Minek neveznétek engem? Felelőtlen, vagy önző? Vagy jól döntök?
Legelső kérdésre válaszolva: anyának.
Sok kérdés/vita van ezen az oldalon abortusz témában,és én nem szeretnék egyik oldalhoz sem csatlakozni és neked ismeretlenül beleszólni az életedbe,tanácsot sem tudok igazán adni,ha nem ismerem a többi körülményt.
Önző akkor lennél,ha ezzel akarnád magadhoz láncolni.
Felelőtlen,ha egyedül nem tudnád gondját viselni a babának.
Előzőhöz hozzátenném, hogy az is önző, aki minden áron akar egy babát, akinek viszont joga van egy családdal, apával kezdeni az életét.
De ez csak egy vélemény. Amúgy nem tartalak semmilyen rossznak, de az abortusz ellen sem harcolok. Ez mindenkinek a saját dolga.
Igen,értem,mire gondolsz,kedves előző!
De amit írsz,az a felelőtlenség kategória,szerintem.
Önző akkor lenne,ha még nem lenne terhes és mindenáron teherbe akarna esni,szülni saját magának egy gyereket,csak mert mindenkinek van a környéken.
De ez más helyzet.
Meg ez már szőrszálhasogatás,amit írok és gondolom,a pokolba kíván a kérdező az okoskodásommal együtt.
Úgyhogy:
Sok erőt,kitartást,bátorságot,boldogságot kívánok,akárhogy is döntesz!!!
Amíg nem ismerünk minden apró részletet,mondhatjuk,akkor is önző,ha elveteti,csak,hogy kényelmesen élhessen,többet költhessen magára stb.
Nézőpont kérdése ez is,nem?
Szerintem akkor önző, ha már így alakult és egyedül is el tudná tartani, de a saját kényelme miatt elvetetné.
Akkor felelőtlen, ha egyedül nem bírja eltartani és mégis megtartja.
Kedves kérdező: Igaza van az egyik válaszolónak. Ez nem fogja a kapcsolatotokat megjavítani. azt csak ti tehetitek meg. Sőt arra is számíthatsz, ha annak ellenére megtartod, hogy a párod nem szeretné, még jobban megromlik kapcsolatotok. Nagyon ritka olyat hallani, hogy egy baba észhez térítette a szülőket és utána minden happy lett. Egy kapcsolat tényleg nem 1 hónap alatt megy tönkre. A baba meg már ott van. És "ha rendbe jön a kapcsolat, próbálkozzunk újra"?? Azt tudnod kell, hogy az már nem ugyanaz a baba lesz, sőt, ha most elmész abortuszra, utána már nem fog rendbe jönni a kapcsolat, mert őt fogod hibáztatni mindig...(tudat alatt biztos)
Igazából azt kellene eldöntened, hogy egyedül is tudnád e vállalni a babát! És akarod e?
Veszett fejsze nyele. Sajnálom. :(
Nem tudom, mióta vagytok együtt, de ezt jól elrontottátok közösbe...A párodpedig, a kijelentésével együtt egy éretlen kisfiú. - Majd ha rendbejön a kapcs, lesz másik baba... Persze, ha már megcsinálta, vállalja a felelősséget ennek a babának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!