A minap olvastam, hogy napi 5000mg C vitamintól 2-3 hónap alatt eltűnik a narancsbőr. Ez igaz? Valaki kipróbálta már? Nem túl káros ennyi C vitamin?
"...de nemrég hallottam egy előadáson, hogy a napi 5ezer milligramm C vitamintól 2-3 hónap alatt olyan feszes lesz a bőr, hogy még a narancsbőr is eltűnik. Ez akkora mennyiség, hogy nem lehet egyik napról a másikra elkezdeni ekkora adagot szedni."
Előre is köszönöm a válaszokat.
Még a tudósok véleménye is megoszlik a napi nagy mennyiségben bevitt C-vitamin hasznosságáról.
Mindenesetre, ha úgy döntesz, hogy kipróbálod, csak akkor tedd, ha nem volt még veseköved, akkor is napi többszöri alkalommal (6-10X) sok vízzel! Egyszerre nagy mennyiség gyomorpanaszokat és hasmenést okozhat.
Hát szerintem a C-vitamin sem csodaszer, és ekkora tételben tud vesekövet okozni.
Én inkább a sok víz, sok mozgás, kevés méreganyag kombóra szavazok, az tuti használ.
Anélkül, hogy ezeket megtennéd, ne várj hatást. :S
A C-vitamin vízben oldódik, ergo nem lehet túladagolni, mert kipisiled, innentől fogva nem is hasznosítja a szervezeted csak jó drága lesz a vizeleted.
Ezen meg megy a vita mindig, megosztja a véleményt, de túlzott C-vitamin bevitel még vesekövet is okozhat, egészséges embernek elég napi 500 mg is.
Mellesleg én erősen kétlem, hogy attól múlt volna el az illetőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!