Kalcium, magnézium, vas és C vitamin - ezek közül van olyan ami nem vehető be egyszerre?
Pl kalcium pezsgőtablettás itallal bevehető a magnézium tablettám?
Ilyesmi összefüggésekre gondolok...
Csak a kalcium és a magnézium együttes bevételéről tudok nyilatkozni!
Legalább 2 órának kell eltelnie a kettő között, különben a kalcium gyengíti a magnézium felszívódását! :(
Szia!
Nekem ugyan nincs tapasztalatom pezsgőtabletta ill. gyógyszertári szintetikus vitaminokkal, de én úgy tudom hogy a magnézium szükséges a kálcium felszívódásához.
Ezért több organikus vitamint gyártó cég eleve 2 az 1-ben készíti, gyártja (kálcium-magnézium tablettaként).
Én is pl. ilyen vitamint szedek így.
Utolsó előtti vagyok
Csak annyit még, hogy a kálcium-magnézium szedése és a többi vitamin beszedése között, ajánlott várni eg ykis időt (1-2 óra). Ugyanis a kálcium sok vitamin beépülését meggátolja, emiatt azok kiürülnek vagy panganak a szervezetben.
Ajánlott terhesség alatt omega 3 zsírsavat is szedni,mondjuk ez nem csak terhesség alatt fontos a szervezetnek. B vitaminokat (B6, B12) és folsav szedése is ajánlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!