Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kiderült, hogy úton a 3....

Kiderült, hogy úton a 3. babánk, de a férjem nem akarja, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Van 2 gyerkőcünk, 2 éves az egyik 6 hónapos a másik, és most kiderült, hogy újra babát várok. Én először nagyon megijedtem, de nagyon boldog vagyok! A férjem viszont nem akarja, azt mondja, így is szűkös a pénz, kutyavilág jön, egyre rosszabb itthon a helyzet+ erővel, energiával sem bírnánk 3 ilyen kicsi gyerekkel.

Segítségünk, nagyszülő vagy ilyesmi egyáltalán nincs.

Teljesen ki vagyok készülve, hajnali 3 óta fent vagyok és csak bőgök:'(((

2013. márc. 27. 07:37
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
84%
nem leszek népszerű a válaszommal,de lásd ezt az oldalt is,nagyiktól távol egyedül neveltük a gyermekünket,azt hittem tervezetten fogant a második,boldogan vártam.Szülés előtt 2hónappal bevallotta h szeretője van kb a fogantatás óta,őt választja,csak eljátszotta h boldog család vagyunk.Egyedül szültem,nagyszülőknél élünk míg talpra nem állok,2hét múlva válunk.Ha szólt volna h nem áll készen,nem vállalunk másodikat,elvetetni nem vetettem volna akkor sem ha ide jutunk.De a 3.-at ezek tükrében elvetettem volna ha megszakad a szívem is.Egyrészt már kettőt is nehéz egyedül,másrészt a meglévő kettőnek lenne apja és neked férjed,családod.Nem borítékolt h a ti esetetek ugyanígy végződik,lehet h imádná a kicsit és boldogan nevelné ha szűkös körülmények közt is,de lehet h nem.És a második eshetőség miatt én a stabil családot választanám egy támogató férjjel és apával.Minden nap.Nem hétvégente 4-8órában.Főleg h a férjed legalább szólt.Szörnyű helyzetben vagy,jól gondold át az összes verziót:(
2013. márc. 27. 08:38
 12/51 A kérdező kommentje:

Ok, de akkor MIÉRT NEM VÉDEKEZETT?

Könnyű az én testi/lelki egészségemmel játszadozni, meg megölni egy ártatlan életet! Én ezt nem tudom neki megbocsátani!

A környezetemen rengetegen nevelnek 3 gyermeket, tervezetten és nem luxus között és köszönik szépen jól megvannak. Szerintem mindent meg lehet oldani....

2013. márc. 27. 08:40
 13/51 anonim ***** válasza:
64%
Szia.Hasonló a történetem...Nekünk van egy 5 évesünk,tavaly február körül,azt mondta a párom ne védekezzünk,legyen tesó,bele mentem (mondjuk mi nem voltunk valami jó anyagi helyzetben,nem dolgoztam és télen ő sem,persze ez azóta rendeződött,bejelentett helye van),volt nekem is amíg el nem küldtek,mert terhes lettem..)szóval februártól egyáltalán nem védekeztünk,nem történt semmi egészen szeptemberig....késett 4 nap után tudtam annyira tudtam. Pozit teszteltem.Mikor megtudta.....Kiborult hova mire stb...Én azt mondtam,hogy márpedig nem megyek abortuszra,főleg úgy hogy elég nehezen estem teherbe(előtte sajnos volt már tőle 2 abortuszom) mondtam én nem kockáztatok,nagyon vágytam egy kis tesóra.Mindenki elkennem (családom is)volt,talán most kezdenek megbarátkozni a dologgal.Most,hogy mindjárt megszülök.Párom nem akarta elismerni egyáltalán,nevére sem akarta venni(nem vagyunk házasok).Tegnap volt az,hogy végre azt mondta,hogy igen elismeri.Bár nem látok a fejébe.De az egész terhességem alatt szinte nem is beszéltünk...Egy percig sem fordult meg a fejemben,hogy elvetetem. 34hkm
2013. márc. 27. 08:46
 14/51 anonim ***** válasza:
54%
Én tutira megtartanám. Szerintem egyáltalán nem rosszak az anyagi körülményeitek. Nem hiszem, hogy sokan elmondhatják, hogy semmi hitelük nincs, ha jól számolom, a férjed sem keres rosszul és ha majd te is visszamész dolgozni, még több is lesz a bevétel. Tényleg több a kedvezmény 3 gyerekre. Ha meg munkanélküliek lesztek, akkor kettőt sem tud eltartani, nem? Segítség híján biztos nem lesz könnyű, de szerintem meg tudnátok oldani.
2013. márc. 27. 08:47
 15/51 anonim ***** válasza:
55%
13 vagyok,még annyit,hogy amin igazán kiakadtam,hogy ne védekezzünk és amikor itt van a pócomban, vetessem el....
2013. márc. 27. 08:48
 16/51 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem az anyagi hátteretek nem akadály, nálam ez nem lenne gond, főleg, ha nincs hiteletek se. 4 szobás lakásotok van, tehát a hely is megvan.

Arra gondolj, hogy lesz-e energiád a 3 gyerekre. Nekem is 6 hónapos volt az első, mikor a 2-al terhes lettem. Nagyon nehéz lesz. Bár egy 2 évesed is van, úgyhogy biztos tudod:) Ha úgy gondolod, hogy lesz elég energiád és türelmed, akkor ne vetesd el.

2013. márc. 27. 09:01
 17/51 anonim ***** válasza:
5%
Szerintem adj neki egy kis időt, vidd el ultrahangra, hátha változik a hozzáállása. Nekünk öt gyerekünk van (az ötödik fogant védekezés mellett), de már a hatodik is útban van. Én is azt mondhatom, hogy a 3. gyerek még anyagilag is "megéri", rengeteg kedvezményt és támogatást lehet nagycsaládosként igénybe venni. Új lakás, új autó nem kell miatta, és gondolom, babaruháitok meg cuccaitok is vannak. Ez a gyerkőc nem kerülne olyan sokba, próbáld meg észérvekkel is meggyőzni a férjed, illetve mondd el neki, te mennyire szeretnéd ezt a babát!
2013. márc. 27. 09:13
 18/51 anonim ***** válasza:
72%
És TE miért nem védekeztél? Tudtad előre, hogy csak két gyereket akar. Mit gondoltál, hogy majd legfeljebb elborítja a rózsaszín felhő és meggondolja magát?
2013. márc. 27. 09:26
 19/51 anonim ***** válasza:
90%

Két dolgot tehetsz:

1. Ha jól működő családotok van 2 gyerekkel, segítő, támogató férjjel, akkor elveteted a családi béke érdekében.

2 Megtartod és kockáztatod, h a férjed elhidegül tőled, mert úgy érzi ráerőltettél valamit, amit ő nem kart, minden veszekedésnél kibukik, h ő a 3.-at nem akarta. A gyerek ezt meghallja egyszer, feszültség, rossz kapcsolat az apjával. Az apa, mivel nem bízik meg benned, nem tud majd szeretni, utálni fog hazajárni, kimaradozik, inkább bent marad tovább a munkahelyen, stb. Egy nap megismer valakit, akinek talán nincs gyereke, lelép vele, neked meg majd fizet egy kis gyerektartást és oldd meg a 3 gyerekedet, ahogy akarod.

3. Megszülöd és minden hepi lesz, mert az apa imádni fogja a babát már az első uh-tól kezdve és ti lesztek a nagy boldog álomcsalád 3 gyerekkel, akik már a szülőszobában a 4.-et tervezik. Én meg elrepülök egy rózsaszín unikornison csillámport szórva magam után.

2013. márc. 27. 09:36
 20/51 anonim ***** válasza:
90%
Bocsi, a harmadik lehetőség csak utólag jutott eszembe.
2013. márc. 27. 09:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!