Kismamák! Akik nem tudták letenni a cigit. :- ( mennyit
szívtok egy nap? Eredményetek rendben van? Anonim oldal! A
kioktatást nem kérem. Tudom magamtól is:- ( (
olyan nincs,hogy ne tudd letenni,csak akaraterő kérdése és a gyermeked iránti szeretet.1-5 dobozzal szívtam,egyik napról a másikra letettem mert a gyermekem egészsége 100szor fontosabb. Próbáld meg te is,hidd el menni fog,gondolj a picidre :D
2009. nov. 26. 14:36
2/51 A kérdező kommentje:
Le a kalappal:-)
Sajnos hiába próbálom:-( Magam sem értem,pedig épp ésszel tudom,hogy mennyit árthatok!
Szia ez nem kioktatás,de engem nagyon felháborít hogy valakinek ennyire nincs akaratereje. Gondolj a babádra,nekem nagyon nagy lelkiismeret furdalásom lenne. Én rögtön letettem mikor megtudtam hogy terhes vagyok,pedig több mint egy dobozzal elfogyott. 30 hetes vagyok,és azóta egy szálat sem szívtam. Szerintem ez elég ok hogy letedd! Próbáld meg,akarat!
2009. nov. 26. 14:47
Ne foglalkozz az ilyen okosokkal, igenis van aki nem tudja letenni... Napi 1-5 szál állítólag még nem káros... És ezt egy sokszor-sokszor újra és újra kiadott 20 évvel ezelőtt először megjelent szakkönyben olvastam!!! A méhlepény megszűni a nikotint, így nem a cigi közvetlenül káros a magzatra, hanem nagyon öregíti a méhlepényt és az vezet súlyos problémákhoz. Koraszülés, stb.... Szerintem próbálj 1, max 3 cigit szívni (inkább 1-et) naponta és attól nem lesz baj. Persze kompenzáld egészséges táplálkozással és mozgással.
2009. nov. 26. 14:47
Hú, lányok, nekem ez a napi 1-3 szál nem ment volna, nem tudtam volna megállni. Napi 1, másfél doboz ment el nekem is, aztán mikor a teszt pozitív lett, cigi lerak, persze nyüsszögve kapartam a falat, de úgy éreztem nincs más választásom. 39 hetes vagyok, most is nagyon hiányzik, minden nap, viszont értem én, ha valakinek nem sikerül elsőre megválni tőle.. de nagyon szorítok mindenkiért, hogy mégis le tudja tenni, mert a lelkifurdalás kegyetlen lehet.
2009. nov. 26. 14:52
6/51 A kérdező kommentje:
A lelkiismeret tényleg kegyetlen! Nem tudtok olyasmit amit ilyenkor is lehet használni? Rágó stb..leszokás segítőre gondolok....:-(((((
14:47-es vagyok (első). Hidd el nekem is nehéz volt,főleg az első egy hónap. Volt hogy rá akartam gyújtani,de akkor eszembe jutott mennyit árthatok. Ahogy telt az idő egyre könnyebb lett,most már nem is gondolok rá. A párom sokat segített,pl nem cigizett előttem,és már ő is kevesebbet szív. Ha az elején túl vagy,hidd el később könnyebb lesz. Nekem nincsenek pótcselekvéseim,de szerintem "jutalmazhatod" magad bármi mással ami jólesik. Sok sikert!
2009. nov. 26. 15:19
Nagyon sajnállak! Én 7 hónapja tettem le, de a mai napig hiányzik :(
Homeopátiás segítség is létezik, vagy ott az elektromos cigi. Bőven megéri:
[link]
2009. nov. 26. 15:41
Maga a passzív dohányzás is káros, nem hogy 1-5 szál!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nővérem is szívta sajnos a terhessége alatt. Egészséges kisfia született, de ez nem akkor fog mutatkozni. Hanem majd mikor lemarad a fejlődésben(testi, szellemi). Próbálj ellenálni. Légy erős csajszi.
39+3km
2009. nov. 26. 16:13
Nem a nikotin a baj, hanem a vér oxigénhiánya, amit viszont a lepény nem tud kiszűrni. Dohányos anyának oxigénhiányos a vére, és így a magzatnak is kevesebb oxigén jut. Ennek az eredménye: a dohányosok körében sokkal nagyobb a vetélések, koraszülések, kis súlyú újszülöttek aránya. A méhen belüli fejlődési lemaradást a méhen kívül sem tudják behozni: átlagosan kisebb inbtelligenciaszinttel, több beilleszkedési zavarral, magatartási és egészségügyi problémával vesződnek gyermek- és felnőttkorukban is. A méhen belüli oxigénhiány akár amputációs jellegű rendellenességekhez is vezethet: olyannyira leszűkül a véráram és csökken az oxigénhiány, hogy a magzat végtagrügyeiből egyszerűen nem tud kifejlődni a végtag, a baba pl alkar nélkül jöhet a világra.
Anyám több, mint egy dobozzal szívott a terhessége előtt. Sose volt elég akaratereje leszokni a cigiről, de az én kedvemért 9 hónapig mégsem szívott egy szálat se. Kibírta.
2009. nov. 26. 16:24
Kapcsolódó kérdések: