Elevit+Béres csepp+c-vitamin. Nem lesz káros, ugye?
A túl sok C vitamin árt a babának, nem olvastad a tájékoztatót ?
A kismama vitaminok (nem csak az elevit) pedig egy csomó dologból az ajánlott napi bevitel többszörösét tartalmazza.
Ha az ásványi anyagok meg nyomelemek felhalmozódnak a szervezetedben, az neked is rossz, nem csak a bébinek.
Én inkább eszek normálisan, és csak 1 fajta kismama vitamint szedek (azt se minden nap), meg vasat, a doki javaslatára.
Én 3 hétig nem tudtam kikecmeregni a náthából terhesség alatt, a (3 gyerekes) védőnő ajánlotta, hogy szedjek Béres cseppet.
A nőgyógyászom pedig azt mondta, a XXi. században egy nagyvárosban élő kismamának 1500-2000 mg C-vitamint kelle fogyasztani, ami ugye az ajánlás többszöröse.
Vesekőről nem beszélt ez a kedves nőgyógyász ? :)
Amúgy ha megiszol egy liter narancs vagy ananászlevet, már azzal is sikerül a C vitamin bevitel többszörösét lenyelni, a fölösleg ugyan kiürül, de a tabletták adalékanyagai nem a leghasznosabbak a májnak, vesének, szóval nagyon nem mindegy a forrás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!