Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 37 hetes terhesen bevállalnáto...

37 hetes terhesen bevállalnátok így egy ballagást?

Figyelt kérdés

Párom unokatestvéréhez lennénk hivatalosak 4 hét múlva, én akkor leszek valamivel több, mint 37 hetes kismama. 300 km-t kellene vonatoznunk két átszállással.

Már most is szép méretes a pocakom, ezen a hétvégén hazautaztunk a párom családjához és így is nehezen ment a vonatra fel-, leszállás, nem tudok már métereset lépni és ugrani a jó öreg vonatainkról sajna ez van, bár ez csak egy dolog.

Párom szülei emeletes házban laknak, mi fent alszunk mindig (ahol nincs fürdő és wc). Jönnek nagyszülők is, így természetes, hogy a lenti, vendégszoba az övék. 10 percenként járok pisilni, éjszaka is kelek 2-3-szor minimum, nem szeretnék ott zavarni senkit.

Fent egy kihúzható kanapén alszunk, ami nem terhesen is baromi kényelmetlen tud lenni és kicsi kettőnknek, így nem tudom...

Abban sem vagyok biztos, hogy végig tudok állni másfél-2 órát.

A lényeg, nem mondtam egyértelműen nemet, a párommal úgy beszéltük meg, hogy ő mindenképpen megy, én pedig majd meglátom akkortájt hogy érzem magam, képesnek érzem e magamat ekkora útra majd, stb. Túl sok megértést a családjától nem kaptam... Anyukám azt mondta az én testem, én érzem, ha úgy gondolom nekem akkor már ekkora kiruccanás nem fér bele, nem érezném ott kényelmesen magamat, akkor inkább ne menjek, nem kell a stressz.

Anyósék erőltetik, hogy nem lesz semmi bajom, ha elmegyek.

Szimplán csak kíváncsi lennék, hogy ti bevállalnátok-e így? Ne hisztizzek, fogjam magam és menjek? :)

2013. ápr. 7. 18:54
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló szituban voltam a kislányommal való terhességem alatt. Ballagásra voltunk hivatalosak férjem keresztfiához. A szomszéd városban volt a ballagás, autóval közlekedünk.

Azon a héten voltam orvosnál, és mondta, hogy Ő legszívesebben befektetne a kórházba, mert keményedett kicsit a hasam. Én meg mondtam neki, hogy az nem lenne jó ötlet, hétvégén ballagásra megyek. Ő meg közölte velem, hogy oda aztán tuti nem, mert reggel 8-kor felvételre jelentkezem az osztályon. Bementem, befeküdtem, majd pénteken bepróbálkoztam az osztályvezető főorvosnál, hogy adjon kimenőt a ballagásra. Ugye mondanom sem kell ,hogy nem kaptam. Azt mondta, hogy egy 37-38 hetes kismamának semmi keresnivalója egy akkora tömegben.

2013. ápr. 7. 20:54
 22/29 A kérdező kommentje:

Megmondom őszintén nagyon rosszul esett az, hogy anyósom, mint nő és mint két gyermekes anyuka, már elfelejtette, hogy milyen várandósnak lenni és csak annyira veszi figyelembe az én érdekeimet, hogy "megkérdezi a rokonokat, aludhatunk-e náluk". Én ezért is hagytam annyiban, nem fogok erősködni. A páromat faggatta, de igen, én lehet kicsit túl lelkis vagyok, de az utazás mellett zavar, ha 3-4 éjszakát átvirrasztok, zavar, ha mindenkit felverek a wc-re járkálásommal, zavarna, ha esetleg nem bírnám végigállni a ballagást.

A saját édesanyám szavára jobban hallgatok, ő pedig azt mondja, hogyha nem érzem úgy sem testileg és mostmár lelkileg sem, hogy ott kéne lennem, akkor inkább ne menjek, majd ha nem akarok egyedül lenni, inkább utazik ő hozzám és csinálunk valami "csajos" hétvégét, vásárolunk a babának még ezt azt, stb. :) Anyu meg extra figyelmes, amióta terhes vagyok, nagyon várja az unokát, jobban félt, mint gyerekkoromban. :)

A páromat nem akarom visszatartani, ha menni szeretne, akkor hagy menjen, sőt küldtem is, menjen nyugodtan. Ha anyukám itt lesz velem a hétvégén és legrosszabb esetben tényleg akkor szülök, akkor mégsem leszek egyedül. Tudom, ez azért nem ugyanolyan, apuka fontos pillanatokról maradna le, de bízom benne, hogy nem így alakul. :)

Lényeg a lényeg, egyre biztosabb vagyok benne nektek köszönhetően, hogy jobb lesz nekem itthon. Rémképek vannak előttem, hogy egy jó mocskos vonaton indul be a szülés 6 másik ember között ülve. :) Ha már választani lehet, akkor induljon be inkább úgy, hogy itthon vagyok és a párom nincs mellettem, mint vonaton, állomáson, ballagáson, vagy rokonoknál családi kaja közben.

2013. ápr. 7. 21:38
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Most csak gondolj bele. Megindul ott a szülés (jobb esetben nem a vonaton). Elég nagy rá az esély. Egy idegen városban, egy idegen kórházban kéne szülnöd, ott tölteni azt a pár napot a kórházban, majd hazautazni egy pár napos babával? Terhesen még ki lehet bírni az utazást, de egy szülés után pár nappal? Hát elég durva lenne. Maradj csak otthon, kit érdekel, ha nem értik meg, pár napig beszélnek rólad, aztán minden megy tovább! :)
2013. ápr. 7. 21:53
 24/29 A kérdező kommentje:
Hát ebbe bele sem merek gondolni. Bár az én szüleimben azért van annyi, hogy a pár napos unokájukat nem hagynák vonatozni hazafelé, ahogy engem sem, eljönnének értünk, de azért ilyenre ne kerüljön sor!
2013. ápr. 7. 22:23
 25/29 adriennjeni ***** válasza:
Semmiképpen nem vállalnám be. A távolság is nagy, meg hát a vonat. Maradj szerintem otthon, meg kell hogy értsék, a párod képviselhet téged. Ha nem tetszik nekik, akkor nem tetszik. Gondolom nem szeretnél egy korábban szülést vagy egy jó kis fertőzést. Gondold meg!
2013. ápr. 8. 14:41
 26/29 anonim ***** válasza:
Az tök jó, h a pároddal vagytok annyira rugalmasak, h elmehet ő is egyedül, mondhatod neki, h mulasson egy nagyot a leendő apuka. Ez lesz egy darabig az utolsó alkalom...:) Az unokatesót meg szépen felhívnám, és nagyon kedvesen elmondanám, h elnézést, most nem tudod bevállalni az utat, ez neked sok lenne, de mindenféle jót kívánsz neki, és majd a párod ad egy puszit neki a nevedben.
2013. ápr. 8. 15:46
 27/29 anonim ***** válasza:

Nincs időm most végigolvasni mások mit írtak, én egy dolog miatt nem vállalnám be: mi van, ha beindul a szülés, hogy jutnék el belátható időn belül a saját kórházamba? Még ha autóval mennétek, akkor azt mondom, hogy talán, ha van esély rá, hogy max. 2 órán belül bejutsz a kórházba...de vonattal...gondolom nem akarsz idegen orvosnál, idegen kórházban, 300 km-re az otthonodtól szülni.

Bajod amúgy biztos nem lenne attól, hogy elmész, persze, ilyenkor már rohadt kényelmetlen minden, de otthon is az...szóval én csak ebből az okból nem vállalnám, hogy ebben az időszakban már végül is bármikor megszülhet az ember, és nem akarnék máshol szülni mint ahogy tervezem.

36+3 hkm

2013. ápr. 8. 16:05
 28/29 anonim ***** válasza:
Semmi esetre sem!!!Kinek hiányzik egy vonaton elfolyó magzatvíz???Szerintem már az szégyen,h egyáltalán felmerült,h menj el.Hogy várhatnak el ilyent?Én 37 hetesen szültem,tök jól voltam,minden teljesen ok volt és egyszercsak elfolyt a víz....
2013. ápr. 16. 22:01
 29/29 A kérdező kommentje:

Nem megyek, már eldöntöttem. Ehhez nagyban hozzájárult a ti véleményetek is. Első babával még nem tudom mire számíthatok. A doki annyira belém beszélte az optimális 39. hetet, hogy eddig konkrétan fel sem merült benne komolyan, hogy előbb is szülhetek és a frásznak sem hiányzik, hogy ez útközben, vagy más környezetben történjen (és akkor a kellemetlenségekről ugye még szó sem esett). Lesz ami lesz, én így döntöttem, ha ezt képtelenek megérteni, akkor ez van.

Egyébként az újabb téma, hogy persze mert most nem megyek, utána meg jó ideig azért nem, mert pici lesz még a baba... Hát erre most mit reagáljak? Udvariasan kijelentettem, hogy majd eljönnek ők látogatóba és kész. Persze arra szívják a fogukat, mert milyen drága elautózni/vonatozni idáig. (Mintha nekünk olcsóbb lenne.

Anyukám jön hozzám arra a hétvégére, majd kitalálunk valami közös programot. :)

2013. ápr. 16. 23:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!