Magas pulzussal babát vállalni?
Nekem is kb ennyi volt. Most terhesen kicsit magasabb, 120 volt utoljára. Azt mondták, hogy ennyi pulzus kell hogy ezt a vérnyomást ki tudjam hozni... max 120/80. Terhesség elött 80/60 volt.
Mondjuk én nem kérdeztem kardiológust arról hogy vállaljak-e babát, de lehet hogy érdemes lenne egy véleményt meghallgatni.
Amúgy 1. gyerekem elött nem volt ez... 140/90 és 80 pulzus.
Úgyhogy változhat ez is a terhességtöl.
Szia. Én 26 éves kisamama vagyok és másfél éve szedek Béta Blokkolót magas pulzusra nekem is 100 volt nyugalomban.
Mi terveztük a babát és mikor terhes lettem a háziorvosom azt tanácsolta, hogy hagyjuk abba a gyógyszert merthogy végülis szervi bajom nincs ki lettem vizsgáltatva. Abbahagytam és másnapra már megint 100 volt a pulzusom nyugalomban ha meg "megterheltem" magam (pl. levittem a szemetet felugrott a pulzusom és alig kaptam levegőt) úgyhogy kellett szednem továbbra is, de egy olyan gyógyszert amit terhesek szedhetnek. Tehát csak gyógyszert kellett váltanom. És igy pulzuscsökkentővel is 90 most a terhesség végén, merthogy ilyenkor többet kell dolgoznia a szivnek. Ha nem szedném a gyógyszert biztos 120 lenne folyamatosan. Úgyhogy ha babát szeretnél nyugodtan, mert ha a terhesség alatt mégjobban megemelkedne a pulzusod nyugalomban is akkor is ott van vésztartaléknak a lehetőség, hogy szedhetsz gyógyszert rá. (bocsi, h ilyen hosszúra sikerült)
38 hetes kismama
Nálam nyugalmi állapotban alap a 130-as pulzus! :) Általában a frászt hozom az orvosokra. Kivizsgáltak többször, semmi rendellenesség nincs, így már nem foglalkozom vele. Vizsgálat előtt mindig jelzem, hogy ne lepődjön meg senki, nem vagyok ideges, nem leszek rosszul, csak gyárilag így lettem összerakva. :)
Két kisfiam van, természetes úton szültem, és semmi problémát nem okozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!