Lehet belőle probléma ha a munkáltató a munkába állásom után szerez tudomást a terhességemről?
Tegyük fel egy állásinterjún sikerrel járok, felvesznek. Elkezdek dolgozni, de még én sem tudok róla, hogy terhes vagyok. Pár héttel a munkakezdés után észreveszem, és szólok a főnökömnek.
Lehet ebből bármilyen probléma (kirúgás vagy bármi egyéb)?
Csak komoly válaszokat kérnék szépen, köszönöm!
Az állásinterjúra menj el, mert még az is lehet, hogy csak pár hónap múlva esel teherbe. Azt, hogy mikor akarsz gyereket elvileg meg sem kérdezheti, bár sokan tesznek a szabályokra.
A titkolózást és a sumákolást én sem szeretem, ha összejön az állás és a baba is, akkor időben szólnék, hogy ez van...
Szerintem, várjatok, míg felvesznek, letelik a próbaidő és utána essetek neki a babaprojektnek. Ha úgy mész oda, hogy babát vársz, nem fognak felvenni. Bölcsiben emelgetni kell a gyerekeket, bármit összeszedhetsz tőlük, és nem fogja bevállalni a munkáltató, hogy állandóan táppénzen legyél, vagy hogy kiírjon az orvos, mert ez tudtommal veszélyeztetett munkakörnek számít.
Ha nem szólsz, akkor megtévesztés miatt azonnali hatállyal kirúghatnak.
Nem egyszerű helyzet, de én inkább javasolnám, hogy várjátok ki a 3 hónapot, és utána...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!