Miért vagyok ilyen ideges a munkahely miatt, miért nem
tudok már a babára, az anyaságra koncentrálni?
Figyelt kérdés
Eljöttem tp-re, átadtam a munkaköröm hivatalosan, minden rendben volt. Már az anyaságra kéne készülnöm, itthon rendezkednem nyugodtan, de nem tudok, mert folyton azon aggódom, hogy mi van ha hívnak a munkahelyről, hogy ez és az nem volt jó, vagy nem jól csináltam meg, szóval valami gond van. Miért érdekel ennyire, miért vagyok ideges, amikor tudomásom szerint rendben adtam át mindent?
Köszönöm a normális válaszokat!
32+1 hkm
2013. ápr. 8. 14:41
1/3 anonim válasza:
Nyugtasd meg magad, mindent jól átadtál az utódodnak a munkahelyeden! Kezdj el foglalkozni azzal, megvan-e minden kis ruha, pakold össze a dolgokat, ami a kórházba kellenek. Beszélgess a barátnőiddel, és ezek mellett is biztos van egy csomó dolog, amire eddig nem volt időd )és amire nem is lesz szülés után). Az ilyen és ehhez hasonló tevékenységekkel és gondolatokkal hátha hamarabb rááll az agyad az anyaságra. Azt mondják, nyaralni 2 hétre kell elmenni legalább, mert 1 hétig az embernek a munkáján kattog az agya, a 2. hétre tud kikapcsolni igazán. De ami még fontosabb, a munka az csak munka. A baba sokkal fontosabb, és ezt hamarosan Te is érezni fogod. 24 hkm
2013. ápr. 8. 14:52
2/3 anonim válasza:
Ha mindent rendben átadtál, szerintem felesleges aggódnod. Ha fel is hívnak, biztosan nem azért, hogy leszúrjanak. Valószínűleg kell még egy kis idő, amíg átállsz az "otthoni üzemmódra". Pár nap múlva már biztosan nem fog érdekelni a munkahelyed.
Egyébként én is ilyen voltam, azzal a különbséggel, hogy én nem tudtam átadni a munkakörömet, mert hirtelen kerültem kórházba.
2013. ápr. 8. 14:52
3/3 anonim válasza:
Amúgy anyai ösztön, hogy szervezkedsz, rendezgetsz, és mindent szépen el akarsz rendezni magad körül. Viszont tudatosan kéne az agyadnak megálljt parancsolni, mert az idegeskedés görcshöz vezethet. Egy terhes kismamára nem haragszanak akkor sem általában, ha véletlenül vmit elrontott. Amúgy meg mi van akkor, ha tényleg rontottál? Mire visszamész dolgozni 2 év múlva, rég elfelejtik :) Anyuka leszel, ez most a top prior:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!