Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Beteg magzat akimár nagy...

Beteg magzat akimár nagy tényleg élve hagyják megszületni?

Figyelt kérdés
Na szóval most olvastam az egyik válaszban, hogy a csajnak 25 hétre kellett megszülni a babát és élve született de nem látták el, így meghalt szegény. Miért nem altatják el még a méhben?
2013. márc. 29. 19:32
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
42%

Ma Magyarországon terhesség megszakítást 12 hetes korig lehet végezni. Ennél idősebb magzatnál nem végeznek. láttam ilyet külföldit elég gyomorforgató. Sajnos ha súlyosan sérült életképtelen vagy halott magzatról van szó meg kell szülni. Nem kívánom senkinek.

A tüdő 32-34 hetén érik meg arra,hogy majd lélegezni tudjon. ergo a 24 hetes magzat mind súlyra, mind tüdőre életképtelen. miért is adnak az ilyen magzatnak ha megszületik tüdő érlelő gyógyszert?

2013. márc. 29. 21:18
 22/62 anonim ***** válasza:
1%

Nem mondott hülyeséget az ötös.

[link]

2013. márc. 29. 21:40
 23/62 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon szeretném hinni, hogy ilyeneket már nem művelnek. Mivel akarják még megbecsteleníteni szegény halálra ítélt magzatokat? Nem elég, hogy kinyuvasszák őket kitudja még mire használják fel őket. Jaj ez annyira szörnyű. Ne haragudjatok de most kiakadtam, annyira sajnálom őket. Ártatlan picibabák
2013. márc. 29. 21:44
 24/62 anonim ***** válasza:
Én ismerek 24. hétre született teljesen egészséges felnőttet. De ő nem volt beteg amúgy sem. A lényeg, hogy valószínűleg már életben tudnák tartani, de nagyon kevés az olyan, akinek nem lenne ebből semmilyen fizikai, szellemi problémája. Amerikában az a törvény, hogy akárhányadik héten születik egy gyerek, azt meg kell próbálni életben tartani. Akkor is, ha éppen nem halt meg az abortusznál a sóoldattól egy mondjuk 16 hetes baba, akit már meg kellett szülni.
2013. márc. 29. 21:55
 25/62 anonim ***** válasza:
100%

off: 21-es , hogy mondhatsz ilyet, hogy hogy adhatnak 24 hetesnek tüdőérlelőt??? Azért adják, mert onnantól jó eséllyel egészségesen életben tartható. Németeknél ez a határ 22. hét hivatalosan. Azért adják, mert 2 nap alatt annyit fejleszt a tüdején, és egyéb szervein is, ami jelentősen megkönnyíti az életkezdést. Egyébként van olyan baba, amelyik önállóan lélegzik 24 hetesen.

Nekem nagyon sok 26. hétre született egészséges ismerősöm van.

Az én lányom 29 hétre született, tüdőérlelő nélkül, egészséges.

Hidd el, ha egyszer ott lennél, 24. héten a szülőszobában, imádkoznál,hogy megkapd a tüdőérlelőt.

Fogalmad sincs a MAI koraszülött ellátásról, tájékozódhatnál kicsit!!!!

2013. márc. 29. 23:16
 26/62 anonim ***** válasza:
21-es, ha beteg leszel te sem kérsz gyógyszert, hogy könnyebben felépülj???
2013. márc. 29. 23:18
 27/62 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudok szóhoz jutni a belinkelt oldal olvasása után.

Én szülész orvosként dolgozom, de ilyen szörnyűséget (amit a kedves állítólag kolléga leírt), csak tankönyvekben olvastam, századelőtti feljegyzésekből.

Ma Magyarországon szülésnek tekintjük:

24 hét, vagy ennél idősebb, 500 grammnál több, hossza 30 cm vagy több és ezeket felülírva, ha mutat bármilyen életjelenséget, kötelező az újraélesztés megkezdése.

Azt, hogy a terhességet mikor lehet megszakítani a belinkelt oldalon tökéletesen leírta valaki. A lényeg, hogy rendkívüli esetben a terhesség a 24. hétig megszakítható. Ebben a borzasztó esetben vetélést indukálnunk, tágítjuk a méhszájat, oxyt adunk és megvárjuk, hogy bekövetkezzen. 24 hét fölött nem tehetünk semmit, mert ez már szülésnek minősül.

Darabolással én még egyetlen esetben sem találkoztam. Egy szituációban tartom elképzelhetőnek, ha vetélés közben elakad a magzat, de ekkor sem élve vágnák szét !

Az biztos, hogy sajnos jelen voltam már jó néhány nagyvetélésnél és még szóba sem jött ilyen borzasztóság, mint a darabolás. Nem tudom ez a kedves eü dolgozó, mikor dolgozott utoljára nőgyógyászaton, mert ma már nem darabolnak magzatokat!

Annak a kismamának akinek meg 25 hétre kellett megszülnie a gyermekét valószínűleg rendellenességet találtak a babónál és nem kezdték el az újraélesztést. A 25. hét még szerintem nem volt betöltve.

Amúgy nagyon szigorú protokollok kellenek ahhoz, hogy Magyarországon ilyet lehessen csinálni! Csak néhány helyen engedélyezett!

Ne haragudjatok, hogy kicsit össze-vissza írtam, de nagyon feldúlt, amit az "eü" dolgozó írt!

2013. márc. 30. 00:59
 28/62 anonim ***** válasza:
100%

Az "eü dolgozó" copy-paste módszerrel kimásolta a linkelt honlapot, szó szerint. A honlap meg egy abortuszellenes egyesület honlapja, ahol szándékosan sokkolják az embereket, hogy elriasszák őket az abortusz gondolatától.

Nem vagyok egészségügyis, de a honlapon levő elrettentő képeknél az egyik esetben azt írják, hogy sómérgezéssel ölték meg a magzatot és ettől égési sérülései lettek.

Alapvető kémia, hogy a só nem okoz égési sérülést se bőrre téve, de főleg nem lenyelve. Kiszáradást és emiatt halált okozhat, de nem égeti meg a testet. Amit ott mutatnak, az egy elüszkösödött magzati test, gondolom elhalt az anyaméhben és már elindult a bomlás, mire kivették, vagy az anya is tűzben halt meg és a testéből ilyen állapotban vették ki a magzatot.

Másrészt: eü-s szövegben a meg nem született embert NEM nevezik babának, se az abortuszt úgy, hogy "és akkor megölik a babát". Orvosilag nincs olyan, hogy baba. Zigóta, magzat van, abortum van.

2013. márc. 30. 08:03
 29/62 anonim ***** válasza:
100%
13 as vagyok, nagyon örülök hogy mások is leírták. Közben én is elővettem egy Szülészet-Nőgyógyászat könyvet és abban is ez a darabolós módszer csak olyan esetben van leírva ha nagyon nagy szülési akadályt képez a magzat vmi miatt (fejlődési rendellenesség) de a mai világban szerintem ezt amúgy már előzetesen felmérik uh-n (pl. hogy pl.vízfejű a magzat amit nem fog tudni hüvelyi úton megszülni az anya) és ott császároznak szerintem, nem darabolgatják a magzatot....
2013. márc. 30. 08:41
 30/62 anonim ***** válasza:
100%

A terhességmegszakítás Magyarországon ma műtéti úton történik. A műtét lényege a méhnyak kitágítása és a méh üregének kiürítése. A 12. hétig minden terhességmegszakítás általános érzéstelenítéssel történik, esetleg helyi érzéstelenítéssel kombinálva.

1. lépés: A méhnyak tágítása

Azoknál, akik már szültek, műszerrel: 4–12 mm átmérőjű 0,5 mm-enként vastagodó fémpálca sorozattal – egyre vastagabb pálcákat helyeznek fel a méhnyakba, és így tágítják.

Azoknál, akik még nem szültek, vagy császármetszésük volt:

Kémiai anyagból vagy tengeri növények kiszáradt rostjaiból gyártott pálcát (ún. lamináriát) helyeznek fel, amely nedvesség hatására megduzzad; ez 6-8 óra alatt kitágítja a méhnyakat

Gyógyszerrel, melyet a méhnyak csatornájába vagy a hüvelyboltozatba helyeznek, ami 4-5 óra alatt fellazítja a méhnyakat

2. lépés: A méh üregének kiürítése

Vákuumszívásos módszerrel (vákuum-aspiráció): (Magyarországon ez a leggyakoribb beavatkozás.) Egy kb. 6–14 mm (a magzat nagyságától függően) átmérőjű csövet vezetnek a méhnyakba, és egy elektromos szívógép segítségével kiszívják a méh tartalmát, majd egy speciális („küret”) kanállal ellenőrzik, hogy minden magzati szövetet eltávolítottak. Szívó nélkül, előbb egy fogóeszközzel, kiveszik a nagyobb magzati részeket.

Gyógyszeres eljárással: Gyógyszeres vagy lamináriás méhnyak tágítás után infúzióval a méh, szüléshez hasonló, összehúzódását váltják ki, ezáltal megszületik a nem életképes magzat. Mivel ez hosszú ideig is eltarthat, fájdalomcsillapításra is szükség lehet. Ez az eljárás az egész szervezetre megterhelő, ezért csak nagyon indokolt esetben hajtják végre.

A felülről végzett abortuszok leggyakrabban alkalmazott módja az ún. hysterotomia. Ezt fejlettebb magzatok esetében használják. Nem más, mint egyfajta korai császármetszés. A nő méhét sebészeti módszerekkel felnyitják. A magzatot kiemelik a méhlepénnyel együtt. Mások elvágják a baba köldökzsinórját, amikor még a méhben van, így nem kap oxigént, és megfullad. Mivel ez a beavatkozás a terhesség késői szakaszában lehetséges, a hysterotomia indokai a következők lehetnek:

Olyan magzati rendellenesség, amellyel a magzat a megszületése után nem lenne életképes. (Mindez csak a terhesség 18-20. hetéig elvégzett genetikai, illetve ultrahang vizsgálat során derül ki.);

Ha a genetikai, vagy a fejlődést veszélyeztető, ártalmak valószínűsége az 50%-ot eléri (például értelmi fogyatékosság különböző esetei, Down-szindróma).

Az anya életét veszélyeztető egészségi ok miatt.

Hazánkban a fenn ismertetett módszerek közül a legelterjedtebb, és leginkább alkalmazott a vákuum-aspiráció. 1993. január 1-jétől törvényileg tiltották be a küretkanállal végzett műtéteket, mivel nagy mértékben veszélyeztették a nő egészségét és 30%-kal csökkentették az újabb terhesség esélyét. Előrehaladott terhességek esetén használják a gyógyszeres eljárást (só, ill. cukoroldat), valamint a hysterotomiát.

Személyes vélemény: gyűlölöm, amikor magukat minden alap nélkül eü-snek kiadó emberek hazugságokkal tömik az emberek fejét. Nem hiszem, hogy olyan jó riogatni szegényeket, amikor legtöbb esetben nem szórakzásból mennek ab-ra, pláne nem ilyen ksői terhességnél. Miért kell ilyenekkel ihesztgetni, hogy élve darabolják?? Jahm, 100 éve így volt. Ha most nem sikerül szülni, ezt uh- val általában előre tudják, akkor császármetszést csinálnak.

2013. márc. 30. 08:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!