Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12. heti genetikai uh-n...

12. heti genetikai uh-n mindenkivel így viselkednek?

Figyelt kérdés
Ma voltam gentikai uh-n az csak egy dolog volt hogy vittem lemezt és nem írtak rá semmit mondván nem működik a gép ez még nem is lett volna probléma, de amikor a nő azt mondta hogy nem látni rendesen a magzatot meg van egy kis háj a hasán na azon kiakadtam teszem hozzá 170cm, 73 kg, igaz van rajtam egy kis felesleg de amikor az első babám szültem akkor 93 kg indultam neki a terhességnek akkor ezt nem tette szóvá, hogy lehet ekkora bunkó egy nő? Erre a végén odaadja a csekket hogy ezt fizessem be mert nem lehetett rendesen látni az adatokat szeritne minden rendbe de a kombinált tesztet csináltassam meg...na ez a pont volt az i-n akkor mondtam neki hogy nem szeretném megcsináltatni, erre még bunkóbb volt azt mondta hogy akkor minek magának a gyerek ha nem képes rákölteni 9 ezret.
2013. jún. 4. 12:46
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Engem a Bajcsy-ba akart rávenni a nő, hogy csináltassam meg, mert túlsúlyos vagyok.

Én csak annyit mondtam rá, hogy ezt az összefüggést még nem hallottam! De amúgy se volt a kedvesség mintaképe!

Előttem mindenki 2-3-4 képpel jött ki, én egyet szerettem volna kérni (12. hét), erre húzta a száját, hogy minek, még semmit nem látni rajta.

Előre rettegek mi lesz 3 hét múlva a 20. heti uh-n! :S

2013. jún. 4. 13:53
 12/27 anonim ***** válasza:

Ooo, bocs az off-ért, de azt hittem a kombinált tesztet mindenkinek megcsinálják alapból. Bajcsys vagyok/voltam, igaz magándokinál, nekem semmibe nem került, megcsinálták. Vagy csak azért, mert magándokihoz járok? Sztem nem..

Amúgy én is besértődtem volna egy kicsit. Nem is azért, amit mondott, hanem mert ahogy.

2013. jún. 4. 13:59
 13/27 anonim ***** válasza:

Én A SOTE II-n voltam a 12. héten UH-n, és ott sem voltak túl kedvesek. Kb 1 percet szánt a vizsgálatra a doki, mondani semmit nem mondott, amikor megkérdeztem tőle, hogy mit is takar a kombinált vizsgálat, azt a választ adta, hogy "az orvosa, aki a beutalót adta, biztos elmondta".

Mire mondtam neki, hogy ha mondta volna, nyilván nem kérdezném. Erre az asszisztens annyit mondott nagy kegyesen, hogy le kell menni, és vesznek vért. Hát köszi... Mondjuk már azon is ledöbbentem, hogy fizetni kellett érte, de igazán az sem zavart volna, ha nem írtak-és mértek volna el mindent, így kijött, hogy közepes a kockázata a Down kórnak!!

Na ekkor fogadtunk magán dokit, mentünk 30.000-ért magán úton kiterjesztett kombinált vizsgálatra, ahol kiderült, hogy minden a legnagyobb rendben, nagyon jók az eredményeim.

És hát a hájról meg... 87 kg voltam a 12. héten a 168 cm-hez. Senki egy rossz szót nem szólt rám, aki AKART , az normálisan meg tudott vizsgálni, aki meg nem, annak meg sz*r eredmények jöttek ki...

Ez a magyar egészségügy sajnos. Bezzeg a magán vizsgált, ami nem 1 perc volt, hanem 1 óra, ott nagyon kedvesek és készségesek voltak, minden kérdésre kimerítő választ adtak, és hát a sértegetésnek híre sem volt.

Sajnos ez van...

14/27 anonim ***** válasza:
Szegény, nagyon sajnállak, hogy rossz élményeid vannak, pedig ez a 12 hetes uh, az első hosszabb vizsgálat, amikor jól lehet látnia baby, megméregetik, megmutogatnak mindent ! Nekem szerencsém volt mert az én dokim a magánrendelőjében is megcsinálhatja ezeket a szűréseket, szóval nem kellett félnem attól,hogy belebotlok egy ilyen vadbaromba.....És annó én sem csináltattam annak idején kombinált tesztet, mellesleg az én dokim meg se említette, hogy kéne, de nem érzem ettől magam felelőtlennek vagy kevésbé jó anyának, de ha ez az orvos úgy gondolta, hogy szükség van rá, akkor sem így kellett volna közölni
 15/27 A kérdező kommentje:
Ha jól tudom az kombinált tesztet amúgy is 30 év felett ajánlják és 35 év felett kötelező, na most én 25 éves vagyok, nem hiszem hogy szükség lenne rá szerintem elmegyek egy másik orvoshoz is hogy uh-zzon meg mert nem nyugtatott meg ez a doki, még azt se mondta mi micsoda mert elég nagy a baba legalább is annyit közölt hogy nagy a gyerek szívhang van tarkótedő 1.8 mm ülőmagasság 57 szerintem az datok jók de elő fogom szedni a lányom 12. heti leleteit. A kombináltat meg csak akkor fogom megcsinálni ha a másik doki akihez megyek azt mondja. És őszinte legyek igen a hájas rész is zavart egy kicsit 95 kilóval jöttem ki 2 éve a kórházból most 73 vagyok leadtam jó sok kilót mire jött a kistesó ez a doki meg csak ennyit mondd szájhúzva hogy van egy kis háj a hasán, na és mutasson nekem egy olyan kismamát (rubint rékán kívül) akin nincs egy kis háj. Meg amikor a kezembe nyomta a csekket, meg sem kérdezte hogy meg akarja csináltatni?
2013. jún. 4. 14:24
 16/27 A kérdező kommentje:
Kedves 13. válaszoló akkor te tényleg egy ősbunkót fogtál ki mert a sote II nagyon rendes orvosok és asszinsztensek vannak, én ott szültem a lányom és panaszom nem lehet. Mondjuk akkor magándokihoz jártam, de ő sajna most nincs M.O. nem csodálom....minden jó és normális orvos hamarosan el fog menni
2013. jún. 4. 14:26
 17/27 anonim ***** válasza:

A kombinált teszt soha nem kötelező, de mindig ajánlott, nem kor függő az amnicentézis az mi 35 felett mindenképpen kell, de még ez sem lehet kötelező.

Én ugyan sajnos már 28 voltam mikor szültem de egyből küldtek is nem is kombira hanem integráltra pedig az uh-n minden tökéletes volt, de ma már ezekkel a vizsgálatokkal több betegség szűrhető.

2013. jún. 4. 14:28
 18/27 anonim ***** válasza:

ha anyagilag nem túl megterhelő, ajánlott elvégeztetni a kombinál tesztet, kortól függetlenül.

A másik orvos felkeresés jó ötlet. :)

2013. jún. 4. 14:32
 19/27 anonim ***** válasza:
Én 28 voltam, amikor terhes voltam, kérdezés nélkül megcsinálták a Bajcsyban. Nem fizettem érte. A sejtbank által kiadott eredményt kaptam meg egy összehajtott kis füzetszerűségben vagy lapon.
2013. jún. 4. 14:33
 20/27 A kérdező kommentje:
Összesen azt mondta a doki hogy 3 betegséget szűrnek ezzel, persze ezt is flegmán közölte, nem tudom hogy bal lábbal kelt vagy csak én nem voltam neki szimpatikus. Mindegy remélem legközelebb nem ő lesz az uh-nál amikor megyek, illetve hogy az orvosok nem ilyenek.
2013. jún. 4. 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!