Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Akik nem tudták...

Kismamák! Akik nem tudták letenni a cigit. :- ( mennyit szívtok egy nap? Eredményetek rendben van? Anonim oldal! A kioktatást nem kérem. Tudom magamtól is:- ( (

Figyelt kérdés
2009. nov. 26. 14:12
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
86%
34 hetes terhes vagyok, és én bizony a cigi segítségével tudtam meg, h babát várok! terhességem előtt rendszeresen dohányoztam, viszont a pici utálta, és jelezte is, hogy nem teszik neki! Egyszerűen egyik napról a másikra elkezdtem undorodni a cigitől, úgyhogy kb 30 hete füstmentes vagyok
2009. dec. 9. 20:07
 32/51 anonim ***** válasza:
47%
36hetes kismama vagyok!nem egyszer probaltam lerakni a cigit de nekem sem igazan sikerült csak csökkenteni!En kek multit szivok es abbol 5szalat naponta!Ha elfoglalt vagyok es nem jut eszembe akkor csak 2-3at!Az orvos azt mondta,hogy nem äll a dohanyzas melett de a baba nem kell,hogy beteg legyen!Hany egeszseges embernek születik beteg kisbabäja(BOCSÄNAT)!Nem kell,hogy beteg legyen a pici!Az en kis picurkam rendesen nöl,hizik a pocoban es koraszülöttre sem vagyunk veszelyeztetve!36 hetes kismama!Sok sikert es boldog baba varast!Irj azert,hogy sikerült e letenned!Es ha igen Gratulälok,minden elismeresem,mert amint irtam nekem nem sikerült!
2009. dec. 9. 20:19
 33/51 anonim ***** válasza:
79%

2 hónappal a teherbeesésem előtt hagytam abba a cigit (projekteztünk) és 35 kilót híztam azóta....

nem vagyok biztos benne, hogy ez egészségesebb lenne, mint ha elszívtam volna azt a napi 1-2 szálat!

2009. dec. 9. 20:31
 34/51 anonim ***** válasza:

Mi szerencsére soha nem szoktunk rá, de egy közeli rokon a terhessége előtt 1-2 dobozzal, terhesség alatt kb. 5-8 szálat szívott. A baba időre született, 3000 grammal. Már 3 éves, olyan kis törékeny, picurka. Látszatra nincs baja. Szuper anyukája még most is szoptatja, természetesen dohányzik mellette, nem meri megmondani mennyit. A gyerek többször szopik, mint egy újszülött, éjjel-nappal. Akármi stressz éri, azonnal ordít, hogy cici, ha nem kap azonnal, hát azt a hisztit nem kívánom senkinek. Van, hogy egy óra alatt kétszer is szopik. Rendes ételt alig eszik. Anyuka nem érti miért és büszke arra hogy szoptat. Apuka meg füstöl, mint a gyárkémény, mit számít, hogy ott a gyerek.

Remélem neked sikerül leszokni minél hamarabb. Sok sikert.

2009. dec. 9. 20:33
 35/51 anonim ***** válasza:
77%

Szívből drukkolok, hogy sikerüljön!!! Sajna nekem sem ment. :( Én max. 5 szálat szívtam, a babámat túlhordtam, 4 kg-val született, azóta is makk egészséges, szépen fejlődik, kiegyensúlyozott, boldog baba. Végig izgultam, hogy nehogy valami baja legyen, mert sosem bocsátottam volna meg magamnak. DE! A dohányzás amúgy "csak" növeli a kockázatot és igazán nincs bizonyítva, hogyha tényleg beteg a baba, akkor az tényleg a dohányzás miatt van-e, de mivel kiderül a dohányzás, így erre a legkönnyebb ráfogni. Persze az a legjobb, ha még a gyerekvállalás előtt jóval leteszi az ember... Anyukám cigizett, max. 5 szálat naponta, én sosem voltam beteges, teljesen erős az immunrendszerem (szerencsére) és elég értelmesnek is tartom magam (persze most biztos sokan felhorkannak:)). Lényeg a lényeg, tényleg mindent tégy meg, hogy abbahagyd, nagyon szorítok, de azért nem törvényszerű, hogy a dohányzás mellett mindenképpen beteg lesz a baba! Ha semmi más nem marad, figyelj a vitamindús étkezésre és szedj C vitamint!!!

Boldog babavárást és jó egészséget kívánok!!!!

2009. dec. 9. 20:48
 36/51 anonim ***** válasza:
Szia! én 8 hetes terhes vagyok. 5 hetesen tudtam meg hogy terhes vagyok. Azon a napon amikor csináltam a tesztet még cigiztem, de másnaptól nem. Az első 3 nap nem is volt nehéz, de ami utána jött.... Nagyon rossz volt, életem eddigi legnehezebb időszaka.(Sok sírás, az utcán azok után szaladgáltam aki bagozott) Még most sem vagyok benne biztos hogy ha megszülök, és befejezem a szoptatást, hogy nem gyújtok rá újból. Tudom hülye lennék, de most agyilag így nyuktatom magam. Őt nem mérgezem!!!
2009. dec. 9. 20:49
 37/51 anonim ***** válasza:
45%
27 hetes kismama vagyok,és én is elszívok napi 4-5 szálat (nem tudtam teljesen letenni,tetszik-nem tetszik).A kockázat,hogy valakinek beteg babája születik,azoknál is fenn állhat akik életükben nem gyújtottak rá.A kisfiam szépen fejlödik,a magzatvíz-vizsgálat se mutatott semmi rosszat... Nem azt mondom hogy egészséges a cigi,de ha valaki nem tudja teljesen letenni,nem kell egyböl hátba támadni.Nem csak magam miatt mondom,hanem mert a kérdezö elöre leírta hogy nem kell a kioktatás.Szerintem mindenki döntse el maga.
2009. dec. 9. 21:29
 38/51 anonim ***** válasza:
Sziasztok! A párom 13 évesen kezdte a cigizést, és most lesz 2 éve, hogy letette. Most 31 éves. Egy könyvet olvasott el és sikerült. Már itt is volt ilyen kérdés, és voltak lányok akik kérték tőlem a könyvet. Elküldtem...és sikerült leszokni. Semmi erőlködés nem kell hozzá. Ő sem kaparta a falat, meg semmi. Ha érdekel, írj privit és elküldöm.
2009. dec. 9. 21:59
 39/51 anonim ***** válasza:
Sziasztok!Én is dohányoztam,az a fajta aki élvezte a cigi minden slukkját,viszont ha más bagózott mellettem azt már nem bírtam elviselni..Szerintem nem lehet leszokni róla,van aki 10-20 év múlva is rágyújt..talán én is visszaszokok,ki tudja?Viszont úgy gondoltam,hogy még gyerevállalás előtt jóval hamarabb leszokok,hogy mégcsak véletlenül se jusson eszembe a cigi..Az első 1-2 hónap rossz volt,de sikerült..ennek már 4és fél éve..Jelenleg van egy makkegészséges 5 hónapos kislányom,a cigifüsttől pedig rosszul vagyok!
2009. dec. 9. 22:56
 40/51 anonim ***** válasza:

Szia!

Én megmondom az igazat engem párom óvatosan de megpofozott. Jól tette mert anélkül nem bírtam volna lerakni. Az engedélyt tőlem kapta rá megkértem ha észre veszi hogy stikában elszívok egyet vagy dohányzási kellék van nálam csavarjon le egyet. 3 napig bírtam. Kint voltunk olaszban és a táskában megtalálta a cigit pedig tényleg elrejtettem. Mindent mondott. Minden álma egy beteg gyerek volt egy olyan önző és szemét anyától aki csak magával képes foglalkozni. Szerinted? Végem volt. És igaza volt amikor ezt mondta. Mert ez csak a mi önzőségünk semmi más. Hogy ragaszkodunk a 1-1 kéjelgési cikkhez és nem számít hogy akár olyan gyereket is szülhetünk aki beteg lesz. De ha nem is agyilag akkor testileg. Olvass utánna van egy olyan a terhesség alatti szövődményekben valami szallag de nem tudom mi olyan hülye neve van, ami a magzatburkon belül nő és csonkolja a gyereket (vagy nem fejlődik ki valamelyik végtagja rendesen) ha rá tekeredik pl a kezésre vagy lábára. Ezt is a dohányzással hozták össze. Szerintem érdemes elgondolkozni. Jó egészséget mindenkinek és a babáinknak is. 26 hetes

2009. dec. 10. 08:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!