Hogyan tartsam számon (és kordában) a vitamin bevitelt ebben az időszakban?
Itt a jó idő,elképesztő mennyiségű gyümölcsöt lehet enni.
Szerencsére kívánom is,eszem is őket. Mikor mit,de valamit minden nap,általában legalább fél kilót (leggyakrabban nektarint)
Közben szedem a terhesvitamint (Gravida) - heti 2-3 alkalommal.
Van aki azt mondja:
- olyan sok vitamint fogyasztok a gyümölcsökkel,hoyg nem is kellene a Garvida
- kell aGravida,mert nem minden vitamin és nyomelem van benne a gyümölcsökben
Hogyan tegyek igazságot?
Van pl az A vitamin,amiből ha túl sok jut a szervezetembe,akkro még árthat is a babának.
Amíg a vitamin tablettákra rá van írva,hogy miből mennyi van benne,addig a gyümölcsökről ugyan ezt nem tudhatom....
Most akkor hogy lehet ezt jól csinálni?
Vagy azokon a napokon amikor beveszem a Garvidát ne egyek gyümölcsöt?
Lehet,hogy túlbonyolítom és túlkomplikálom,de aggódom.
A kérdezd meg a dokidat válaszokat inkább ne írjátok le,mert a dokival beszéltem,aki annyit mondott jó így ahogy csinálom és kész. De ő valójában nincs itt minden pillanatban,hogy lássa mennyi gyümölcsöt (és egyéb élelmiszert,amiben vitaminok vannak) eszek meg....
Igen, túlbonyolítod, túlaggódod! a vitaminok nagy része vízben oldódik, és az ásványi anyagok is. Ezekből a szervezet nem raktároz, csak annyit használ, amire szüksége van, a többi kiürül (kipisiled).
A-vitamin: emiatt se aggódj! Bár ez zsírban oldódik és nem ürül ki a felesleg, de még a terhesvitamint szedve és mellé a friss gyümölcsöket(pl nektarin, sárgarépa, máj) fogyasztva se tudsz annyit bevinni, hogy az káros legyen. ennyire ne agyalj, mert ezzel többet ártasz, mint a sok gyümölccsel és a terhesvitaminnal :)))) egyél annyi gyümölcsöt, amennyi csak jól esik, nem tudod túladagolni :)))))
Köszönöm szépen.
Még annyit akartam írni,hogy az egyik könyvben vagy újságban olvastam,hogy már egy túl nagy adag májas étel is gondot okozhat.... ezek szerint ez is enyhe túlzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!