Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy tudom kordában tartani a...

Hogy tudom kordában tartani a súlyom? Elszaladtak velem a lovak.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

21 hetes kismama vagyok. 1,5 héttel ezelőttig össz-vissz 2 kiló jött fel. Hú, hatalmas mellényem volt, hogy én milyen überfrankó kismama vagyok, és fitt, és sportos, és bla bla.

Teljesen meg voltam arról győződve, hogy aki túl sokat hízik, az csak akaratgyenge, és állandóan tesped és nasizik. Hát bagy barom voltam, a fagyi visszanyalt:

ezen a héten 4 kiló feljött rám a semmiből! Nem mozgok kevesebbet, nem eszek többet. Mi a túrótól akkor? Nééégy kilóóó??? 4 nap alatt???

Szóval most visszavettem a lendületből, és lapítok, mint az a bizonyos a gazban, amikor megkérdik, hogy mennyit híztam. Igaz, hogy a 6 kiló önmagában nem olyan extrém durva, na de hogy ebből 4 kiló 4 nap alatt jöjjön fel...!

És ha ez így megy tovább, akkor mekkora leszek??

Csajok, tapasztalatok, tippek?

Köszi!

2013. dec. 13. 09:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nem vizesedsz?
2013. dec. 13. 09:11
 2/16 anonim ***** válasza:
Szia, en 8 kilot hiztam összesen a terhessegem alarr ebböl 3 kilot 2 nap alatt :D frankon. Ünnep volt es 2 napig finomakat ettem, es masnapra mar 2 kiloval nehezebb voltam, na mondom ennyit nem ehettem. Ez azota i x-akta, szüles utan 1 hettel mar ugyanannyi voltam söt kevesebb mint elötte. Szeritnem ne panikolj tovabbra is figyelj oda h mennyit eszel, emg kerüld a nasizast, cukros löttyöket stb, nyugodtan huzd ki magad tovabbra is 21 heten ez teljesen oke.
2013. dec. 13. 09:13
 3/16 anonim ***** válasza:
Nemtudom,kicsit irigyellek :) 21hetes vagyok én is,de csak 2kg hiztam.Ez miatt állandóan lehurrog az orvos.Pedig rendessen eszek de még se hizok.
2013. dec. 13. 09:14
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Nem vizesedek hál'Isten.

8 kiló plusszal de boldogan kiegyeznék...

A doki engem is lehurrogott, de a héten megyek uh-ra, és biztos vállon vereget. Ennek a négy kilónak csak ő örül.

Off: török kávét szerintetek ihatok? Semmilyen más kávét nem bírok meginni.

2013. dec. 13. 09:27
 5/16 anonim ***** válasza:

A hirtelen súlygyarapodás nem feltétlenül jó jel, nézesd meg magad. Anyagcserezavar is állhat a hátterében.

Nem a négy kg a gond, hanem az, hogy ilyen extrém rövid idő alatt ugrott fel.

2013. dec. 13. 09:34
 6/16 A kérdező kommentje:
Okés, köszi. Holnap beszélek a dokival.
2013. dec. 13. 09:35
 7/16 anonim ***** válasza:
Sok kismama van aki iylnekor hizik kb 4-5 kg-ot. Több ilyen jkérdés volt már itt is. Ilynkor van egy iylen ugrás de ez nem azt jelenti ez igy fog gyarapodni a terhesség végéig. Egyik barátnöm az elsö 3 hónapban hizott 5 kg-ot, aztán a többi hónap alatt még 4-et összesen. Tehát +9kg-mal ment szülni. Ö is megijedt az elején de aztán mégis igy alakult, pepdig nem diétázott,
2013. dec. 13. 09:49
 8/16 A kérdező kommentje:
Köszi! Nagyon remélem, hogy így lesz. :)
2013. dec. 13. 09:57
 9/16 piroska és a farkas ***** válasza:
Ha nem is pont ugyanígy,de hasonló helyzetben vagyok. a 21. hétig 1,5-2 kg jött fel, pedig alapjáraton hízékony alkat vagyok. Gondoltam is, hogy na, én vagyok a jani, hát igen, fog ez menni, mégse kell gurulni a végére. A 23. hétre - tehát csak 2 héttel később- mindenki azt mondta, hogy sehol nem látszik rajtam semmi plussz, csak a hasamon, ami elég nagyra kerekedett már mostanra. Hát gondoltam, ráállok a mérlegre : és bakker 4 kiló jött fel 2 hét alatt!! hirtelen azonnal megláttam magam a " 30 kg-ot híztam, hogy fogom én ezt leadni?!" klubban... Másnap mentem a védőnőhöz, aki annyit mondott, hogy önmagában a 23. hét közepéig a plussz 6 kiló teljesen normálisnak lenne mondható HA ez nem így jött volna fel rám, hanem egy kicsit egyenletesebben. nem vizesedek, a terheléses cukor eredmény most jött meg, semmi gond nincs ott sem... Végül ő annyit javasolt, hogy próbáljuk meg " megfogni" a kilókat, és ne koplaljak semmiképpen, de 5 után ne legyen szénhidrát csak saláta, és figyeljek a sok folyadékra. Úgyhogy én most itt tartok...ha őszinte akarok lenni magamhoz, akkor jogosnak érzem ezt a 6 kg-ot, illetve az utolsó 4-et, mert én pl elhatároztam az elején, hogy annyit és azt fogok enni, amennyit VALÓBAN kíván a szervezetem, és ezt nemigen tartottam be az elmúlt hetekben,úgyhogy erre fogok visszaállni. Kis dolgokra gondolok, hogy pl ha csak egy fél banánt kívánok, akkor egy felet fogok csak megenni,ha megkentem egy kenyeret, de érzem, hogy tulképpen nincs szükségem az egész szeletre, akkor csak 4 harapásnyit eszem belőle, és órákkal később a többit...valahogy így. Hát hajrá nekünk..:D
2013. dec. 13. 12:37
 10/16 A kérdező kommentje:

Hajrá nekünk! :D

Köszi a választ, igyekszem én is hozzád hasonlóan megfékezni a szénhidrátokat. Bár bakker, azok a legjobbak: ropogós friss fehérkenyér, egy tábla Milkával leöblítve... :)

2013. dec. 13. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!