12 hetes várandós vagyok -első babával,36 évesen. Józan életet élek. A két napja fogadott orvosom mindenáron erőlteti a Down-szindróma vizsgálatot, ami egy saccolás, ha jól tudom és nem hiszek benne. Mennyire fontos ez?
Hát azért saccolásnak nem nevezném és ahogy írták az életmódnak nem sok köze van ehhez , a kockázat az életkor előrehaladtával nagyon durván nő. Én 34 éves vagyok, 3.babámat várom, meg fogom csináltatni a kombinált tesztet és megbízható hosszas 4d uh ra megyünk 12 hetesen (az sztk-s 1.5 perc engem nem győz meg).
Azt mondják akkor érdemes megcsináltatni ezeket a vizsgálatokat ha beteg babádat nem tartanád meg. Van egy barátnőm ő semmi ilyet nem csináltatott meg, mert nem vetetné el akkor sem ha beteg lenne. Én pedig tudom hogy meghaladná a képességeimet egy beteg gyermek főleg így 3.gyereknek.
Hát, nem tudom ki hogy van ezzel, de beteg babát megszülni :(
Ez nem csak az anyának, apának, meglévő gyerekeknek embertelen, de annak a szerencsétlennek is.
Szerintem akkor is van értelme megcsináltatni, ha valaki a beteg gyereket is megtartaná. Ilyen döntésbe úgy gondolom még a meglévő gyerekeket is bele kell vonni.
7 es vagyok, de érted 8 as ha vki eleve tudja hogy nem vetetne el egy Downos babát akkor minek a vizsgálat, akkor valóban pénzkidobás...
Értem amit írsz amúgy én is hasonlóan gondolom mint írtam is, dehát ez a szülők döntése ugyebár:(
A kérdezőnek még azt akartam írni hogy ebben a sztoriban inkább az a rossz ha úgy érzed az orvosod erőlteti kvázi hülyének néz ha nem csináltatod meg, szerintem egy jó orvos elmondja hogy mindenképp ajánlja elmondja az érveit mondjuk 2szer de utána rád hagyja és nem erőlteti mert ez nem KÖTELEZŐ dolog, hanem "csak" lehetőség.
Tehát nem tudom mennyire tudnék kedvelni egy olyan dokit vagy szimpatikusnak találni és rábízni magam majd szülésnél is aki így rám akar erőszakolni ezt azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!