Kiderült, hogy úton a 3. babánk, de a férjem nem akarja, mit csináljak?
Van 2 gyerkőcünk, 2 éves az egyik 6 hónapos a másik, és most kiderült, hogy újra babát várok. Én először nagyon megijedtem, de nagyon boldog vagyok! A férjem viszont nem akarja, azt mondja, így is szűkös a pénz, kutyavilág jön, egyre rosszabb itthon a helyzet+ erővel, energiával sem bírnánk 3 ilyen kicsi gyerekkel.
Segítségünk, nagyszülő vagy ilyesmi egyáltalán nincs.
Teljesen ki vagyok készülve, hajnali 3 óta fent vagyok és csak bőgök:'(((
Még a válaszolók között (lásd 2, 14, 17, 24-es) is sokan érvelnek azzal, h de hát majd több lesz a támogatás. Ja, ők szüljék meg csak nyugodtan ezekre a hatalmas, tutibiztos állami támogatásokra alapozva a többedik babájukat. Aztán ha egyik nap bejelentik, h jövő szeptembertől teljes árú az étkezés mindhárom gyereknek, és a tankönyv is, akkor ők lesznek a legjobban felháborodva.
Lásd
41-es nyílván magadra gondolsz amikor azt írod hogy egyes embereknek nincs senkije....ő meg hajnal őta sír...
ilyen stílussal ne is csodálkozz hogy a kutya nem kíváncsi rád !!!!!!!!!!
a másik hogy kár hogy nem vagy képes felfogni a kérdező KOMOLY problámáját!!!
szégyeld magad és legközelebb maradj csenbe úgy okosabb maradsz!!!!!
44 es igen ez így van igazad is van, csak az előző válaszolók az anyagiakon akadtak fent és azt szidták hogy hoooogy lehet már erre tervezni hogy majd adókedvezmény meg ingyen tankönyv, mekkora felelőtlen a kérdező, holott erről szó nincs. Magam részéről CSAK erre a vonulatra reflektáltam, az érzelmi oldalára nem.
Nekem ez az anyagi helyzeten való lovagolás ütötte meg a szemem.
Én szerintem nem leoltást kért a kérdező, hanem tanácsokat. Persze nehéz helyzet, de nem reménytelen. Persze lehet, hogy az apa csak sokkot kapott, hiszen 3 gyerek mégis más mint kettő. Persze lehet fogni a kormányra, a gazdasági helyzetre és sok millió problémára az abortusz okát, de ezek mind csak kifogások. Nem vagyok abortusz párti, és úgy vagyok vele, hogy csak a legvégső esetben, de szerintem Kedves Kérdező időt kellene hagynod az apának is, és pár nap múlva újra megbeszélni, hiszen ez a kettőtök dolga. 2 ember kell egy gyerekhez, ha becsúszott, akkor ketten kell döntést hoznotok, nem csak neki, vagy csak neked...
Én persze nem értem, hogy miért a "majd lesz valahogy"-ra alapoztál, hiszen ezt tisztázni kellett volna az elején, és egyértelműen kimondani, hogy igen vagy nem... És ennek a döntésnek fényében kellett volna védekezni, illetve nem védekezni. Úgy gondolom, nem csak a férj a hibás, hogy jaj ab-ra akarja küldeni a nejét, és a férj sem ártatlan áldozat, felnőtt emberekről beszélünk könyörgöm! És a kommentelők nagy többsége sem tud érdemlegesen válaszolni, hiszen vitáznak egy olyan dolgon - támogatások -, amik még jelenleg nem esedékesek, hiszen a baba sorsa sincs eldöntve. Persze mindig lesz valamilyen támogatás, hiszen a ormánynak kellenek a szavazók, és azt a részleget veszik célba, amelyiket könnyebben megnyerhetik - nagycsaládosok, nyugdíjasok -, mindig is így volt és így is lesz, de a kérdező nem erre alapoz, hiszen ki mondhatja el Mo-n, hogy semmi hitel, és saját lakás? Nem sokan, hiszen szinte mindenkinek van valamilyen hitele, amit még nagyon sokáig fizetnie kell. Itt semmi akadálya a 3. gyerek érkezésének az apa hezitálásán kívül, ami még változhat is.
Nekem is 3 testvérem van, és anyu egyedül maradt anno velük úgy, hogy a húgom autista, akivel élete végéig kell foglalkozni, mégis embereket nevelt belőlünk, és habár szűkösen éltünk nem vágytam többre, mint amink volt, viszont megtanultuk értékelni amink van, mégis megkaptuk azt amire szükségünk volt. Apám nem támogatta egy forinttal sem, és a mamám is néha segített be anyagilag. A húgom mellett ráadásul fix munkaideje sem lehetett, és tény, hogy az állam nem támogat úgy, ahogy azt egy X személy megérdemelné, de nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Szóval vannak rosszabb sorsú emberek, és nem magamra gondolok, hanem arra, akiknek nincs mit enniük, 3-4 gyerek van, mégis szeretet van, és együtt vannak a szülők, de itt nem ez a helyzet. Még az is lehet, hogy a tesók örülnének még egy picinek is :D
38hkm
Itt nem a támogatáson, meg az anyagiakon van a hangsúly.
Hanem, hogy két felnőtt ember él egymás mellett,lefeküdnek egymással,gyereket ugyan nem akarnak(már úgy hogy mind ketten, mert az elég gerinctelen egy nő részéről hogy úgy akar gyereket hogy az apa nem, elvileg hagy legyen már a güriző apának is beleszólása hány embert akar eltartani), de védekezni az luxus.Hát ez meg milyen felelősség teljes felfogás már.Utána meg jön a sírás-rívás mint a kérdezőnél.Ha szerencsés akkor megenyhül a férje, ha nem akkor fene tudja mi lesz később.A mai világban nem lehet így gondolkodni két felnőtt embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!