12. heti genetikai uh-n mindenkivel így viselkednek?
Engem a Bajcsy-ba akart rávenni a nő, hogy csináltassam meg, mert túlsúlyos vagyok.
Én csak annyit mondtam rá, hogy ezt az összefüggést még nem hallottam! De amúgy se volt a kedvesség mintaképe!
Előttem mindenki 2-3-4 képpel jött ki, én egyet szerettem volna kérni (12. hét), erre húzta a száját, hogy minek, még semmit nem látni rajta.
Előre rettegek mi lesz 3 hét múlva a 20. heti uh-n! :S
Ooo, bocs az off-ért, de azt hittem a kombinált tesztet mindenkinek megcsinálják alapból. Bajcsys vagyok/voltam, igaz magándokinál, nekem semmibe nem került, megcsinálták. Vagy csak azért, mert magándokihoz járok? Sztem nem..
Amúgy én is besértődtem volna egy kicsit. Nem is azért, amit mondott, hanem mert ahogy.
Én A SOTE II-n voltam a 12. héten UH-n, és ott sem voltak túl kedvesek. Kb 1 percet szánt a vizsgálatra a doki, mondani semmit nem mondott, amikor megkérdeztem tőle, hogy mit is takar a kombinált vizsgálat, azt a választ adta, hogy "az orvosa, aki a beutalót adta, biztos elmondta".
Mire mondtam neki, hogy ha mondta volna, nyilván nem kérdezném. Erre az asszisztens annyit mondott nagy kegyesen, hogy le kell menni, és vesznek vért. Hát köszi... Mondjuk már azon is ledöbbentem, hogy fizetni kellett érte, de igazán az sem zavart volna, ha nem írtak-és mértek volna el mindent, így kijött, hogy közepes a kockázata a Down kórnak!!
Na ekkor fogadtunk magán dokit, mentünk 30.000-ért magán úton kiterjesztett kombinált vizsgálatra, ahol kiderült, hogy minden a legnagyobb rendben, nagyon jók az eredményeim.
És hát a hájról meg... 87 kg voltam a 12. héten a 168 cm-hez. Senki egy rossz szót nem szólt rám, aki AKART , az normálisan meg tudott vizsgálni, aki meg nem, annak meg sz*r eredmények jöttek ki...
Ez a magyar egészségügy sajnos. Bezzeg a magán vizsgált, ami nem 1 perc volt, hanem 1 óra, ott nagyon kedvesek és készségesek voltak, minden kérdésre kimerítő választ adtak, és hát a sértegetésnek híre sem volt.
Sajnos ez van...
A kombinált teszt soha nem kötelező, de mindig ajánlott, nem kor függő az amnicentézis az mi 35 felett mindenképpen kell, de még ez sem lehet kötelező.
Én ugyan sajnos már 28 voltam mikor szültem de egyből küldtek is nem is kombira hanem integráltra pedig az uh-n minden tökéletes volt, de ma már ezekkel a vizsgálatokkal több betegség szűrhető.
ha anyagilag nem túl megterhelő, ajánlott elvégeztetni a kombinál tesztet, kortól függetlenül.
A másik orvos felkeresés jó ötlet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!