Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 37 hetes terhesen bevállalnáto...

37 hetes terhesen bevállalnátok így egy ballagást?

Figyelt kérdés

Párom unokatestvéréhez lennénk hivatalosak 4 hét múlva, én akkor leszek valamivel több, mint 37 hetes kismama. 300 km-t kellene vonatoznunk két átszállással.

Már most is szép méretes a pocakom, ezen a hétvégén hazautaztunk a párom családjához és így is nehezen ment a vonatra fel-, leszállás, nem tudok már métereset lépni és ugrani a jó öreg vonatainkról sajna ez van, bár ez csak egy dolog.

Párom szülei emeletes házban laknak, mi fent alszunk mindig (ahol nincs fürdő és wc). Jönnek nagyszülők is, így természetes, hogy a lenti, vendégszoba az övék. 10 percenként járok pisilni, éjszaka is kelek 2-3-szor minimum, nem szeretnék ott zavarni senkit.

Fent egy kihúzható kanapén alszunk, ami nem terhesen is baromi kényelmetlen tud lenni és kicsi kettőnknek, így nem tudom...

Abban sem vagyok biztos, hogy végig tudok állni másfél-2 órát.

A lényeg, nem mondtam egyértelműen nemet, a párommal úgy beszéltük meg, hogy ő mindenképpen megy, én pedig majd meglátom akkortájt hogy érzem magam, képesnek érzem e magamat ekkora útra majd, stb. Túl sok megértést a családjától nem kaptam... Anyukám azt mondta az én testem, én érzem, ha úgy gondolom nekem akkor már ekkora kiruccanás nem fér bele, nem érezném ott kényelmesen magamat, akkor inkább ne menjek, nem kell a stressz.

Anyósék erőltetik, hogy nem lesz semmi bajom, ha elmegyek.

Szimplán csak kíváncsi lennék, hogy ti bevállalnátok-e így? Ne hisztizzek, fogjam magam és menjek? :)

2013. ápr. 7. 18:54
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
86%
Én nem mennék.
2013. ápr. 7. 18:56
 2/29 anonim ***** válasza:
78%
A leírtaktól nem félnél, de a 37. héttől BÁRMIKOR beindulhat a szülés!
2013. ápr. 7. 18:58
 3/29 anonim ***** válasza:
64%
félnék*
2013. ápr. 7. 18:59
 4/29 anonim ***** válasza:
88%
Én sem mennék, főleg a 300 km vonatozás miatt. Még egy tiszta wc sincs, ahova el tudsz menni az úton, a többiről már nem is beszélve.
2013. ápr. 7. 19:01
 5/29 anonim ***** válasza:
94%

Biztos, hogy nem vállalnám be, és nem nagyon érdekelne, hogy mit szólnak hozzá Ráadásul egy unokatestvér, mégcsak nem is olyan közeli, pl. tesó.

Csak egy történet a közel múltból. Egyik barátnőm 34. héten vágott neki fele ekkora útnak. Nem voltak nála leletek sem, semmi, problémamentes terhesség volt. Aznap este bementek az ottani kórházba, mert elég erősen görcsölgetett, éjjel megszületett a baba. Kicsit megerőltette magát a lány. Szerencsére egészséges a aba, semmi baja nem lett, de 1 hétig inkubátorban volt és oxigént is kapott. 1 hónapi tartották bent.

Bár 37. héten már nincs ilyen veszély (én is akkor szültem), ha nem akarod megkockáztatni, hogy ott szülj, akkor ne menj!

2013. ápr. 7. 19:04
 6/29 anonim ***** válasza:
95%
én sem mennék, mert nem túl ideálisak a körülmények. a hosszú vonatút, ahol még a terhességkor fellépő sűrű mosdóbajárás is kivitelzhetetlen, a kényelmetlen vendégágy, amikor még kényelmesen is nehéz jól helyezkedni ekkora pocakkal, a z éjszakai lépcsőzés és a nem túl kedves társaság, ha szerintük ez mind nem számít, ennyit igazán megtehtnél. én nem tenném meg, arról nem is beszélve, h most már bmikor szülhetsz és 300 km-re leszel az otthonodtól és az orvosodtól (ha van)
2013. ápr. 7. 19:07
 7/29 anonim ***** válasza:
91%
én személy szerint nem vállalnám be, vennék valami nagyon szépet a nevemben is, írnék egy képeslapot, miért nem vagyok ott, a ballagónak, és kész, otthon pihiznék:) 37 hetesen bármikor beindulhat a szülés, szerintem te sem örülnél, ha ilyen messze lennél a dokidtól:)
2013. ápr. 7. 19:14
 8/29 anonim ***** válasza:
100%
kizárt-
2013. ápr. 7. 19:27
 9/29 anonim ***** válasza:
93%
Nem indulnek el, elso a baba. Neked amugy sem verszerinti rokonod a ballago, ezert nyugodtan mondj nemet, ha ugy erzed.
2013. ápr. 7. 19:37
 10/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Én nem vagyok híve annak, hogy a terhességet betegségnek kezeljük, meg siránkozzunk, hogy semmit sem bírunk, de azért azt ne várja már el senki, hogy akkora hassal VONATOZZÁL, átszállogassál... Tényleg még tiszta helyen pisilni se tudsz elmenni! Márpedig akkorra már vissza se tudod tartani, és 300 kilométer két átszállással nem annyi idő, mint kocsival, tudom mert mi is így járunk családot látogatni, 5 óra vagy több...meg másszál ott fel-le a vonatra, mikor már a lábadat se látod.

Anyósodék erőltetése, meg kit érdekel, érdekesek tudnak lenni a miénk meg akkor vergődött, hogy mi az, hogy nem megyünk, mikor közölték, hogy a hóhelyzet miatt senki ne induljon útnak. Persze, milyen jó lett volna odafagyni 2 napra az útra, mert anyuka vergődik. Persze azóta se mondta, hogy igazatok volt, jó hogy nem jöttetek.

2013. ápr. 7. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!