Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12 hetes várandós vagyok...

12 hetes várandós vagyok -első babával,36 évesen. Józan életet élek. A két napja fogadott orvosom mindenáron erőlteti a Down-szindróma vizsgálatot, ami egy saccolás, ha jól tudom és nem hiszek benne. Mennyire fontos ez?

Figyelt kérdés
Egészségesen élek, sportoltam heti 4x. A "megsaccoljuk" adatok számomra nem reálisak és mellesleg drágák.
2013. márc. 23. 17:28
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%

Persze, nyilván így van, de szerintem nem biztos, hogy megtartaná, aki úgy tervezi, ha ténylegesen is kiderül.

Szóval más azt mondani, hogy megtartom, ha beteg lesz, meg más azt mondani, hogy megtartom a biztosan fogyatékos gyerekemet.

2013. márc. 23. 18:37
 12/36 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mondjuk barátnőmék bizton állították hogy mindenképp megtartanák. Nem lett beteg egyik babájuk se egyébként:) csak hogy vmi pozitívat írjak a végére, bocsánat az offért.
2013. márc. 23. 18:40
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
Elfogadom, de egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy ha Down kóros, akkor elveteti. Főleg mire megjön az eredmény, az már egy kis ember. Nem vagyok abortusz ellenes, jó lenne ha ezt sokkal hamar ki tudnák szűrni. Ráadásul nem 100%-osan megbízható az eredmény. Mi van, ha úgy dönt elveteti, megszüli és kiderül, hogy semmi baja se lett volna? Vagy mi van ha megtartja az egészségesnek vélt babát, és születéskor kiderül hogy beteg? Mert ugyebár ez sem szúr mindent. Akkor mi lesz? Otthagyja a kórházban, hogy neki nem kell beteg gyerek? Annyira szeretném megérteni.
2013. márc. 23. 18:45
 14/36 anonim ***** válasza:
71%
A magzatvIz vizsgálat 100 százalékos.
2013. márc. 23. 19:17
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
Egy előző válaszoló vagyok, ha 12 heti kombinált teszt és uh nem oké akkor mennék tovább amniocentézisre ami 100% ra megmondja az igazat, ez az amit én emberileg meg tudok tenni saját akaratomból. Ha minden vizsgálat nélkül (nem lennének vizsgálatok) születik beteg gyereke vkinek az egy más téma szerintem vagy ha minden eredmény jó és úgy, az egy más szituáció, de amit én meg tudok tenni azt megteszem mert akkor legalább elmondhatom magamnak is hogy mindent megpróbáltam-megtettem.
2013. márc. 23. 19:58
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
15 vagyok és azt se felejtsük el hogy ezek a tesztek nem CSAK a downt szűrik ami mint tudjuk lehet enyhétől súlyos fokúig bármi hanem Edwards, Pataut is pl. amivel maximum pár napig hónapig VETEGÁL gépeken a baba....
2013. márc. 23. 19:59
 17/36 anonim ***** válasza:
84%
Én 24 éves vagyok nekem 1:166 szám jött ki pedig fiatal vagyok,magzatvizet vettek és semmi probléma nincs a babával,inkább megcsináltattuk mint izguljunk szülésig!
2013. márc. 23. 20:34
 18/36 anonim ***** válasza:
56%

Talán ocsmányul hangzik, de én otthagynám a kórházban.

Nem tudom ti láttatok-e már igazán beteg gyermeket. Mert én igen, és esküszöm, hogy a leggyűlöltebb ellenségemnek sem kívánom. Jártam beteg gyerekek otthonában. Ameddig kicsi, addig reménykedik az ember, de amikor egy vegetáló 15 éves fiút látsz, aki az üvöltésen és kemény fizikai agresszión kívül mást képtelen feléd tanúsítani, az minden, csak nem boldogság.

Láttam a falakat és az üvegeket, állandóan betörik, összerúgják. A 10 éves is úgy néz ki, mint az 5 éves.

Borzalmas, leírhatatlan. Én ezt nem vállalnám, akkor sem, ha már megszületett.

2013. márc. 23. 20:52
 19/36 anonim ***** válasza:
62%
Márpedig ott nem hagyhatod. És ha később egy baleset miatt ugyanúgy fogyatékos lesz? Ott hagyod az utcán? Most konkrétan a Down kórról volt szó. Semmiféle vegetálás, meg üvöltés nincs. Szerintem nagyon is szerethetők, és ők is rettentően tudnak szeretni, a maguk módján.
2013. márc. 23. 21:13
 20/36 anonim ***** válasza:
74%
Én nem tudnám otthagyni a gyerekem még ha dawn kóros is lenne,9 hónapig voltunk egy test, a szívem megszakadna de el nem hagynám!
2013. márc. 23. 21:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!