Kismamák! Akik nem tudták letenni a cigit. :- ( mennyit szívtok egy nap? Eredményetek rendben van? Anonim oldal! A kioktatást nem kérem. Tudom magamtól is:- ( (
Akkor en valaszolnek a kerdesedre, szentfazekaskodas helyett.
Terhessegem alatt napi 5-7 szal cigit szivtam naponta, 12. heten derult ki a terhesseg, addig 1 dobozzal.
Az eredmenyeim tokeletesen rendben voltak, kislanyom masfel eves, sose volt semmi baja, eros es egeszseges.
Gyerunk harpiak, jojjon a lefele mutato ujj :)
Szia! Nem akarlak kioktatni, de mivel én le tudtam tenni a cigit, a kérdésedre nem tudok válaszolni, de szívesen leírom, hogy én mivel vészeltem át a nehéz napokat, mert igenis nehéz volt!
Először is nem egyik percről a másikra tettem le, azt a doboz cigit ami még volt, elszívtam, minden nap kevesebbet és pár slukk után elnyomtam, így talán fokozatosabb volt a leszokás. Aztán egyik reggel már nem gyújtottam rá, nagytakarítottam, mindent kimostam, hogy ne legyen düdi a lakásban a cigitől :) közért közelébe se mentem, mindent kidobtam ami a cigire emlékeztetett!
Főzöcskéztem, barátnőimmel találkoztam, próbáltam nem egyedül lenni. 4. nap már egész jó volt :)
Én nem tudtam volna fokozatosan letenni. Amikor pozitív lett a teszt, nem gyújtottam rá többet.
Viszont ismerek olyat, aki cigizett végig, kis súllyal született a baba, és szoptatni sem tudta. Egy másik ismerősömnek már nagy a gyereke, cigizett vele, az ő immunrendszere elég gyenge lett, kicsit betegesebb az átlagnál, más baja nem lett. Tudtommal mindketten napi több szálat is szívtak, nem korlátozták.
Az a baj, hogy nem lehet előre tudni, hogy lesz-e a cigizésednek káros következménye. Lehet, hogy teljesen egészséges lesz a baba, de lehet pl. asztmára hajlamosabb is.
A kioktatók és vitatkozók meg menjenek máshová okoskodni, marakodni, hiszen a kérdező külön kérte, hogy ne írjunk ilyeneket...
ŐŐŐ! Még valami! A kis kezecske a válaszok alatt.. Az van ott, h hasznos volt-e a válasz, nem az, hogy tetszett-e... Sose értettem ezt a le-fel pontozást! (bocsi, kérdező)
Utolsó voltam
Az ember azért ír ide és teszi fel a kérdéseit, mert segítséget vár és nem pfújolást, köpködést, meg képzeletbeli lincselést. Aki végtag nélküli csecsemővel, meg halvaszületéssel riogatja a kérdezőt, az szégyellje magát. A végtaghiányt már a 12 hetes UH kijelzi, ha ott minden rendben volt, a cigitöl nem fog visszafejlődni. Agyi rendellenesség, meg hasonló finomságok sem a dohányzástól alakulnak ki. Én kérdeztem a védőnőt, azt mondta semmi köze nincs hozzá, a születési súlyt, meg a koraszülés kockázatát befolyásolhatja. Anya hugommal egyáltalán nem cigizett, és szegénykémnek mégis írási, olvasási problémái vannak, öcsémmel már elég gyakran rágyújtott és 98-100 százalékos felmérőket ír a suliban.
Én azt mondom, ha valaki nem tudja letenni, a kockázatok ellenére sem (én sem tudom, napi 5-6 szál a limit), akkor próbálja meg ellensúlyozni sok C-vitaminnal. Ez egy tanács, és nem ész-osztás
Szia!Az első terheségemnél nem tudtam leteni.Napi 1 szálat elszívtam.Néha néha 2.A kisfiam 37. héten születet 4200g-al.Az eredményeim mindig rendben voltak.Most 2 éves egészséges,normálissan fejlődik.Most 29 hetes km vagyok nem cigiztem 23 hétig.Azóta elszívtam 1 szál cigit.
Ennyi.
Szia!
Férjem megígérte, hogy ha terhes leszek, akkor leszokik a dohányzásról. Még nem sikerült letennie, de haladtunk. Internetről rendeltem neki egy Kudzu nevű homeopátiás gyógyszert, ami használt is. Volt, hogy napi 1 dobozzal elszívott. Elkezdte szedni a bogyókat, és napi 6, aztán napi 4, és talán volt, hogy lement 2-re is. Sajnos akaratereje nem igen van:) :(, és ha megsértődik, akkor bosszúból rágyújt:S, így most abbamaradt a dolog.
Szerintem próbáld ki te is:)! Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!