Kirúghatnak az új Mtv. Szerint, ha terhes vagyok, de még én sem tudok róla, és nyilvánvalóan emiatt nem tudtam még írásban bejelenteni?
Korábban így volt: "A terhességgel kapcsolatos legfontosabb védelem a felmondással kapcsolatban áll fenn. A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt a terhesség ideje alatt.
Ha a munkavállaló a felmondás közlésekor terhes, úgy a védelem fennáll abban az esetben is, amennyiben arról sem a munkáltató, sem a munkavállaló nem tudott.
A terhességét szándékosan elhallgató, eltitkoló munkavállaló azonban a felmondási tilalomra nem hivatkozhat"
Persze hogy kirúghat, hisz nem vagy terhes, csak szeretnél az lenni!!!
Akkortól nem rúghat ki, ha orvos igazolta hogy terhes vagy, és ezt a munkáltatódnak bejelenteted!
Köszönöm a válaszokat, akkor jól sejtettem.
Utolsónak:
Nem arra gondoltam, amit írtál...Pl. pár hetes terhességet legtöbbször még észre sem veszi az ember, ráadásul a 8. hétig nem is biztos, hogy megmarad..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!