Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi az a teljesen fölösleges...

Mi az a teljesen fölösleges dolog, amit semmiképpen ne vegyünk a babának?

Figyelt kérdés

a listánk megvan-de van néhány olyan dolog,amiért az áruházak rengeteg pénzt kérnek-és nem is használjuk majd. segitenétek,hogy ti minek nem vettétek hasznát?

-gondolok itt a hasleszoritótól a sterilizálóig,mindenre..

köszönöm

2013. ápr. 20. 13:50
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
17-es vagyok, még mindig, mérleget nem veszünk, védőnőnél barátnőmnél le tudom mérni, vagy majd kölcsönzök... Illetve szopipárnám is lesz, de az olcsóbbik fajta, 2800 Ft-os! Ennyi azt hiszem most már :D
2013. ápr. 20. 14:35
 22/38 gabszem ***** válasza:
hát a légzésfigyelőt nem mondanám feleslegesnek... a sterilizálóról én is azt gondoltam, hogy milyen hülyeség, aztán kaptam egyet Karácsonyra és imádtam. Csak beleraktam az elmosott cumisüvegeket, kis vizet, be a mikróba 5 percre és kész... a szoptatós párna tényleg hülyeség, bár van aki meg szereti, én hasleszorítót nem használtam, de pl sógornőmnek nagyon csúnyán megnyúlt a hasa, neki kellett. Szerintem látni fogod hogy mi az ami hülyeség, olyan dolgokat akarnak már eladni, hogy csak nézek sokszor...
2013. ápr. 20. 14:48
 23/38 gabszem ***** válasza:
ja a mérleg tényleg felesleges, mi béreltünk 3 hónapig egyet, az is bőven jó
2013. ápr. 20. 14:49
 24/38 anonim ***** válasza:

Ha újrakezdeném:

Magamnak nem vennék hálóinget, mert a kórházban szinte mindenki rendes kényelmes gatya póló változatban volt, én meg megvettem 5000ért a 3 hálóinget, mert a védőnő azt mondta csak azt szabad... na persze.

Nem venném meg a 6 db pamut bugyit kb 3000ért, mert sokkal jobb az eldobható bugyi, de erre is későn jöttem rá.

Nem venném meg a kicsi cumisüvegeket (120ml-es), mert egyszer sem használtam őket, csak a nagyokat. (2db 3000Ft volt kb.)

Nem venném meg az elektromos mellszívót, mert utólag kiderült, hogy semmire nem jó, gyengén szív, hangos mint az állat, és büdösödik (Medela. 25ezer FT)

Nem venném meg az orrszi-porszit (2000FT), mert egyszer sem használtuk. Csak akkor venném, ha már kell, de nekünk tökéletes volt a kézi orrszívó.

2013. ápr. 20. 14:51
 25/38 anonim ***** válasza:

légzésfigyelő - mellettem aludtak 1 éves korig

kicsi kád pláne a ergonomikus kb 3-4 hónap alatt kinövi - teljesen jó a nagyobb fajta abban még a kertben is tudd pancsolni 2-3-4 évesen

pelenkázó komód, szivacs stb... (mindig az ágyon pelenkáztam úgy kényelmesebb)

szoptató párna - oldalt fekve szoptattam - közben lehet olvasni telefonálni játszani a nagyobbal stb....

óriás ezer funkciós babakocsi -- max sétálni jó de a buszra felpakolni????? egyedül????? ráadásképp a kocsiba se fért más mellé

sterilizátor/cumisüveg/cumi és tsa. -- szoptak nem kellet

tonna ruha -- volt amit nem is vettek fel mert kinőttek addigra

kenguru -- inkább kendő kényelmesebb mindkettőnknek

ágyneműszet -- lepedő + paplan + huzat max vagy hálózsák + lepedő

baldachin -- max dekoráció

zenélőforgó -- hát a 3-ból 2 gyerek szerette a 1 utálta - szal gyerekfüggő

fejlesztő játék -- kizárt, sok egyszerű kombinálható a fantáziát megmozgató játék van - az egyfunkciós zenélő izék csak egy ideig kötötték le őket

2013. ápr. 20. 15:16
 26/38 anonim ***** válasza:
67%
A lepontozason butasag volna fennakadnom, de erdemes utanajarni annak, h csokkent-e a sids-es esetek szama az otthoni legzesmonitorozas nyoman. A valasz persze hatarozott nem. Amikor csipog altalaban fiziologias apnoet jelez, ezert en a praxisomban sem ajanlom senkinek, a kolllegaim tulnyomo reszevel egyetemben, mert anyuka reszerol szupi fuggoseget csinal, mas haszna nincs. Abba bele sem megyek, hogy hany es hany cikk van a nemzetkozi szakirodalomban, amely arrol szamol be, h a sidses esetek oriasi hanyada minor szuloi gondatlansag eredmenye. Amennyiben legzesgondok vannak, az a korhazban kiderul, osztalyos monitorozast igenyel, es bolti legzesfigyelo nem alkalmas a kesobbi otthoni kovetesre, tekintve, h regisztratumot nem keszit. Ezek fenyeben mertem, merem allitani, h iszonyu felesleges. A forgalmazasat pedig (bizonyos jobb, hasznos tipusoket) venykotelesse tennem, ugyanis szerintem tisztessegtelen piaci magatartas a szuloket baromsaggal beremiszteni, aztan azert, h ugy erezzek, tesznek valamit egy baromi ritka, idegrendszeri eredetu problema kikuszoboleseert, vesznek egy 30ezres kutyut... szoval igen, ha lepontozodik a valaszom, akkor is butasag beszerezni. A sterilizalo ugyanez-nem alkalmas arra, amire terveztek.
2013. ápr. 20. 15:21
 27/38 anonim ***** válasza:
17-es vagyok, tényleg csak érdeklődöm, hogy ha már orvos is van köztünk, akkor mondjátok már meg nekem, hogy ha mondjuk 3-4 hónapig köztetek alszik a pici, akkor te felébredsz arra ha nem vesz levegőt??? Ne haragudjatok ha butaságot kérdezek..
2013. ápr. 20. 15:33
 28/38 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy ebred fel. Nyilvan egy legzesproblemas ujszulott anyukajanak sem mondjuk, h aludjon bebivel egy agyban, mert az majd jo lesz. Sot, azt mondjuk, h ne. De lehet h ugy ertette a valaszolo, h a sajat agyukba nem tudott volna tenni, ha akar, akkor sem. Gondolom senki nem gondolja, h felebred arra, h nem lelegzik mellette a gyerek. Engem mondjuk az is erdekel, h miert jut eszebe valakinek, h nem fog lelegezni a gyermeke, mert ez a ritkanal is ritkabb. Egy sidses esetet tudok egyebkent. O anyukaja mellett, a babakocsiban halt meg.
2013. ápr. 20. 15:42
 29/38 anonim ***** válasza:
Köszönöm a választ, igen én is így értettem, csak nem esett le először :D Egyébként mi is sokáig gondolkoztunk a légzésfigyelőn, de úgy néz ki, hogy barátnőmét vesszük meg szinte ingyen.. egyébként nem költenék rá, mert nekünk se volt és mégis megvagyunk...
2013. ápr. 20. 15:52
 30/38 anonim ***** válasza:

Nekem a légzésfigyelő hasznos volt,nyugodtabb voltam:)

10 hónapos a kislányom,amit megvettünk,de nem kellett:

-baldachin az ágy fölé,sötét volt a szoba,nem szerettem.

-szoptatós párna,és melltartó,mert egy gramm tejem nem volt.Jó,ez "kivételes" eset,tudom,de nekünk felesleges volt.

-popsitörlőkendő melegítő (ha visszagondolok,akkor "úristen,ez minek kellett??")

-vízhőmérő (3 napig használtuk,utána már éreztem magamtól is.)

-hordozókendő (soha nem használtam,a bébihordozóban volt itthon,az szépen ringatta) de ez változó,valaki dicshimnuszokat mond róla,egyesek nem szeretik

-pelenkázó,az elején még előszeretettel használtam,de aztán már csak "ledobtam" a garnitúrára vagy a játszószőnyegre és gyorsan bepelenkáztam

2013. ápr. 20. 18:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!