37 hetes terhesen bevállalnátok így egy ballagást?
Párom unokatestvéréhez lennénk hivatalosak 4 hét múlva, én akkor leszek valamivel több, mint 37 hetes kismama. 300 km-t kellene vonatoznunk két átszállással.
Már most is szép méretes a pocakom, ezen a hétvégén hazautaztunk a párom családjához és így is nehezen ment a vonatra fel-, leszállás, nem tudok már métereset lépni és ugrani a jó öreg vonatainkról sajna ez van, bár ez csak egy dolog.
Párom szülei emeletes házban laknak, mi fent alszunk mindig (ahol nincs fürdő és wc). Jönnek nagyszülők is, így természetes, hogy a lenti, vendégszoba az övék. 10 percenként járok pisilni, éjszaka is kelek 2-3-szor minimum, nem szeretnék ott zavarni senkit.
Fent egy kihúzható kanapén alszunk, ami nem terhesen is baromi kényelmetlen tud lenni és kicsi kettőnknek, így nem tudom...
Abban sem vagyok biztos, hogy végig tudok állni másfél-2 órát.
A lényeg, nem mondtam egyértelműen nemet, a párommal úgy beszéltük meg, hogy ő mindenképpen megy, én pedig majd meglátom akkortájt hogy érzem magam, képesnek érzem e magamat ekkora útra majd, stb. Túl sok megértést a családjától nem kaptam... Anyukám azt mondta az én testem, én érzem, ha úgy gondolom nekem akkor már ekkora kiruccanás nem fér bele, nem érezném ott kényelmesen magamat, akkor inkább ne menjek, nem kell a stressz.
Anyósék erőltetik, hogy nem lesz semmi bajom, ha elmegyek.
Szimplán csak kíváncsi lennék, hogy ti bevállalnátok-e így? Ne hisztizzek, fogjam magam és menjek? :)
Én sem vagyok a "betegség" felfogás híve, nem is érzem magamat annak, bár vannak nehézségeim, de összességében egyelőre nagyon szeretem ezt az állapotot. :) Ennek ellenére gondolom úgy, hogy nem feltétlenül szeretnék én már ebbe így belevágni. (Első baba, nem tudom hetek múlva hogy fogom érezni magam) Nem esik jól lépcsőzni és bár tudok, nem hiányzik, hogy este sötétben óvatosan botorkálva leessek a lépcsőn, vagy bármi. Ha nem is festem az ördögöt a falra, akkor is kellemetlen lejárni pisilni. Anyósom rossz alvó, a fürdő/wc ott van a szobájuk mellett, illetve a vendégszoba mellett, minden wc lehúzással és lépcsőn csörtetéssel ébresszem fel az egész házat? Baromira kellemetlenül érezném magamat, még ha meg is nyugtatnak, hogy nem kell.
Én se tudnék sokat aludni, a ballagást sem biztos, hogy végig bírom állni, jobb lenne itthon maradni.
A szülésen is gondolkodtam, abszolút nem szeretnék ott szülni, pláne nem útközben!
A lényeg, hogy bármennyire is szeretem a párom unokatestvérét, elég jó viszonyban vagyunk, nyaralt nálunk csomószor, stb, azért most még is nyűgnek érezném az egészet.
Én nem álltam le magyarázkodni, miért maradnék inkább itthon, a páromat megkérdezte az anyja, hogy miért nem akarok menni (vajon miért???), ő mondta el neki az itt is felsorolt érveim jó részét. Mindezek ellenőre erőltetik. Még az unokatesóék is meglesznek kérdezve, hogy nem aludhatnánk-e náluk, vagy a másik nagyszülőknél, mosdóközelben, lépcsőmentes környezetben, kényelmesen. Egyre jobb... :D
Még vacillálok, de örülök, hogy ennyien egyetértetek velem (ezek szerint nem én hisztizem túl), mégha apróságok is, amiket felsoroltam és csak egy hosszú hétvége, akkor is.
Dehogy mennék! Nem hiányzik szerintem neked sem a több órás vonatozás, a "kényelmes" vendégágy, stb...
Én sem mentem a férjem unokatestvérének esküvőjére. Pedig kocsival mentünk volna, kb 250km-t. Ilyenkor bármikor beindulhat a szülés... Ja, és a férjem sem ment el, inkább itthon maradt velem.
13-as válaszához. Na ja. Én is úgy lennék vele, hogy maradjon csak a férjem is. Te maradsz, beindul a szülés, ő meg vár ott a babérjain, mert menetrend szerint csak holnap reggel fél tízkor lesz vonat?
Nem azt mondom, tényleg, hogy terhesen se te, se ő sehova se menjetek, de ez az egész vonatozás dolog úgy szar, ahogy van. Van, aki amint látod, még kocsival se vállal be ilyeneket, de vonattal aztán végképp..
én 37 hetesen mentem le utoljára vidékre a szüleimhez "elköszönni" még pocakosan 70!! km-re! nem 300....szóval én még 70-et sem vállaltam már be utána, pedig autóval hoztak-vittek és nem kellett ott aludnom sem..már sehogy sem volt jó..vizesedett a lábam, állandóan pisilnem kellett, égett a gyomrom még az ásványvíztől is...egyre inkább befelé fordultam, ami ilyenkor normális...beszűkűl az ember tere és biztonság- és komfortérzete is. Pedig gyönyörűszép problémamentes áldott állapotban voltam végig! de az utolsó hetekben már csak Az Otthon jött be! a kis magánszférám..a saját 30. szülinapomat se tartottam meg, mert akkor voltam 39 hetes..
megértelek és egyetértek! :-)
14.
kinek mi. nekem a "jó" csak felértékelődött a terhességgel. önmagában annak a gondolata is ijesztene, h egy hosszú hétvégén át álmatlanul forgolódom éjszakánként. nevezhetjük rigolyának, akkor is tartom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!