SOS? Ti mit csinálnátok a helyemben? Vagy Én reagálom
túl?
Figyelt kérdés
Az az én problémám,hogy Karácsony másnapján párom anyukája elakar utazni tőlünk olyan 200kmre,a másik fiáékhoz. Én megmondtam a páromnak hogy eszem ágában sincs elmenni 38 hetes terhesen,2,5-3 órát zötykölődni. Eddig párom is azt mondta hogy rendben,egyértelmű és a testvérék is,egészen a mai napig,amikor is átjött az én anyósom és hogy mi az hogy én nem engedem el a fiát a testvéréhez Karácsonyozni(Több napról van szó),és rámb*szta az ajtót. A páromnak viszont iszonyat nagy hibája,hogy nem tud neki nemet mondani. Én fújom fel ezt az egészet és teljesen normális ha itt hagy napokra 38 hetesen?? Főleg hogy apás szülést szeretnénk és érzem hogy egyre gyengébb vagyok,nem sok van már.
nem te reagálod túl... ilyenkor a férjednek már melletted van a helye... te vagy a családja és veled kéne foglalkoznia nem az anyjával... anyósod meg nem komplett hogy ezt nem érti meg... hogy mit csinálj? ne veszekedj... bújj e mellé az ágyba és szépen beszéld meg vele, hogy milyen érés lenne neki, ha akkor indulna be a szülés amikor ő nincs itthon, ha elfolyna a magzatvíz, ő a férjed és szeretnéd ha itthon lenne melletted hogy nehogy véletlenül elmaradjon a gyermeke születéséről...
2013. dec. 23. 22:45
2/15 anonim válasza:
A férjeddel beszéld át a dolgot, neki kell a sarkára állni mamával szemben. Ideje felnőni és egyszer "nem"-et mondani. Te vagy a családja amióta megnősült.
Mondd meg ha annyira fontos a találka, utazzon fel a másik fia mamához, aztán a férjed meg átugrik találkozni vele. Pár óra nem probléma, ha meg valami van, akkor riasztod ez nem is kérdés.
Egyébként szerintem a férjed testvére nincs ezen kiakadva, csak a kedves mama, de ő meg majd lehiggad.
Ne maradj egyedül semmiképp!
2013. dec. 23. 22:50
3/15 A kérdező kommentje:
Hát ezt tettem,csak nem nyugodtan hanem sírva. Sosem szerettük egymást az anyjával és tudom hogy ezért próbál keresztbe tenni nekünk,és ezt általában meg is oldom egy jó nagy mosolygással,de ez most nagyon sok nekem így.
2013. dec. 23. 22:51
4/15 anonim válasza:
Szerintem igazad van, ennyi idősen bármikor beindulhat a szülés. Rosszul gondolom, hogy nem akar egyedül menni és neki az a kényelmesebb, ha ott van kísérőnek a fia?
Én a helyedben már nem mennék sehová, de ha első gyerek, akkor ő még éppen elmehet. Simán hazaér, ha beindulna nálad valami. Csak hagyja a telefont mindig bekapcsolva. Az már más kérdés, hogy 38. hetes terhesen neked sokkal nagyobb szükséged lenne rá, mint a testvérének a karácsony sokadik napján bármihez.
2013. dec. 23. 22:51
5/15 anonim válasza:
Kb. én is 37-38 hetes lehettem mikor mondtam a férjemnek, hogy úgy készüljön, hogy tartsa mindig magánál a mobilt munka közben is, mert sosem lehet tudni mikor indul a szülés. Habár csak a 41. héten szültem, jó érzés volt a tudat, hogy akármikor szólok neki, itthon van max. fél órán belül, mivel nekünk is apás szülés volt a terv.
Ennek fényében szerintem sem reagálod túl a dolgot.
Egész életemben bánnám, ha emiatt maradna le erről a csodás, közös élményről.
2013. dec. 23. 23:09
6/15 anonim válasza:
5-ös vagyok
Még annyit tennék hozzá, hogy nekünk is 1. baba volt, mégis az elejétől a végéig 5 óra alatt lezajlott az egész szülés.
Szóval ezt nem lehet előre tudni, ráadásul az minden lenne, csak nem nyugodt vajúdás, ha közben azon kellene órákig izgulnom, hogy vajon a párom ideér-e időben 200 km távolságból...
Főleg, hogy karácsony van, ha isznak is, nem ülhet autóba, a vonat még lassabb.
A legjobb, ha melletted marad, ez szerintem egyértelműnek kellene lennie.
2013. dec. 23. 23:12
7/15 anonim válasza:
Nem tudom milyen hangnemben reagáltál, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy teljesen jogos igény, hogy a párod melletted legyen 38 hetesen, ne pedig több napra messze. Én is pont 38 hetes vagyok, végre lesz egy viszonylag nyugis karácsonyunk, hogy nem kell rokonokhoz utazgatni, párom még a 10 percre lakó rokonokhoz is elkísér, nehogy egyedül legyek addig is :) Itt az ideje, hogy a párodnak már te legyél az első és a saját babája.
2013. dec. 23. 23:22
8/15 A kérdező kommentje:
Kicsit higgadtan próbáltam végig gondolni az egészet,és arra jutottam,hogy mivel holnap lesz vacsi anyósomékkal tuti hogy feljön ez az egész szóba,és nagy mosollyal azt fogom mondani hogy menjen,nem fogok vitázni meg idegelni magam. És tudom hogy nem szép dolog ez tőlem sem,de bár beindulna a szülés...nem tudom hogy hogy tudnának a lelkiismeretükkel elszámolni...!? És talán ezek után tudna az én párom néha nemet is mondani.
2013. dec. 23. 23:26
9/15 A kérdező kommentje:
Én próbáltam neki teljesen nyugodtan szépen elmagyarázni,hogy nem történik minden nap ilyen csoda az emberrel és ne akarja már hogy lemaradjon róla a fia...és ezek után jött ami jött.
2013. dec. 23. 23:28
10/15 anonim válasza:
De a párod milyen állásponton van? Menni akar?
az anyuka miért nem megy egyedül a fiához tömegközlekedve? Miért nem jön a sógorod?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!