Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kezdek kiborulni. Mit kezdjek...

Kezdek kiborulni. Mit kezdjek a beszólásokkal?

Figyelt kérdés
Nem első terhességem, és nincs nagy hasam, pedig már 32 hetes vagyok. Idáig nem zavart, az előzővel sem volt nagy hasam, viszont többet híztam. Idáig magamra nem sok kilót szedtem. Ami kezd kiakasztani, az az, hogy minden nap többször is megkapom a beszólásokat, hogy milyen pici a hasam. Már nem tudom ezt kezelni, inkább ki se mozdulnék egész nap, meg se merem mondani, hogy hány hetes vagyok, ha kérdezik, mert már előre félek a reakcióktól. Már a terhességet sem tudom élvezni. Ti hogy kezelnétek az efféle beszólásokat?
2013. júl. 27. 17:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem foglalkoztam vele, senkinek semmi köze ehhez! Én vékony voltam, hatalmas pocakkal, így azt kaptam meg, hogy biztos ikreket várok, csak nem merem bevallani... Mintha bármit is szégyelnem kellett volna. Akinek nem tetszett, annak nem kellett rám nézni. Anyában elvesztem még a 7.hónapban is, picit hízott, és normál súllyal születtem, pedig neki azt mondták, hogy lesz egy 1,5 kg-os kismacskája. 3100-al születtem... Nem kell ezekkel foglalkozni:)
2013. júl. 27. 17:18
 2/13 anonim ***** válasza:

Akkor elmondom az én "történetemet".

Tegnap voltunk bent az ügyeleten, mert nagyon szúrt a hasam...megkérdezték tőlem hogy terhes vagyok e, ezt már eleve furcsálltam, hiszen azért van pocakom.. mondom igen, erre a következő kérdés az volt,hogy hány hetes. Elmondtam, hogy 29 hetes, és akkor utána elküldtek oda,ahova kellett menni. Már éppen megköszöntem volna és el is indultam volna a "cél" felé, amikor még megállított, hogy maga biztos 29 hetes? Hát azt hittem visszamegyek és leütöm, volt nekem nagyobb bajom is annál, hogy megkérdőjelezzen. Nagyon nehezen bírom, nekem első terhességeem és még rárak egy lapáttal az,hogy folyamatosan kapom, hogy husis vagyok. Persze viccből, de azért van egy határ, ami után már rosszul esik, eddig 12 kg jött fel rám.

Már ott tartok, hogy fel sem veszem, csak meglegyen a baba és ő a legfontosabb :)

2013. júl. 27. 17:18
 3/13 anonim ***** válasza:
Én azt mondanám: ugye milyen szerencsés vagyok? Majd nem kell sok idő, hogy visszahúzódjon a bőr és megzebrásodni sem fogok. Egy mosoly és téma lezárva. Kinek mi köze hozzá? Milyen emberek vannak...
2013. júl. 27. 17:21
 4/13 anonim ***** válasza:
34%

"minden nap többször is megkapom a beszólásokat, hogy milyen pici a hasam."

Ez beszólás? Értem én, hogy terhes vagy, szétb*szódott a hormonrendszered meg minden, de nem kellene objektív megjegyzéseket személyes támadásnak venni. Azzal, hogy jelentéktelen hülyeségeken vergődsz, csak saját magadnak ártasz...

Nesze, vegyél be egyet:

[link]

2013. júl. 27. 17:25
 5/13 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok,csak nekem hatalmas a hasam,3.baba,28.hét.A hócipőm tele van már a beszólásokkal.Hogy biztos nem számolták el?Nem ikrek?Jaj mekkora lesz!Hú mekkora a pocakod.Hát mi közük hozzá?Már ott tartok hogy a következő beszólót el küldöm a bánatba.Vagy azt mondom,hogy ikrek.:-)A kedvem is elveszik attól,hogy kimozduljak.Nem tudok velük nem foglalkozni.
2013. júl. 27. 17:30
 6/13 anonim ***** válasza:
Mond meg, ha csak ez a baj, akkor kitömöd, hogy megfeleljen a társadalomnak.
2013. júl. 27. 17:42
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, szerintem is az lehet, hogy a kismamák nagyon érzékenyek és mi "nem kismamák" ártatlan megjegyzésünket félre érti.

Pedig, mi "nem kismamák" annyira tudunk örülni a kismamáknak, hogy azt sem tudjuk mit kérdezzünk! Annyira izgi! És igen, megállapításokat teszünk, de ez nem megbántás. De mondani kell valamit, mert ez annyira jó! Igen, hhú, de nagy. Tök jó! Hú még csak ekkora, de jó! De lehet, hogy ezt a " de jót" többször kell használnunk. Mert minden nap olvasok itt egy panaszkodó kismamát. Pedig mi nem bántásból mondjuk. Pedig nagyon jó megörülni bárki babájának, bárki hasának. Olaszországban, idegen asszonyok oda szaladnak és letérdelve ölelgetik az idegen kismamák hasát. Na, erre mit mondtok kismamák?

2013. júl. 27. 17:50
 8/13 anonim ***** válasza:
Én pont fordított helyzetben vagyok, mindenki szerint nagy a pocakom. Ha valaki ennyit állapít meg, az még nem is bánt. De amikor azt mondják, hogy kövér vagyok, dagadt stb, akkor azért elszokott szakadni a cérna. Én azt figyeltem meg egyébként, hogy a tényleg kövér nők azok, akik előszeretettel dagadtoznak le, pedig aztán tényleg csak pocakra híztam, hátulról meg nem mondaná elő ember, hogy terhes vagyok. Egyébként engem is bánt, mert amúgy is tele van az ember kétségekkel, és akkor még ilyen beszólásokkal rátesznek jó pár lapáttal. Én a múltkor már visszaszóltam az egyik kövér kolléganőmnek, hogy rólam legalább a szülés után el fog ez tűnni, míg másról... És mentem tovább. Hát nem tetszett neki. De ez van. Én sem szóltam soha neki, hogy kövér, büfög, csámcsogva eszik, tényleg olyan mint egy kis kövér kismalac, hát akkor ő ne szóljon nekem, amiért terhesen pocakom nő. Én azt mondom, hogy próbáld elengedni a füled mellett ezeket a megállapítások/beszólásokat.
2013. júl. 27. 18:33
 9/13 anonim ***** válasza:
46%

"Én azt mondanám: ugye milyen szerencsés vagyok? Majd nem kell sok idő, hogy visszahúzódjon a bőr és megzebrásodni sem fogok. Egy mosoly és téma lezárva. Kinek mi köze hozzá? Milyen emberek vannak..."

Azért baromságokat ne mondjon... egyáltalán nem attól függnek ezek a dolgok, hogy mekkora a hasad. :)

2013. júl. 27. 18:46
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszi. Próbálom mindig elmagyarázni, hogy az előzővel se volt nagy hasam, mégis 3 kiló 10 dekával lett, ami nekem pont elég, meghogy nem is híztam magamra, de hiába. Látni kéne néha, milyen pofákat vágnak, hogy ez akkor se has. Legutóbb kaptam olyan beszólást is, hogy lesz vagy másfél kilós gyerekem, de ne aggódjak, az ő gyerekük is kicsi volt mégis megnőtt. Hát ebből van már elegem.
2013. júl. 27. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!