Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kiderült, hogy úton a 3....

Kiderült, hogy úton a 3. babánk, de a férjem nem akarja, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Van 2 gyerkőcünk, 2 éves az egyik 6 hónapos a másik, és most kiderült, hogy újra babát várok. Én először nagyon megijedtem, de nagyon boldog vagyok! A férjem viszont nem akarja, azt mondja, így is szűkös a pénz, kutyavilág jön, egyre rosszabb itthon a helyzet+ erővel, energiával sem bírnánk 3 ilyen kicsi gyerekkel.

Segítségünk, nagyszülő vagy ilyesmi egyáltalán nincs.

Teljesen ki vagyok készülve, hajnali 3 óta fent vagyok és csak bőgök:'(((

2013. márc. 27. 07:37
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
56%

Azt a gyereket fel is kellene nevelni! Ha így is szűkösen vagytok, akkor a meglevő kettőt is nehezen tudjátok tisztességesen felnevelni. Nem elég megszülni őket! A gyerek sorsára gondolj, ne valami bigott elvre!

A férjednek van igaza.

2013. márc. 27. 07:44
 2/51 anonim ***** válasza:
31%
Nem értek egyet. Milyen alapon választunk a gyerekek között? AKi nem akar többet, védekezzen rendesen. A férjed ebben az esetben felelősséget hárít. Én megtartanám, és beosztanám, ami van. Kutya világ volt eddig is. A harmadik után támogatásokat és adókedvezményt is kaptok. Felnevelni pedig fel lehet luxus nélkül is. Kikérném magamnak, hogy választanom kell a gyermekeim között.
2013. márc. 27. 07:53
 3/51 A kérdező kommentje:

Világéletemben 3 gyereket szerettem volna, a férjem kettőt, de azt mondta pár év múlva lehet nyitott lenne egy harmadikra.

"Szűkösen" élünk az elég tág fogalom, elmondom a körülményeinket röviden:

-4 szobás HITELMENTES lakás

- 1 hitelmentes autó

- kb. 300ezer netto jövedelem/hó

- némi félretett pénz

Szerintem ez nem olyan borzasztó, hogy el kelljen vetetni egy ártatlan kis életet, szerintem mások még rosszabb körülmények között is boldogan fel tudnak nevelni 3 gyereket. Mindketten diplomásak vagyunk, viszonylag jó munkahellyel (nyilván én most még gyed-en vagyok).

2013. márc. 27. 07:54
 4/51 anonim ***** válasza:
78%
A 3 gyerekkel anyagilag (is) sokkal jobban jártok.
2013. márc. 27. 07:54
 5/51 A kérdező kommentje:

ugyanezt mondtam én is a férjmenek

- anyagilag kicsit több pénzünk lesz a 3 gyerek után. férjem válasza: mivan ha a következő kormány eltörli az adókedvezményeket, vagy munkanélküliek leszünk

- ezt is szó szerint így mondtam neki, hogy mi alapján döntöm el egy gyermekről, hogy te kellesz, te nem kellesz...:(

Mondtam neki,hogy korábban kellett volna ezen filóznia, és rendesen védekezni, mert most már így késő. Könnyű neki, engem fektet műtőasztalra, az én testem/lelkem fog sérülni amit egy életen át nem fogok tudni kiheverni az bizots:(

2013. márc. 27. 07:58
 6/51 anonim ***** válasza:
55%

Akkor ezekszerint pozitív lett a teszt tutira? (tegnap, tegnapelőtt követtem a kérdéseidet).

Hát igen ebben igazad van, a babát ketten hoztátok össze nem te egyedül..nem szép hogy ő most akkor kihátrálna belőle.

Elmondom neked mi ennél rosszabb körülményre vállaltuk a 3.at mikor védekezés mellett sikerült. Úgy értem nekünk is 4 szoba de még 14 év van hátra a hitelből.

Adókedvezménnyel igaza van a férjednek, azt bármikor elvehetik de szerintem még 300 ezerből is meg kell hogy éljetek ha semmi költség nincs pluszban (amit írsz hogy se hitel se autón nincs teher).

Segítségünk nekünk sincs semmi.

Nálunk is eleinte apa hallani se akart róla aztán eltelt 1 hét és bevéreztem, és akkor nagyon megijedt és azt mondta hogy már most a gyerekének érzi. Szóval szerencsére jól alakult.

Fogalmam sincs mivel lehet meggyőzni a férjedet:(( Mert az észérvekkel én se mentem semmire.

2013. márc. 27. 08:04
 7/51 A kérdező kommentje:

Igen én voltam aki tegnap feltette a halvány tesztről a képet. Ma reggel megcsináltam a digitális cb tesztet és hát egyértelmű pozi lett. Meg már érzem a koraterhességi tüneteket is... Kétség nem fér hozzá...

Jaj annyira szomorú vagyok:( Mikor finoman kérdezgettem pár hete a férjemet, hogy mi lenne ha újra terhes lennék, azt mondta hát semmi, nem lenne beijedve, lesz ahogy lesz. Hát erre ma kategórikusan kijelenti, hogy hallani nem akar róla:(

De könyörgöm, ha ennyire írtózik a 3. babától, akkor miért nem védekeztünk? Azt mondta, hogy lesz ahogy lesz. Hát így lett! Erre azt mondta, hogy álmában sem gondolta volna, hogy egyből összejön... Hát köszi, szép kis magyarázat

2013. márc. 27. 08:11
 8/51 anonim ***** válasza:
55%

6 os vagyok :((( Igen az én férjem is ezt hajtogatta hogy nem lehetünk ilyen pechesek (nálunk ráadásul egy alkalomról volt szó, nem is ciklus közepén) és ennyi volt a reakció.

Nem tudom, te ismered, nem lehet hogy első sokk után meggondolja még magát??

2013. márc. 27. 08:17
 9/51 A kérdező kommentje:

Folyton vígasztal, simogat, azt mondja nem akar nekem fájdalmat okozni, de ő nagyon fél a jövőtől az anyagiaktól, hogy nem fogjuk tudni eltartani a gyerekeket és mi lesz ha beüt az anyagi válság, mert tény és való, hogy évről évre kevesebb a bevételünk...

De én KÉPTELEN vagyok abortuszra menni, nem tudom megtenni!

Hát max azért gondolja meg magát mert meg fog sajnálni és látja rajtam totál kivagyok, reggel már térden sírva könyörögtem neki, hogy ne küldjön abortuszra:(

2013. márc. 27. 08:28
 10/51 anonim ***** válasza:
55%

Ha nem védekeztetek, akkor nagyon nem fair, hogy így reagál a férjed. Ha úgy állt hozzá, hogy lesz, ahogy lesz, akkor álljon úgy a dologhoz, mégis ott volt, amikor a 3. baba megfogant.

Szerintem nem éltek szűkösen. 2 gyerekre is sok mindent már megvettetek, pelenkát és esetleg tápszert kéne venni. A férjed hozzáállása egy kicsit önző. Ráttolja a felelősséget.

2013. márc. 27. 08:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!