Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12 hetes várandós vagyok...

12 hetes várandós vagyok -első babával,36 évesen. Józan életet élek. A két napja fogadott orvosom mindenáron erőlteti a Down-szindróma vizsgálatot, ami egy saccolás, ha jól tudom és nem hiszek benne. Mennyire fontos ez?

Figyelt kérdés
Egészségesen élek, sportoltam heti 4x. A "megsaccoljuk" adatok számomra nem reálisak és mellesleg drágák.
2013. márc. 23. 17:28
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
Én is olyan orvosnál voltam először, akit az egekbe magasztalt mindenki, barátok, ismerősök, és az internetes közönség is, számomra pedig hideg, tapintatlan, és ami a legfontosabb, szakmailag pontatlan volt. Tudom, mert magam is eü-s vagyok, tudom, milyen kérdéseket vártam tőle, de szó szerint tojt a fejemre. Egyszer voltam nála, vissza se néztem. Azóta megtaláltam azt, aki nekem kell. Akár egyetértenek vele mások, akár nem, én nem mentem többé hozzá. A nőgyógyász amúgy is fontos ember az életünkben, de ha már babáról, szülésről van szó, akkor nem lehet kétségünk afelől, hogy bízunk-e benne vagy sem. Neked is a váltást javaslom!
2013. márc. 24. 12:07
 32/36 anonim ***** válasza:
36 éves vagyok, a 2.-at várjuk. Én sima szakrendelésre járok, ha gondjaim lennének az eredményekkel, majd akkor elmegyek magánhoz. 26.hétben vagyok, nekem is erőltették a magzatvíz vizsgálatot, de én nem tudnék otthon pihenni és kímélni magam, mert van egy kétévesem, segítség nemigen. Viszont létezik genetikai UH, szoktam olvasni kismama újságokban a hírdetéseiket. A háziorvosom is mondta, mindenképp járjak utána a vizsgálati lehetőségeknek, nem ragadjak le az 1.-nél. Eddig minden eredményem jó lett, nem mentem sehova. Bizakodom, persze nem mondom, h nincs bennem féltés a babám iránt. Egy 4D-s uh-t még bevállalok, kíváncsiságból is. De ha 2 évvel ezelőtt lenne ez a terhességem, meg se kérdeznék, el akarok-e menni. A 20 évesek is tudnak beteg babát szülni.
2013. márc. 24. 16:04
 33/36 anonim ***** válasza:
Én 34 éves vagyok 2.babámat várom. Velem is megcsináltata a dokim a kombinált tesztet ami nem lett jó 1:200 a downkor. Ezek után a méglepényből vettek mintát aminél szintén 1% a vetélési arány. Hálistenek minden rendben volt a baba is jól van. :) Én így nyugadtabnak érzem magam hogy megcsináltatam. Most már a 23 hétben járok és nagyokat rúg a pocaklakóm. :)
2013. márc. 25. 01:08
 34/36 anonim ***** válasza:
57%

Annak üzenem, aki otthagyná a kórházban a beteg gyerekét:

nem lennék a pocakodban fejlődő babád helyében. már most azt érzi, hogy ha ő nem tökéletes, akkor ő nem lesz megtűrve, nem kap anyai szeretetet, nem fogják szeretni és még ott is hagyják a szülőszobán.

ha szülés közben oxigénhiány lép fel vagy rátekeredik a köldökzsinór a nyakára vagy egyéb szülés során fellépő gond miatt lesz beteg a babád, akkor is otthagynád a kórházban?

van egy csomó betegség, ami nem is látszik még szüléskor, csak később derül ki. lehet, hogy siket vagy vak vagy daganatos lesz, szívproblémája lesz...

ezerféle betegség léphet fel egy egészséges várandóság után és egészségesen született kisbabánál.

mi 2 évet vártunk a babánkra, és tutira nem vetetném el, kivéve ha az élettel összeegyeztethetetlen betegsége van. de ugyebár ezt meg kiszűrik sima uh-on is.

16hkm

2013. márc. 25. 08:47
 35/36 A kérdező kommentje:
Kedves Mindenki! Köszönöm, hogy megerősítettek abban, hogy másik orvost keressek. További szép napot kívánok Nektek!
2013. márc. 25. 12:51
 36/36 Anyuci1976 ***** válasza:
Én 37 évesen szültem a kislányomat ( 3 hónapja ).Minden lelet rendben volt,mégis megcsináltattam a kombinált tesztet és a magzatvíz-mintavételt is.Sőt,még fizettem is érte.Viszont egész terhességem alatt nyugodt voltam,ami a babám szempontjából sem mellékes.Nem csak Down-kórt szűrnek,hanem sok egyéb genetikai abnormitást is.Egyetlen esetről hallottam,amikor valaki elvetélt a mintavételtől:Elrohant a kórházba,megszúrták a hasát,végig dolgozta a napot,majd este hazacipelte a nehéz bevásárló szatyrot.Mindenkinek szíve joga eldönteni,mennyit ér számára a születendő gyermeke. :)
2014. márc. 14. 11:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!