Kismamák! Akik nem tudták letenni a cigit. :- ( mennyit szívtok egy nap? Eredményetek rendben van? Anonim oldal! A kioktatást nem kérem. Tudom magamtól is:- ( (
8:50 es vagyok.
Azt elfelejtettem hozzátenni hogy nővéremmel nem cigizett anyum mert elötte volt egy vetélése állítólag a cigi miatt nem fejlődött a "báttyám" 23 héten megszülesztették. Nővéremmel megnyugodott Neki semmi baja nem volt soha velem és öcsémmel dohányzott Öcsém kinőtte az asztmát ami miatt 2 évesen úgy hozták vissza a halálból Én akkor voltam 8 éves és azt mondtam anyunak hogy csak ezt az éjszakát élje túl Öcsém azért könyörögtem neki hogy ne engedje meghalni. Amit úgy gondolom hogy teljes egészében az Ő hibája lett volna. Nekem viszont folyamatos hörgő problémáim vannak és minden betegségtől tüdőgyulladásom lesz. Haragszom érte nagyon és jó lett volna ha valaki Őt ugyanúgy megpofozza mint engem. Most ott tartok hogy anyámnak mondogatom sűrűn hogy nem szereti az unokáját és nem akar az Ő életében részt venni mert helyette veszi dobozról dobozra a koporsó szöget és szívja mintha muszály lenne. Nekem számít a fiam és imádom Őt már most igaz csak márciusban lesz majd köztünk. Sokszor álmodom azt hogy cigizek és olyan bűntudattal kelek föl mintha még mindig a kezemben füstölne. Nem akarok a saját fiam ellensége vagy ne adj isten "gyilkosa" lenni ehhez nincs jogom ha már az élete mellett döntöttem. Ha akarja valaki magára veszi de én senkinek semmi célzottat nem szántam.
Én aznap szívtam el az utolsó cigit, amikor kiderült, hogy babát várok. Véletlen csúszott be a baba, először még abban sem voltam biztos, hogy szeretném megtartani. A teszt után elszívtam az idegességemben vagy 3 szálat, és azzal be is fejeztem.
Szülés után fél évvel gyújtottam először rá, amikor már nem tudtam szoptatni, mert nem volt tejem.
Nálam csak annyi volt, hogy úgy éreztem, hogy a gyerekem a legfontosabb, semmi, de semmi nem lehet fontosabb az Ő egészségénél, amúgy sem tudtam volna nyugodt szívvel cigizni, hogy tudom, ezzel ártok a picimnek.
Azóta Nóri már majdnem 2 éves nagylány, és a legjobb döntés volt az, hogy megtartottuk és nem cigiztem amíg vártuk Őt! :)
24/L
Vendéglátóban dolgoztam, cigi éjjel nappal... aztán mikor terhes lettem, letettem. Hiányzott nagyon! Megálltam és nem gyújtottam rá, helyette sokat sétáltam, eltereltem a figyelmem, tervezgettem a babaszobát, nézelődtem boltokban stb...!
Néztem a tv-ben egy "születések" című sorozatot amiben volt egy kismama aki jó nagy pocakkal szívta a cigit...az Ő szülését is mutatták, sírva is fakadtam mikor megláttam a pici babát. Sárga, nikotinfüggő, tüdeje olyan mint egy 80éves dohányos emberé, remeg, izgatott(ideges) mert nincs meg a napi nikotin adagja.... Szerintem ha láttad volna, le tudnád tenni. Csak akarat kérdése, akárki akármit mond!!!! Lehetetlen nincs, csak tehetetlen!!!
Az ANyu velem is és az öcsémmel is cigizett.Én 29,öcsém 25éves.Soha semmi bajunk nem volt.Nekem van egy 1éves lányom,én is cigiztem a terhesség alatt,pár szálat naponta! Koraszülött se lett a pici,sőt,túlhordtam 3 nappal,jó súllyal is született.És nagyon okos kislány,sokkal többet tud,mint a kortársai.11hónapos kora óta önnállóan jár,szavakat tud mondani.stb...
Nem azért írtam ezt le,hogy bátorítsam a kérdezőt,csak azért,hogy azok akik rémisztgetik,lássák,hogy ilyen is van.Ja,és azt elfelejtettem,hogy nekem diplomám,az öcsémnek pedig érettségije van.Tehát mi sem lettünk hülyék,azért mert anyu cigizett!
Az utolsónak.Azért mert valaki dohányzik,attól még lehet jó anya!Ismerek olyat,aki soha életében nem dohányzott és le se sz@rja a gyerekét.Fontosabb neki a saját élete,hogy mehessen utazgatni,shoppingolni,stb...
És olyat is ismerek,aki dohányzik és mindene a gyereke.
Úristen! Ne vesszetek már össze. Az hogy lelkiismeretfurdalása van bizonyítja hogy kiírta ezt a kérdést. Ha anyuka ha hülyén gondolkozik majd évek múlva magával lerendezi ha bármi (de kívánom hogy semmi) baja lesz a gyerekének az Ő hibájából. Lehet szívni végülis. DE ha ránk (én is cigiztem míg meg nem tudtam hogy terhes vagyok) olyan hatással van hogy tüdőrák és egyébb tüdő problémák anyuka biztos nem fog örülni amikor kórházba hordja a gyereket hörgőszűkülettel fulladással állandó más betegségekkel. Idegrendszeri problémákkal szervi fejlődési rendellenességgel semmi komolyra nem kell gondolni csak olyan gyerekekre akik olyan vastag szemüveget hordanak mint az öklöm és a fele le van ragasztva mert a látóideg külömböző hatások miatt nem fejlődött rendesen.
Kedves kérdező ezt ne vedd magadra nem csak célzottan neked írtam. Hanem minden olyan nőnek aki annyira felelőtlen hogy a gyerekét is leszarja hogy a napi 5 szál meglehessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!