyha meg is marad, akkor is lesz valamilyen maradando karosodas a fejlettlenseg miatt, de utan minden heten egyre tobb. Tehat igen, egy 34-35 hetes magzat fejlettebb, mint egy 30-31 hetes. Es az eselye is joval tobb!

2011. nov. 7. 12:37
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy korabbi kerdesnel talaltam is egy esszeru magyarazatot arra, hogy ez miert tevhit (vagyis regebben tenyleg hittek ebben, de ma mar tudjak, hogy nem igaz):

"Aki szerint rosszabb a 8. hónapban szülni, az a következő miatt hiszi: A 7. hónapban még viszonylag fejletlen a tüdő és kicsi (kisebb) a baba súlya is. A fejletlenebb tüdőnek kisebb súlyú babát kell oxigénnel ellátni. Ezután erőteljesen megindul a baba súlynövekedése, a tüdő érése viszont nem ilyen gyors és ha 8. hónapra születik, nagyobb súlyú babát kell a súlyhoz képest fejletlen tüdőnek ellátni.

Ez így valóban logikusan hangzik.

Elég sokáig tartotta is magát ez az elmélet és sokan még mindig vallják.

A tudomány mai állása szerint viszont ez tévhit, mert nem igaz, hogy lassúbb a tüdő fejlődése, mint a súlyfejlődés. A baba összes szerve annál fejlettebb, minél később születik (na persze a normális időig), ez igaz a tüdőre is, ezért a mai tudomány szerint ha már korábban születik a baba, minden bent töltött nap nyereség a 7. hónap után is."

2011. nov. 7. 12:42
 8/9 anonim ***** válasza:
Úristen, én ezt még nem hallottam. Rossz volt elolvasni, mert hülyeségnek tartom. 40.hétre szültem amikorra ki voltunk irva. De asd!
2011. nov. 7. 14:59
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is hallottam már ilyesmit, de szerintem hülyeség. Nekem eddig minden orvos azt mondta, hogy minél tovább marad bent, annál jobb. (persze ez csak a 36. hétig igaz, utána már nyugodtan megszülethet)
2011. nov. 7. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!