Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Minek neveznétek engem?...

Minek neveznétek engem? Felelőtlen, vagy önző? Vagy jól döntök?

Figyelt kérdés
8 hetes terhes vagyok. A párommal nem felhőtlen a kapcsolatunk 1 hónapja úgy is mondhatnám hogy már nem vagyunk szerelmesek egymásba, nem iszik, meg nem csal és én sem őt természetesen, de valami nem megy. 6 hónapig próbálkoztunk a babával, és a sors fintora hogy mire megromlott a kapcsolat akkor sikerült a baba. Szerinte vetessük el, és ha rendbe jött a kapcsolat próbálkozzunk újra, ha meg nem akkor szétmegyünk és mindenki megkeresheti a "párját". Én egyszerűen képtelen vagyok az abortuszra, nem tudok ilyet tenni. De az őszinte igazság az hogy valami végérvényesen megromlott kettőnk közt, de én szeretném ezt a babát. Mit tanácsoltok? Ugye nem vagyok önző?
2009. okt. 13. 14:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
50%

Ne foglalkozz senkivel, ha akarod ezt a babát, akkor hajrá :)

A /félig-meddig már csak Volt/ párodnak vállalnia kell a felelősséget, ha csak anyagilag is.

Te pedig szépen kismamaként kezdesz új életet :)

Sok boldogságot kívánok, és hogy tényleg ne törődj mások véleményével, csak Magatokkal!

2009. okt. 13. 17:00
 12/21 anonim ***** válasza:
51%
Én is azon az állásponton vagyok, hogy bármilyen helyzet is adódik, nem szabad kioltani egy baba életét! (Nyilván nem arról beszélek, amikor az anya egészsége veszélyben van.) Én se lennék rá képes. És nagyon becsüllek, ha vállalod a gyereket, hidd el, nem fogod megbánni! És kívánom, hogy gyorsan találj neki egy felelősségteljes, szerető apukát is (ki tudja, még a párod is összeszedheti magát...)! Ja, és ha már most így védelmezed a babádat, biztos jó anya leszel! Sok sikert és minden jót!
2009. okt. 13. 17:42
 13/21 anonim ***** válasza:
84%
Láthatatlanban a konkrét helyzetet nem ismerve azt mondom NE VETESD EL, akár a pároddal, akár nélküle, de neveld fel. Persze ha fel tudod nevelni akár egyedül is. Ha együtt terveztétek nincs joga azt kérni, hogy vetesd el! Hisz együtt akartátok és valamiért ez a baba most akart megfoganni.HAGYD élni. Voltam hasonló helyzetben és én is megtartottam, hála istennek hogy így döntöttem. Utánna hetekkel az élet megjutalmazott a bátorságomért és a problémáim is megoldódtak.
2009. okt. 13. 19:45
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mennyi idős vagy, azt sem, hogy milyenek a körülményeid, DE gondold végig mielőtt bárhogy is döntesz.

- van aki segíteni fog? pl szüleid, családod, mert egyedül piszok nehéz lesz, főleg az elején.

- mennyire biztos az anyagi háttered, van-e/ lesz-e hol laknotok a babával?

- tudod-e egyedül is biztosítani kettőtöknek azokat a dolgokat, amire szükségetek ehet?

Nem azt szeretném sugallni, hogy csak az abortusz a megoldás, én is éppen babát várok, ,de én egyedül -mondjon akárki akármit- nem vállalnám, ha nem lenne tuti, hogy minden rendben lesz anyagilag legalább.

Bárhogy döntesz, a te döntésed és felelősséged lesz, én nagyon sok boldogságot kívánok neked az életben.

2009. okt. 14. 06:08
 15/21 anonim ***** válasza:
26%

Szia!

Arra még nem gondoltál, hogy nem a "semmi" miatt jött épp most a baba?

Mi is hasonló helyzetben voltunk a párommal, 5 évig próbálkoztunk a babával sikertelenül.Végül szétváltak utjaik.Egy idő után keresni kezdett...egymásba gabalyodunk, és hihetetlen, de teherbe estem.

Egyébként csak azt mondhatom, hogy ha belül a szivedben, akarod, szereted azt a kis jövevényt aki a pocidban fejlődik, akkor ne hallgass senkire aki az abortusz mellett van. Persze akkor ha egyedül is tudod őt vállalni, vagy ha lesz segitséged .

Szép napot!

2009. okt. 14. 07:20
 16/21 anonim ***** válasza:
16%

Én abszolúte abortus ellenes vagyok. Hiszem, hogy nem véletlenül érkeznek közénk ezek a kis "lelkek" akkor és oda amikor és ahova.

Mielőtt abortuszra készülsz és erős idegzetű vagy, nézd meg ezt a videót:

[link]

Nálam is akkor történt a csoda, amikor már kihűlt a kapcsolat, és a váláson gondolkodtunk.

Amúgy meg akartátok ezt a babát, és ő jött a hívásotokra.

2009. okt. 14. 10:14
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Könyörgöm hagyjátok már azt a r.hadt videot. Kedves utolsó. Ha nem lesz neki mit enni adni, Te megeteted a Te pénzedből? Vagy csak ítélkezel az abortuszt vállalók felett? Fogsz neki ruhát venni??? Nem a TE felelősséged, nem a TE életed.

Bocsi az offért, de már nagyon idegesítenek ezek a felelőtlenül agyba-főbe szülő/szülesztő emberek.

Szerintem ezt mindenképp a Pároddal kell megbeszélned. Bár elég sokat elmondd róla, hogy majd lesz másik baba....Kedves.... Egyébként már mindent elmondtak fölöttem. Remélem jól döntesz. De a pasid ettől függetlenül nem fogok visszakapni, egy gyerek nem hozza rendbe a kapcsolatotokat.

2009. okt. 14. 10:24
 18/21 anonim ***** válasza:

Örültem,hogy végre egy kérdés normális és kedves válaszokkal!

Nem szeretném,ha abortusz-vitába menne át,olyan jó érzés volt,hogy a legtöbben sok boldogságot kívántak!

Gondolom,ha arra lett volna kiváncsi,kinek mi a véleménye a pár hetes magzat ember-e,akkor rákeresett volna egy olyan kérdésre,de érződik a fájdalom,a tanácstalanság,nehéz helyzetben van szegény kérdező.

Lehet,hogy már el is döntötte,mi lesz...

2009. okt. 14. 11:48
 19/21 anonim ***** válasza:
34%

A párod maximálisan önző!!!!!

Csak a saját kényelmét nézi.

1-2 hónap alatt nem mehet tönkre egy kapcsolat. Nincs vmi megoldás?

Beszélgettetek már erről?

Fél éve még babát terveztetek és sikerült!

A tervezésből arra következtetek, hogy minden ok volt.

Nem értem ezt az embert, ez nem az Eötvös cirkusz, hogy van másik.....emberéletről dönt, akit ő nemzett. Saját vére és eldobja, mert most éppen nem lángol a kapcsolat, csak parázslik?

Minden kapcsolatban vannak mélypontok, de ha igazán akarjuk ki lehet láballni belőle.

Ahhoz, hogy közeledni tudjunk egymáshoz, néha el kell távolodni.

Sajnállak, hogy ilyen párod van.

Ha a szüleid támogatnak, dönts szíved szerint, a baba mellett.

A legnagyobb csoda a világon, nekem már van és sajnos veszítettem is el, szörnyű érzés.

Lehet, ha elveteted, soha nem fogod megbocsátani magadnak, mert mindig benned lesz, hogy volt egy babaám, akit nem ismerhettem meg.

2009. okt. 14. 12:28
 20/21 anonim ***** válasza:

A kérdező véleményeket akart, és bocs érte, hogy én abortusz ellenes vagyok. Egyébként nem szülesztenék mindenkit agyba-főbe. Mindenki ítélkezzen a saját sorsa felett.

Nekem kb. 11 évembe telt, míg lett saját babám. És ezt is el akarták tőlem venni, mert azt mondta a doki, hogy nincs szívhangja és hogy ez spontán vetélés. Készüljek fel a műszeres befejezésre(ergo ua., mint egy abortusz). Még jó, hogy nem nyugodtam bele és kerestem egy másik dokit. AZóta 19 hetesek vagyunk.:)

És bocs, hogy van véleményem. Egyébként nem tartom önzőségnek sem azt, ha megtartja, sem azt, ha elveteti. Ezt a kedves kérdezőnek kell eldöntenie.

2009. okt. 14. 12:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!