Mi az a teljesen fölösleges dolog, amit semmiképpen ne vegyünk a babának?
a listánk megvan-de van néhány olyan dolog,amiért az áruházak rengeteg pénzt kérnek-és nem is használjuk majd. segitenétek,hogy ti minek nem vettétek hasznát?
-gondolok itt a hasleszoritótól a sterilizálóig,mindenre..
köszönöm
Ha újrakezdeném:
Magamnak nem vennék hálóinget, mert a kórházban szinte mindenki rendes kényelmes gatya póló változatban volt, én meg megvettem 5000ért a 3 hálóinget, mert a védőnő azt mondta csak azt szabad... na persze.
Nem venném meg a 6 db pamut bugyit kb 3000ért, mert sokkal jobb az eldobható bugyi, de erre is későn jöttem rá.
Nem venném meg a kicsi cumisüvegeket (120ml-es), mert egyszer sem használtam őket, csak a nagyokat. (2db 3000Ft volt kb.)
Nem venném meg az elektromos mellszívót, mert utólag kiderült, hogy semmire nem jó, gyengén szív, hangos mint az állat, és büdösödik (Medela. 25ezer FT)
Nem venném meg az orrszi-porszit (2000FT), mert egyszer sem használtuk. Csak akkor venném, ha már kell, de nekünk tökéletes volt a kézi orrszívó.
légzésfigyelő - mellettem aludtak 1 éves korig
kicsi kád pláne a ergonomikus kb 3-4 hónap alatt kinövi - teljesen jó a nagyobb fajta abban még a kertben is tudd pancsolni 2-3-4 évesen
pelenkázó komód, szivacs stb... (mindig az ágyon pelenkáztam úgy kényelmesebb)
szoptató párna - oldalt fekve szoptattam - közben lehet olvasni telefonálni játszani a nagyobbal stb....
óriás ezer funkciós babakocsi -- max sétálni jó de a buszra felpakolni????? egyedül????? ráadásképp a kocsiba se fért más mellé
sterilizátor/cumisüveg/cumi és tsa. -- szoptak nem kellet
tonna ruha -- volt amit nem is vettek fel mert kinőttek addigra
kenguru -- inkább kendő kényelmesebb mindkettőnknek
ágyneműszet -- lepedő + paplan + huzat max vagy hálózsák + lepedő
baldachin -- max dekoráció
zenélőforgó -- hát a 3-ból 2 gyerek szerette a 1 utálta - szal gyerekfüggő
fejlesztő játék -- kizárt, sok egyszerű kombinálható a fantáziát megmozgató játék van - az egyfunkciós zenélő izék csak egy ideig kötötték le őket
Nekem a légzésfigyelő hasznos volt,nyugodtabb voltam:)
10 hónapos a kislányom,amit megvettünk,de nem kellett:
-baldachin az ágy fölé,sötét volt a szoba,nem szerettem.
-szoptatós párna,és melltartó,mert egy gramm tejem nem volt.Jó,ez "kivételes" eset,tudom,de nekünk felesleges volt.
-popsitörlőkendő melegítő (ha visszagondolok,akkor "úristen,ez minek kellett??")
-vízhőmérő (3 napig használtuk,utána már éreztem magamtól is.)
-hordozókendő (soha nem használtam,a bébihordozóban volt itthon,az szépen ringatta) de ez változó,valaki dicshimnuszokat mond róla,egyesek nem szeretik
-pelenkázó,az elején még előszeretettel használtam,de aztán már csak "ledobtam" a garnitúrára vagy a játszószőnyegre és gyorsan bepelenkáztam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!