Szerintetek is önző vagyok?
Jól csinálod!
Én is turiba vettem a ruhákat, most is ott veszem neki még mindig! :D Nem adok egy nadrágért 4000 ft-t a gyereknek csak azért, hogy azt mondhassam a h&m-be vagy a c&a-ba vettem!
Minőségibb és vagányabb cuccok vannak a turikba!
A mi drágánk júliusban jön, a kicsinek csak használt ruhái vannak, de gyönyörűek, a babakocsi is használt, de senki sem hiszi el :)
A matraca és a cumisüvege új, abból a legjobb minőséget vettük!
A párom ruhái szinte mind újjak, boltból vannak persze nézzük a leárazásokat, mégsem érzem önzőségnek.
Míg a férjem évekig hordja a ruháit, a kicsire lehet 2szer tudod feladni!
Ez nem önzőség!
12-es vagyok! Pont ezért nem veszem meg a méregdrága ruhákat! Van amit turiba vettem és 2X volt a lányomon. Jó szerencse, hogy a tesó is kislány lesz, így talán rá többet tudom adni.
Én is turiból öltözöm, és a párom is (ő akarja, nem szereti a puccos boltokat).
Mi is turizzuk majd a rucikat.Megbeszéltük,hogy akkor veszünk újat,ha valamit nagyon kár otthagyni vagy rettentően megtetszik.Meg,hogy párat tőlünk is kapjon.A többi turis és kölcsön ruci.A kocsit azért nem akarom használtan,mert ha kerékcserére viszem,hogy sokáig bírja,szinte ugyanott vagyok,ráadásul egy kocsiba vagyok béleesve,ami nem sokkal olcsóbb használtan.
Sok mindent szeretnék majd bizományiból,pl. Baldachin-rúd,így spórolok min. egy ezrest.Ágyat apuka újat akar,én nem ragaszkodtam az újhoz csak,hogy a matrac új legyen.Nem vagy önző szeríntem csak tudod ebben a témában mindenki szakértő és még ha ő ugyanezt tenné is,dafke az ellenkezőjét állítja,hogy többnek tűnjön.
Nekem pl.a barátnőm a fodrászom így az ingyenes,a körmösöm is,de tartok a lenéző tekintetektől,ezért azt magam csinálom,bár most nemigen bírom a hosszút.Egy kozmetikus elkellne igaz,de abból a pénzből inkább eszem egy csomó almát.Eddig bármit használtam az arcomra csak rosszabb lett,azt hiszem a kozmetikus két naponta kéne sajna.Na befogtam :-)
Ne törődj túl sokat mások hülyeségeivel! ;-)
Ez nem önzőség. Én ugyanígy voltam tavaly. Újat nem sokat vettünk.20ezerért vettünk babalocsit , így is sok sokminden. 60ezret nem költök egy kocsira, amit nem sok ideig használok, és ha belegondol az ember a különbözet 40 ezret lehet a gyerekre költeni,hisz az évek alatt sok sok mindenre lesz még szüksége.Nekünk is sok turis ruhánk van, néhány új, az orvoshoz meg családi összejövetelekre, de a turisok épp olyan jók mint az újak, néha jobbak is, hisz mit nyű el egy pici gyerek rajta.Amúgy is villám gyorsan kinövik. Már így is fél szekrénnyi ruhát kellet kiselejteznem mert kinőttük. Én a helyedbe egy percig nem érezném magam emiatt rosszul, én se tettem, hanem te is , meg sokan mások is praktikusan gondolkodol.Nem vagy azértt önző mert használtat vásároltál. Mi pl.Most ülést veszünk a leányzónak és ez új lesz, de a kompja, a ruhái meg sok mindene használt. A játszószőnyege volt új meg a kádja, meg apróbb dolgok de nagyon a többi nem.Tehát ne szomorkodj, és csak készülj a pici érkezésére, aki meg mást mond azt engedd el a füled melett.:) Jó bababvárást.
7hós kislány anyukája
Nem vagy önző, szerintem. Mi sok mindent kapunk, van, amit kéz alól veszek, van, amit újonnan. Mikor hogyan. De valószínű, hogy elküldeném a fenébe azt, aki olyat vágna hozzám, hogy a gyereken spórolok. Nem, nem spórolok, csak gyakorló anya ismerősöktől tudom, hogy egy-egy méretet, például a babakelengye kezdő méreteit, pár hétig hordanak. Remekül néznek ki a 10 000 Ft-os ruhák is, de úgy vagyok vele, hogy inkább megveszem máshol, olcsóbban, és ami ebből megmarad, azt más kisruhákra, kiegészítőkre költöm. Mint mondtam, sok mindent kapunk, például párom tesójáéktól, megbízható, nagyon igényes helyről. Eleinte mi is pironkodtunk elfogadni a holmikat, de mondta a sógornőm, hogy azt a pénzt, amit kiságyra/babakocsira, stb. költenénk, költsük inkább pelenkára, popsitörlőre, vagy bármi másra, amit ők nem tudnak adni, de éljünk a lehetőséggel, mert szívből adják, és kelleni fog másra is a pénz. Ők egyébként nagyon jól állnak anyagilag, mi se panaszkodhatunk, hogy éheznénk, de megfogadva a tanácsot, én is igyekszem megfogni a pénzt, és inkább ami megmarad, abból mondjuk veszek egy-két drágább dolgot, amit nem biztos, hogy csak úgy megengedhetnénk, ha éppen abban a hónapban ki kellett volna adni a pénzt légzésfigyelőre, kiságyra meg komódra.
Az meg a te és a párod privát magánügye, hogy milyen egyéb kiadásokra áldoztok. Senkinek semmi köze az anyagi helyzetetekhez, és aki erre megjegyzést tesz, az elég bunkó. Arra költesz és annyit, amire akarsz. Ti pénzetek, ti dolgoztatok meg érte. Hogy havi egyszer elmész körmöshöz meg fodrászhoz, szerintem olyasmi, amit mások max. irigyelnek, és ezért savanyú a szőlő.
Ne foglalkozz velük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!